Saturday, June 22, 2024
Ομοιοπαθητικά Περιστατικά

Νεανική Ιδιοπαθής Αρθρίτιδα (ΝΙΑ) – Θεραπεία, Αιτία και Συμπτώματα του Αυτοάνοσου Νοσήματος.

https://www.youtube.com/watch?v=VTc_jFYm4JE

Νεανική Ιδιοπαθής Αρθρίτιδα (ΝΙΑ) – Θεραπεία, Αιτία και Συμπτώματα του Αυτοάνοσου Νοσήματος. Πως το Θεραπεύουμε παράλληλα με Χημικά Φάρμακα και Ανοσοκαταστολή/Βιολογικούς Παράγοντες;

Τι είναι η Νεανική Ιδιοπαθής Αρθρίτιδα(ΝΙΑ); Τι ονομάζουμε νεανική αρθρίτιδα;

Η Νεανική Ιδιοπαθής Αρθρίτιδα είναι ένα χρόνιο αυτοάνοσο νόσημα που παρουσιάζεται πριν την ηλικία των 16 ετών και επηρεάζει περισσότερο τα κορίτσια σε σχέση με τα αγόρια. Αυτοάνοσο σημαίνει ότι ότι το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στον εαυτό του καταστρέφοντας τις αρθώσεις. Ουσιαστικά αναφερόμαστε στη ρευματοειδή αρθρίτιδα της παιδικής ηλικίας.

Η απαιτιτική καθημερινότητα της σύγχρονης εποχής έχει ανεβάσει σημαντικά τα ποσοστά της νεανικής ιδιοπαθούς αρθρίτιδας άφου 1 στα 1000 παιδιά πλέον παρουσιάζει κάποιου είδους ρευματοπάθεια.

Όπως και στη ρευματοειδή αρθρίτιδα έτσι και στη νεανική αρθρίτιδα η νόσος εξελίσσεται, αυτό σημαίνει ότι αν και ξεκινάει από μια συγκεκριμένη άρθρωση, με τη πάροδο του χρόνου μπορεί να επηρεάσει και να καταστρέψει πολλαπλές αρθρώσεις. Είναι σημαντικό οι γονείς να ακολουθήσουν γρήγορα μια θεραπεία είτε αυτό είναι με χημικά φάρμακα και ανοσοκαταστολή είτε με ομοιοπαθητική θεραπεία ή και με τις δυο θεραπείες μαζί προκειμένου να ελέγξουμε τα συμπτώματα και να προστατεύσουμε τις αρθρώσεις του παιδιού.

Πόσοι τύποι Νεανικής Ιδιοπαθούς Αρθρίτιδας υπάρχουν;

Οι τύποι της νεανικής αρθρίτιδας είναι:

 1. Τύπος Συστηματικής Έναρξης – Συνήθως αρχίζει με υψηλό πυρετό, μπορεί να συνυπάρχει και κάποιο δερματικό εξάνθημα και επηρεάζει πέρα από τις αρθρώσεις πολλά όργανα και συστήματα.
 2. Ολιγοαρθρικός Τύπος – Συνήθως προσβάλλονται λιγότερες από 5 αρθρώσεις
 3. Πολυαρθρικός Τύπος – Εδώ προσβάλλονται περισσότερες από 5 αρθρώσεις
 4. Ψωριασική Αρθρίτιδα – Αρθρίτιδα που συνυπάρχει με την ψωρίαση
 5. Αρθρίτιδα συνδεόμενη με φλεγμονή των ενθέσεων

Ποια είναι η αιτία της νεανικής ιδιοπαθούς αρθρίτιδας;

Η συμβατική ιατρική δεν φαίνεται να έχει βρει ακόμα την πραγματική αιτία όχι μόνο της νεανικής ιδιοπαθούς αρθρίτιδας αλλά όλων των αυτοάνοσων νοσημάτων και για αυτό οι θεραπείες ανοσοκαταστολής που προσφέρει έχουν συντηρητικό χαρακτήρα και όχι θεραπευτικό, μπορούν δηλαδή να σταθεροποιήσουν κάπως τα συμπτώματα με τις γνωστές παρενέργειες που μπορεί να έχουν συνολικά για τον οργανισμό του παιδιού.

