Thursday, June 13, 2024
Ομοιοπαθητικά Περιστατικά

Νέα Θεραπεία για το Έκζεμα – Ατοπική Δερματίτιδα. Συμπτώματα, Αίτια και Φωτογραφίες Ασθενών.

Νέα Θεραπεία για το Έκζεμα. Συμπτώματα και Αιτία. Πως μπορούμε να Δώσουμε Οριστική Λύση στην Ατοπική Δερματίτιδα;

Μπορεί να βοηθήσει η ομοιοπαθητική στη θεραπεία του εκζέματος και στην ατοπική δερματίτιδα;

Φωτογραφίες με Έκζεμα – Ατοπική Δερματίτιδα ασθενών που έχει αναλάβει ο Ειδικός Ομοιοπαθητικός κ.Γκίκας.

Έκζεμα στο Πρόσωπο

 

Έκζεμα Ατοπική Δερματίτιδα σε Παιδιά

 

Έκζεμα στο Πρόσωπο

 

Έκζεμα στο Χέρι

 

Δυσιδρωσικό Έκζεμα στο Χέρι 

 

Δυσιδρωσικό Έκζεμα στη Παλάμη, στον Καρπό, στα Δάχτυλα 

 

Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος (ΣΕΛ) – Δερματικά Εξανθήματα στο Πρόσωπο

 

Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος (ΣΕΛ) – Δερματικά Εξανθήματα στο Πρόσωπο

Έκζεμα στο Χέρι

 

Έκζεμα στα Παιδιά(Πρόσωπο)

 

Έκζεμα στα Δάχτυλα

 

Έκζεμα στην Παλάμη

 

Έκζεμα στο Πρόσωπο

 

Έκζεμα στον Καρπό

 

Έκζεμα στο Χέρι

 

Έκζεμα στο Χέρι

 

Έκζεμα στην Παλάμη, στα Δάχτυλα

 

Έκζεμα στο Χέρι

 

Τι είναι το έκζεμα; 

Το έκζεμα μια χρόνια φλεγμονώδης διαταρχή του δέρματος και παρουσιάζεται τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά. Το έκζεμα προέρχεται από τη λέξη εκ-ζέω που σημαίνει εκ βράζω και περιγράφει ιδιαίτερα καλά την κατάσταση που βιώνει ο ασθενής με την δερματική αυτή διαταραχή. Η ατοπική δερματίτιδα είναι η πιο συχνή μορφή εκζέματος. Το κύριο χαρακτηριστικό του εκζέματος είναι οι συχνές υποτροπές με αποτέλεσμα να προκαλούνται βλάβες στο δέρμα οι οποίες είναι επίπονες, πράγμα που κάνει δύσκολή τη θεραπεία του εκζέματος

Ποια είναι τα συμπτώματα του εκζέματος;  

 • Κνησμός/φαγούρα 
 • Ερυθρότητα
 • Ξηρότητα 
 • Εκδορές και Σχισμές που μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση
 • Πόνος
 • Οίδημα
 • Φυσαλίδες (δυσιδρωσικό έκζεμα)

Ποιες είναι οι μορφές του εκζέματος; 

Ενδογενές , δημιουργείται απο τον οργανισμό. Παρουσιάζεται σε ασθενείς με κληρονομικότητα ή προδιάθεση στο έκζεμα και εκδηλώνεται ως

 • Ατοπική Δερματίτιδα
 • Σμηγματορροϊκή Δερματίτιδα 
 • Δυσιδρωσικό Έκζεμα

Εξωγενές , οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες

 • Δερματίτιδα εξ επαφής
 • Αλλεργική Αντίδραση

Ποιες είναι οι αιτίες του εκζέματος; 

 • Κληρονομικότητα
 • Προδιάθεση ή ευασθησία του οργανισμού σε δερματικές παθήσεις
 • Άγχος και Στρες
 • Περιβάλλον 
 • Διατροφή, αν και στη κλινική πράξη παρατηρούμε ότι δεν παίζει σημαντικό ρολό 

Πως επηρεάζεται ο ασθενής με έκζεμα; 

Για να καταλάβουμε τη σοβαρότητα του εκζέματος θα πρέπει να μπούμε στην καθημερινότητα του ασθενή ώστε να κατανοήσουμε το πως επηρεάζεται απο αυτό.