Τα χημικά φάρμακα ανοσοκαταστολής όμως, όπως οι βιολογικοί παράγοντες, μπορούν να βοηθήσουν ώστε να μην καταστραφούν οι αρθρώσεις μέχρι οι γονείς να βρουν μια πιο φυσική και χωρίς παρενέργειες θεραπεία όπως είναι η σύγχρονη ομοιοπαθητική.

Για την ομοιοπαθητική η αιτία της νεανικής ιδιοπαθούς αρθρίτιδας είναι απλή. Για την εμφάνιση της νεανικής αρθρίτιδας το παιδί θα πρέπει να έχει κληρονομικότητα ή προδιάθεση να εμφανίσει τη νόσο. Θα πρέπει να είναι το αδύναμο σημείου του. Όμως μόνο αυτό δεν φτάνει για να ξεκινήσει η πάθηση.

Το δεύτερο και πιο σημαντικό θα πρέπει το παιδί να πιεστεί, να περάσει ένα παρατεταμένο στρες, και έτσι στην ένταση πάνω να εμφανίσει νεανική ιδιοπαθή αρθρίτιδα. Στρες για το παιδί μπορεί να είναι ένα οικογενειακό περιβάλλον με εντάσεις και τσακωμούς, πίεση στα διαβάσματα του σχολείου, σχολικός εκφοβισμός ή «μπουλινγκ», συνεχή νεύρα, εντάσεις και ξεσπάσματα από το παιδί, συγκράτηση συναισθημάτων και πολλά άλλα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι γονείς στην κλινική πράξη αναφέρουν ότι το παιδί έχει πολλά νεύρα τα οποία τα ξεσπάει στο σπίτι αλλά στο σχολείο τα συγκρατεί. Φράσεις όπως «σε μισώδεν σε θέλω για μαμά… κτλ» είναι συνηθισμένες. 

Στην κλινική πράξη έχουμε δει όμως και εμφάνιση της νεανικής αρθρίτιδας και μετα από λήψη κάποιου ισχυρού φαρμάκου. Υπήρχαν περιστατικά παιδιών που νόσησαν με γρίπη και οι γονείς αναγκάστικαν να χορηγήσουν κάποιο χημικό φάρμακο το οποίο ενεργοποίησε τη νεανική αρθρίτιδα.

Φυσικά πολλοί γονείς θα σκεφτούν ότι και παλαιότερα τα παιδιά είχαν εντάσεις ή σχολικό εκφοβισμό αλλά δεν εμφάνιζαν νεανική ιδιοπαθή αρθρίτιδα. Και αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια. Για κάποιο λόγο ο οργανισμός του γενικότερου πληθυσμού στη σύγχρονη εποχή έχει γίνει πιο ευαίσθητος και με την παραμικρή ένταση μπορεί να εμφανίσει κάποιο αυτοάνοσο νόσημα όπως είναι η νεανική αρθρίτιδα.

Φταίνε τα χημικά φάρμακα, η διατροφή, ο σύγχρονος τρόπος ζωής, κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα αλλά οι υπεύθυνοι και ο κάθε ένας μας προσωπικά θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί συμβαίνει αυτό. Έχουμε πρόσβαση σε πολλά φάρμακα όμως τα χρόνια και τα αυτοάνοσα προβλήματα μας ταλαιπωρούν περισσότερο από ποτέ.

Ποια είναι τα συμπτώματα της Νεανικής Ιδιοπαθούς Αρθρίτιδας(ΝΙΑ); 

 

 • Πρωινή δυσκαμψία ή δυσκαμψία μετά από παρατεταμένη ακινησία
 • Ευαισθησία στην πίεση αρθρώσεων που έχουν επηρεαστεί
 • Απροθυμία του παιδιού, λόγω πόνου, να χρησιμοποιήσει το χέρι ή το πόδι όπου υπάρχει η φλεγμονή
 • Πρήξιμο/Οίδημα των αρθρώσεων
 • Πόνος, φλεγμονή, και περιορισμός της κίνησης στην πάσχουσα άρθρωση
 • Συμπτώματα σε άλλα όργανα και συστήματα όπως το δέρμα, τα μάτια, τους πνεύμονες, τη καρδιά, τους νεφρούς κ.α.

Υπάρχει  νέα θεραπεία για τη Νεανική Ιδιοπαθή Αρθρίτιδα με φυσικό τρόπο και χωρίς χημικά ή ανοσοκαταστολή; 

Η βασική θεραπευτική επιλογή που θα κάνουν οι περισσότεροι γονείς είναι τα χημικά φάρμακα που θα προτείνει ο παιδορευματολόγος. Στην αρχή θα είναι ήπια ανοσοκαταστολή και στη συνέχεια, αν δεν αντιδράσει θεραπευτικά το παιδί, θα προτείνει ενέσιμο βιολογικό παράγοντα.

Η έγχυση κορτιζόνης στην πάσχουσα άθρωση είναι μια άλλη επιλογή αλλά το πρόβλημα είναι στη διάρκεια της καταστολής αφού μετά από μερικές εβδομάδες το οίδημα και ο πόνος επανέρχονται.

Η λογική εδώ είναι ότι από τη στιγμή που το ανοσοποιητικό καταστρέφει τον εαυτό του, αν το καταστείλουμε με χημικά φάρμακα τότε θα σταματήσει να καταστρέφει τις αρθρώσεις. Αν και σαν τακτική έχει λογική, μακροπρόθεσμα παρουσιάζονται διάφορα προβλήματα. 

 1. Είναι γνωστό ότι τα χημικά ανοσοκατασταλτικά φάρμακα έχουν διάφορες παρενέργειες, φτάνει κάποιος να διαβάσει το χαρτί παρενεργειών που τα συνοδεύει. Ως χημικό φάρμακο με δραστική ουσία, αν κάποιος το λαμβάνει συστηματικά, υπάρχει πιθανότητα από ένα σημείο και μετά να μην έχουν θεραπευτικό αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει ότι ο παιδορευματολόγος θα αναγκαστεί να ανεβάσει τη δοσολογία ανεβάζοντας έτσι και την τοξικότητα ή μπορεί να προτείνει μια πιο ισχυρή αγωγή όπως οι βιολογικοί παράγοντες.
 2. Δεύτερο και πιο σημαντικό, η δράση της ανοσοκαταστολής δεν είναι θεραπευτική αλλά συντηρητική. Αυτό το καταλαβαίνουμε εύκολα όταν το παιδί σταματήσει τα χημικά ανοσοκατασταλτικά φάρμακα όπου μετά από μερικές μέρες οι πόνοι και το οίδημα εμφανίζονται και πάλι δείχνοντας την αυτοάνοση αντίδραση που υπάρχει στον οργανισμό παρόλο τη χημική ανοσοκαταστολή.

Θα πρέπει να τονίσουμε και πάλι ότι αν οι γονείς δεν δοκιμάσουν άλλες πιο φυσικές θεραπευτικές επιλογές όπως η ομοιοπαθητικη, η επιλογή της χημικής ανοσοκαταστολής είναι αναγκαία προκειμένου να μην καταστραφούν οι αρθρώσεις του παιδιού. 

Υπάρχει  νέα πιο φυσική θεραπεία για τη Νεανική Ιδιοπαθή Αρθρίτιδα(ΝΙΑ);

Η απάντηση βρίσκεται στη σύγχρονη ομοιοπαθητική. Μετά από πολλά περιστατικά με Νεανική Αρθρίτιδα παρατηρούμε ότι το ομοιοπαθητικό φάρμακο δουλεύει στην πραγματική αιτία, στην αυτοάνοση διάθεση του οργανισμού να καταστρέφει τον ευατό του. Το ομοιοπαθητικό «εκπαιδεύει» το ανοσοποιητικό να μην εκφράζει το στρες του παιδιού σε νεανική αρθρίτιδα ή σε οίδημα στις αρθρώσεις με αποτέλεσμα να κάνει ουσιαστική ανοσορύθμιση.

Θεραπεία για τη σύγχρονη ομοιοπαθητική σημαίνει βελτίωση στους εργαστηριακούς δείκτες (ΤΚΕ, CRP ΑΝΑ, κ.α) καθώς και βελτίωση στην κλινική εικόνα, στον πόνο, στο οίδημα και στην κινητικότητα, για να μπορεί το παιδί το συμμετέχει σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες χωρίς να το περιορίζει ο πόνος. 