Το πρώτο που μπορούμε να πούμε είναι ότι διαταρράσσει σημαντικά τη ψυχική υγεία του καθώς επηρεάζει αισθητά την εμφάνιση. ‘Εχουμε καθημερινά συναισθήματα άγχους, ντροπής, θυμού, απόρριψης και πολλά άλλα.

Λόγω του εκζέματος θα δούμε ασθενείς να αποφεύγουν τις παρέες τους ή ακόμα και να μπούν σε μια συντροφική σχέση λόγω ντροπής.

Ενα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι η εργασία των ασθενών με έκζεμα και ιδιαίτερα σε επαγγέλματα που έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους. Φανταστείτε τη ψυχολογία ενος πωλητή με έκζεμα που αναγκάζεται να αποφύγει τις χειραψίες, μια κομμώτριας που έρχεται σε επαφή με τους πελάτες της αλλά και με πολλά χημικά, ενός σεφ ή ενός σερβιτόρου που πρέπει να σερβίρει φαγητά, ενός ηθοποιού ή μιας τραγουδίστριας που πρέπει να εκτεθεί σε κόσμο και πολλά άλλα.

Επιπλέον το έκζεμα θα δυσκολέψει τη νοικοκυρά σε όλες τις καθημερινές δουλειές της όπως το μαγείρεμα, το καθάρισμα, το πλύσιμο, το σφουγγάρισμα και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε λόγω του πόνου από τις εκδορές και τις σχισμές του δέρματος

Ο ύπνος του ασθενούς με έκζεμα επηρεάζεται αισθητά αφού η φαγούρα, ιδαίτερα τις βραδινές ώρες, μπορεί να γίνει έντονη και ενοχλητική. 

Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα, το οποίο αναφέραμε και πριν, είναι ότι ο ασθενής με έκζεμα εκπαιδεύεται απο τη συμβατική ιατρική ότι έχει ένα ανίατο νόσημα με αποτέλεσμα να συμβιβάζεται με απλές τοπικές λύσεις κορτιζόνης. 

Όπως βλέπουμε λοιπόν δεν είναι απλά ένα έκζεμα αλλά αφορά την συνολική ποιότητα της ζωης του ασθενούς και για αυτό είναι σημαντικό να μην συμβιβάζεται αλλά να αναζητεί παραγματικές λύσεις στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Σε ποια σημεία μπορεί να εμφανιστεί το έκζεμα;  

Το έκζεμα μπορεί να εμφανιστεί σε όλα τα σημεία του σώματος μας. Τα πιο συνηθισμένα είναι:

 • Έκζεμα στο χέρι 
 • Έκζεμα στο πρόσωπο
 • Έκζεμα στο πόδι
 • Έκζεμα στο κεφάλι 
 • Έκζεμα στο στήθος
 • Έκζεμα στα χείλη
 • Έκζεμα στο αυτί κ.α. 

Ποιες είναι οι συμβατικές θεραπείες για το έκζεμα;  

Ο ασθενής με έκζεμα μπορεί να επιλέξει διάφορες χημικές θεραπείες όπως:

 • Τοπικές Αλοιφές ή Κρέμες Κορτιζόνης 
 • Αντιισταμινικά, κυρίως για τη φαγούρα
 • Ενέσιμη κορτιζόνη ή από το στόμα
 • Ανοσοκαταστολή 

Βάση ιατρικής το έκζεμα δεν θεραπεύεται αλλά συντηρείται με τις χημικές αγωγές που αναφέραμε. Πολλές φορές ο ασθενής παρατηρεί ότι όσο χρησιμοποιεί τις κρέμες κορτιζόνης το έκζεμα υποχωρεί άλλα μόλις τα σταματήσει το έκζεμα επανέρχεται και πάλι δείχνοντας ότι δεν έχει αντιμετωπιστεί η πραγματική αιτία. Υπάρχουν και περιπτώσεις ασθενών που μπορεί να μην ωφεληθούν από τα χημικά φάρμακα. 