Να επιλέξω τη Σύγχρονη Ομοιοπαθητική ή τα χημικά ανοσοκατασταλτικά φάρμακα για τη θεραπεία της Νεανικής Ιδιοπαθούς Αρθρίτιδας(ΝΙΑ);

Σε έναν ιδανικό κόσμο ο ομοιοπαθητικός ιατρός συνεργάζεται με τον παιδορευματολόγο και μαζί πορεύονται για τη θεραπεία του παιδιού. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι εφικτό κυρίως από την πλευρά της συμβατικής ιατρικής.

Η βέλτιστη επιλόγη θα ήταν, στην αρχή της νεανικής αρθρίτιδας και πριν δοθούν τα χημικά ανοσοκατασταλτικα φάρμακα, για μερικούς μήνες ο ασθενής να χρησιμοποιήσει μόνο ομοιοπαθητικά φάρμακα.

Αν υπάρξει το αναμενόμενο αποτέλεσμα (βελτίωση στους δείκτες φλεγμονής και στην κλινική εικόνα) τότε το παιδί θα γλιτώσει αρκέτα χημικά ανοσοκατασταλτικά φάρμακα που θα χρειαζόνταν να λάβει. Σε αυτή την περίπτωση είναι σημαντικό να υπάρχει επίβλεψει από παιδορευματολόγο.

Μια άλλη επιλογή θα ήταν να ξεκινήσουν και οι δυο θεραπείες μαζί, τα χημικά ανοσοκατασταλτικά φάρμακα μαζί με τα ομοιοπαθητικά φάρμακα. Με αυτόν τον τρόπο τα χημικά φάρμακα θα προστατεύουν τις αρθρώσεις μέχρι το ομοιοπαθητικό φάρμακο να θεραπεύσει την αιτία, και με τη συμβολή του παιδορευματολόγου να γίνει μείωση στα χημικά ανοσοκατασταλτικά όσο παρατηρείται βελτίωση.

Και η τρίτη επιλογή είναι η χρήση μόνο χημικών ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων. Αν μετά από καιρό οι γονείς αλλά και ο παιδορευματολόγος δεν παρατηρήσουν βελτίωση με τα χημικά φάρμακα και τους βιολογικού παράγοντες τότε ίσως η ομοιοπαθητική δώσει τη θεραπευτική λύση που χρειάζεται το παιδί.

Μπορώ να κάνω σύγχρονη ομοιοπαθητική θεραπεία για τη Νεανική Ιδιοπαθή Αρθρίτιδα:

 • Όταν το παιδί λαμβάνει ήδη πολλά χρόνια χημικά φάρμακα και βιολογικούς παράγοντες αλλά δεν υπάρχει σημαντική βελτίωση στη νεανική αρθρίτιδα.
 • Ο οργανισμός του παιδιού δεν αντιδράει σε χημικά φάρμακα και βιολογικούς παράγοντες.
 • Όταν, ενώ το παιδί λαμβάνει χημικά φάρμακα, ανοσοκαταστολή και βιολογικούς παράγοντες οι αρθώσεις συνεχίζουν να πονάνε και να πρήζονται.
 • Θέλω ο οργανισμός του παιδιού να απορροφήσει καλύτερα τα χημικά φάρμακα και τους βιολογικούς παράγοντες που ήδη κάνει.
 • Θέλω να προστατεύσω τον οργανισμό του παιδιού από από τις παρενέργειες που τυχόν να έχει από τα χημικά και τους βιολογικούς παράγοντες.
 • Θέλω να δοκιμάσει το παιδί μια θεραπευτική επιλογή χωρίς χημικά φάρμακα και βιολογικούς παράγοντες.
 • Όταν ο παιδορευματολόγος μου συστήνει να ανεβάσω την ποσότητα/νέους βιολογικούς παράγοντες λόγω μη αποτελεσματικότητας των χημικών φαρμάκων ή επιδείνωσης της νεανικής αρθρίτιδας.
 • Θέλω ως γονιός να κάνω παράλληλα Σύγχρονη Ομοιοπαθητική Θεραπεία και χημικά φάρμακα, βιολογικούς παράγοντες για να έχει το παιδί καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα.

Οποιαδήποτε και αν είναι η θεραπευτική επιλογή που θα κάνουν οι γονείς είναι σημαντικό να έχουν ανοιχτούς ορίζοντες για να διασφαλίσουν το μέλλον και την υγεία του ασθενή με Νεανική Ιδιοπαθή Αρθρίτιδα.

Σχόλια νοσούντων από νεανική ιδιοπαθή αρθρίτιδα (κείμενο όπως έχει γραφτεί από τον ασθενή στο google reviews)

Κατερίνα Μαρούλη
2 αξιολογήσεις
Η 12χρονη κόρη μου διαγνώστηκε με ΝΙΑ πριν από περίπου ενα χρόνο, μόλις άκουσα πως η μοναδική θεραπεία που προτείνει η κλασσική ιατρικη είναι η μεθοτρεξατη και βιολογικοί παράγοντες για τα επόμενα χρόνια της ζωής της, κατάλαβα πως έπρεπε να βρω οπωσδήποτε έναν άλλον γιατρό. Έτσι βρήκα τον κ. Γκίκα, του οποίου η βοήθεια ήταν υπερπολυτιμη στον αγώνα μας και ο οποίος μας έδειξε έμπρακτα πως υπάρχει κι άλλη θεραπευτική οδός και δεν είναι πάντα απαραίτητο ενας ασθενής με αρθρίτιδα να είναι μια ζωή εξαρτημένος από χημικά σκευάσματα ζώντας με τις παρενέργειες αυτών. Βρισκόμαστε στον τρίτο κύκλο θεραπείας και η κόρη μου αισθάνεται καλύτερα από ποτέ. Τον υπερευχαριστω για την μεχρι τώρα βοήθειά του!

ΝΕΑΝΙΚΗ ΙΔΙΟΠΑΘΗΣ ΑΘΡΙΤΙΔΑ. Μπήκε ξαφνικά στην ζωή μας, οταν η κόρη μας 4 1/2 ετών ξύπνησε με πρησμένο το γονατό της…ο παιδίατρος σχεδόν μας διαβεβαίωσε οτι είναι Ν.Ι.Α. χάσαμε την γή κατω απο τα πόδια μας…παιδορευματολόγο, εξετάσεις αίματος, οφθαλμιατρος, καρδιολόγος, υπερήχους…επικοινώνησα με την τότε ομοιπαθητικο μου αλλα ενιωθα οτι δεν ήξερε ακριβω΄ς τι εκανε και η μικρή χειροτερευε.  Τον Ιούνιο κάνουμε παρακέντηση και ρίχνουμε κορτιζόνη στο γόνατο, η χαρά μας κράτησε λίγο…Τον Σεπτέμβριο το αλλο γόνατο του παιδίου φούσκωσε και τον Οκτώβριο φούσκωσε και το γόνατο με την κορτιζόνη! Απευθυνθήκαμε σε άλλον ομοιοπαθητικό μια απο τα ίδια…. Η παιδορευματολόγος μας είπε οτι είναι μονόδρομος οι βιολογικοι παράγοντες! Για πόσο καιρό γιατρέ; Για 2 χρόνια , κάθε εβδομάδα ένεση και βλέπουμε…Δεν μπορούσα να δεχτώ με τίποτα οτι ο δρόμος ήταν η ανοσοκαταστολή ενω το παιδί χρειαζόταν ανοσορύθμιση!!Δεν μπορούσα να το δεχτώ! Έψαχνα και Δόξα τω Θεω μάθαμε για τον εξαίρετο κο Γκίκα, μέσα σε 3 μήνες το κορίτσι μας είναι 80% καλύτερα σωματικά και ψυχικά!! Απο την αρχή της θεραπείας μας έκανε να νίωσουμε σιγουρία και οτι ήξερε τι κάνει! Και πραγματικα ξέρει τι κάνει και το αποδεικνύει η τεράστια βελτίωση της κόρης μας! Τώρα μας “κουράρει”οικογενειακώς με εξαιρετικά αποτελεσματα! Μας βοήθησε εμένα και τον άνδρα μου με το άγχος μας…εμένα με τα γυναικολογικά μου, 10 χρόνία νεότερη, με δυνάμωσε συναισθηματικά και ξανα βρήκα τον εαυτό μου! Τα αλλα μας παιδία στην εφηβεία και αυτα μεγάλη βελτίωση συμπεριφοράς και στόχων! Μας ανανεώσατε και μας κάνατε να νίωθουμε δυνατοί και αισιόδοξοι! Ενα τεράστιο ευχαριστώ στον επιστήμονα και στον άνθρωπο κ Γεώργιο Γκίκα! Στον δικό μας άνθρωπο πλέον, ευχαριστω απο καρδίας!