Υπάρχει φυσική Θεραπεία για το Έκζεμα χωρίς χημικά, αλοιφές ή κρέμες κορτιζόνης; 

Τη λύση έρχεται να δώσει η σύγχρονη ομοιοπαθητική. Στόχος της ομοιοπαθητικής θεραπείας είναι η εύρεση της πραγματικής αιτίας και η οριστική λύση στο πρόβλημα του εκζέματος και όχι να δωθούν τοπικές αγωγές που θα έχουν παροδικό αποτέλεσμα

Ο ασθενής μαθαίνει μέσα από την ομοιοπαθητική θεραπεία τι επιβαρύνει το έκζεμα του και με τη βοήθεια των ομοιοπαθητικών φαρμάκων ωθεί το ανοσοποιητικό να ρυθμιστεί και να επουλώσει τις δερματικές βλάβες. 

Σε ποιους ασθενείς ταιριάζει η θεραπεία του εκζέματος ή της ατοπικής δερματίτιδας με τη σύγχρονη ομοιοπαθητική; 

Η θεραπεία του εκζέματος με τη σύγχρονη ομοιοπαθητική ταιριάζει όταν: 

 • Θέλουμε να χρησιμοιήσουμε μια πιο φυσική και χωρίς παρενέργειες μέθοδο πριν καταφύγουμε σε χημικά φάρμακα και βιολογικούς παράγοντες.
 • Χρησιμοποιούμε ήδη κρέμες κορτιζόνης, αλοιφές, ανοσοκατασταλτικά και βιολογικούς παράγοντες αλλά παρουσιάζουν μειωμένο θεραπευτικό αποτέλεσμα.
 • Χρησιμοποιούμε κρέμες κορτιζόνη. αλοιφές, ανοσοκατασταλτικά και βιολογικούς παράγοντες που παρουσιάζουν παρενέργειες.
 • Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε συνδυαστικά κρέμες κορτιζόνης, αλοιφές, χημικά φάρμακα ανοσοκαταστολής και ομοιοπαθητικά φάρμακα για γρηγορότερη αποτοξίνωση του οργανισμού 

Σχόλια νοσούντων από έκζεμα και ατοπική δερματίτιδα (κείμενο όπως έχει γραφτεί από τον ασθενή στο google reviews)

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΝΙΚΟΥΛΗ

2 reviews

a year ago

Θέλω και γω με τη σειρά μου να αναφέρω δημόσια τη συνεργασία που έχω με την biomedicus και συγκεκριμένα με τον κ. Γκίκα Γεώργιο..15 χρόνια πρίν, παρουσιάστηκε εκζεματωδης δερματίτιδα σε κάποια σημεία του σώματος μου…πιον, πρήξιμο, φαγούρα…η κατάσταση ήταν απελπιστική! Έκανα θεραπείες με κορτιζόνη, αλλά το εκζεμα ξαναβγαινε την επόμενη χρονιά..
Ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ, ολόκληρα 15 χρόνια,δεν μπορούσα να πάω στη δουλειά μου… κανένας δερματολόγος δεν μου έδωσε την κατάλληλη θεραπεία… αποφάσισα να απευθυνθώ σε ομοιοπαθητικό.. τώρα που σας γράφω, έχουν περάσει οι δύο μήνες θεραπείας.. εδώ θέλω να τονίσω,ο ενάμιση μήνας θεραπείας ήταν πολύ δύσκολος..ποναγανε τα κόκκαλα μου,δε μπορούσα τα πρωινά να σηκωθώ από το κρεβάτι, ποναγε το κεφάλι μου, ένιωθα περίεργα αλλά συνέχιζα να κάνω την θεραπεία… μόλις περάσανε 45 μέρες, ένιωσα ευεξία, ηρεμία και καλή σωματική υγεία…θα συνεχίσω την θεραπεία με τον κ. Γκίκα..τον εμπιστεύομαι γιατί είδα σημαντική βελτίωση στον οργανισμό μου..Σας τον προτείνω ανεπιφύλακτα..