Χριστίνα Λεβα
2 αξιολογήσεις
Γεια σας ήθελα να μοιραστώ κ εγώ την δική μ ιστορία με την 12 Χρόνη κορούλα μου η οποία διαγνώστηκε εδώ κ ενάμιση χρόνο με νεανική ιδιοπαθής αθροιτιδα, αρχίσαμε λοιπόν τα χημικά φάρμακα (ότι χειρότερο) όμως με την ομοιοπαθητική και τον υπέροχο άνθρωπο κύριο Γκίκα που μας βοήθησε πολύ ξεχάσαμε την ΝΙΑ ελλατωσαμε τα χημικά κ σιγά σιγά πάμε για να τα κόψουμε τελείως και συνεχίζουμε την ομοιοπαθητική σας συστήνω ανεπιφύλακτα τον κύριο Γκίκα κ τον ευχαριστούμε για όλα!

Επίσης κ η δική μου κορούλα με νεανική ιδιοπαθή αρθρίτιδα με τον εξαιρετικό ομοιοπαθητικο κύριο Γκίκα βρήκαμε την υγεία μας κ ξέχασαμε την αθριτιδα

Ο κ.Γκικας ειναι  εξαιρετικος σαν ανθρωπος και σαν επιστημονας!Μας βοηθησε παρα πολυ στο να αντιμετωπισουμε  με επιτυχια το αυτοανοσο της κορης μας που πασχει απο  το συνδρομο (Ν.Ι.Α)Νεανικη Ιδιοπαθης Αθριτιδα . Αποφυγαμε μακροχρονιες κλασικες θεραπειες που δεν μας εδιναν ελπιδα μονιμης ιασης. Μεσα σε 3 μηνες εχουμε θεαματικα αποτελεσματα μονο με την ομοιοπαθητικη χωρις να κινδυνευουμε απο τις παρενεργειες και οτι αλλο.. Υστερα απο αυτο το αποτελεσμα που ειδαμε ξεκινησαμε την ομοιοπαθητικη οικογενειακως! Μολις τον πρωτο μηνα που ξεκινησα μου εφυγαν τα εξανθηματα που ειχα βγαλει,μου εφυγε το αγχος και η αυπνια επισης μου εφυγε μια κρεατοελια που ειχα στο κεφαλι χωρις να χρειαστει να την καυτηριασω, παρα μετα απο 10 μερες θεραπειας επεσε μονη της.. ο κ.Γκικας μας αλλαξε την ζωη και μας εκανε να χαμογελαμε και να ειμαστε αισιοδοξοι για το μελλον! Σας συνιστω ανεπιφυλακτα να τον επιλεξετε για οτι προβλημα αντιμετωπιζεται και να ειστε σιγουροι οτι θα σας βρει λυση χωρις καμια παρενεργεια!!! Κυριε Γκικα σας ευχαριστω απο καρδιας και ευχομαι ο θεος να σας εχει καλα για να συνεχισουμε να χαμογελαμε και να αντιμετωπιζουμε μαζι την καθε δυσκολια μας!!!

Κλείστε το ραντεβού σας εδώ

211 800 8585

Γκίκας Γεώργιος Ειδικός Ομοιοπαθητικός PDHom(UK) RSHom

Εξειδίκευση στα Χρόνια και Αυτοάνοσα Νοσήματα

Πιστοποιημένο Μέλος του Συλλόγου Ομοιοπαθητικών Αγγλίας

 

autoanosa nosimata

Για να δείτε όλες τις κριτικές των ασθενών μας στο Google πατήστε εδώ 
[wprevpro_usetemplate tid=”1″]

Leave a Response