RIZOS VAIOPOULOS

7 reviews

a year ago

Από την δική μου εμπειρία με τον κ.Γκικα έχω να πω τα εξής:Με ταλαιπωρούσε ένα δερμάτικο εκζεμα χεριών την τελευταία 5 ετια.Απευθυνθηκα σε δερματολόγο και είδα πρόσκαιρη βελτίωση για όσο διαρκούσε η αγωγή.οταν σταμάτησε η αγωγή το πρόβλημα οξύνθηκε ώσπου πραγματοποίησα ραντεβού με τον κ Γκίκα και αφού εξέτασε λεπτομερώς όλο μου το ιστορικό (υγείας και ψυχολογίας),ξεκινήσαμε αγωγή με ομοιοπαθητικά φάρμακα.Βρισκομαι στο τέλος του 4ου μήνα της αγωγής και είμαι εντυπωσιακά καλύτερα..και στο δερματικό πρόβλημα και στον τομέα της ψυχολογίας.η θεραπεία βέβαια θα συνεχιστεί και ευελπιστώ σε περαιτέρω βελτίωση.Τον ευχαριστώ θερμά.Ριζος Βαιοπουλος

Despoina Sarigiannidou

1 review

a year ago

Επισκέφτηκα τον Κο Γκίκα λόγω εκζέματος στις παλάμες μου που με ταλαιπωρούσε 34 χρόνια και είχε εξαπλωθεί αρκετά. Οι δερματολογοι όλα αυτά τα χρόνια μου έδιναν κορτιζονούχες αλοιφές, οι οποίες με βοηθούσαν πρόσκαιρα κ δεν έκαναν ουσιαστικά τίποτα για το πρόβλημά μου. Με την ομοιοπαθητικη αγωγή του Κου Γκίκα έχω δει θεαματική αλλαγή στο δέρμα μου στις πάσχουσες περιοχές σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Εν τω μεταξύ είδα βελτίωση και σε άλλα θέματα υγείας που αντιμετώπιζα.
Έχω μείνει πραγματικά πολύ ικανοποιημενη και συνεχιζω…
Αξίζει

Μαρία ΜΙΧΑΛΗ

1 review

2 years ago

Είχα εκζεμα στα χερια καθως και ρινιτιδα. Ο δερματολογος μου χορηγησε κορτιζονη και ο ωρλ μου έδωσε σπρει κορτιζονουχο χωρις σημαντικη βελτιωση. Τρεις μηνες με ομοιοπαθητικα φαρμακα το εκζεμα υποχωρησε τελειως και η ρινιτιδα δεν με ενοχλει σχεδον καθολου. Επισης η διαθεση μου βελτιωθηκε σημαντικα οπως και η ενεργεια μου. Σκοπευω να συνεχισω την θεραπεια.

Pi Delta

4 reviews

a month ago

Eιχα δερματικο 2 μηνες και αλοιφη απο δερματολογο δε μου εκανε τιποτα. Με το που ολοκληρωσα την ομοιοπαθητικη θεραπεια το δερματικο εφυγε. Αρα προτεινεται ανεπιφυλακτα ο κος Γκικας

Stelios Besiris

3 reviews

8 months ago

Επισκέφτηκα τον κ. Γκίκα τον Φεβρουάριο, του εξήγησα ότι με βασάνιζαν φοβεροί πονοκέφαλοι-ημικρανίες, δερματικά, είχα & νεύρα πολλά, αφού με άκουσε προσεκτικά μού είπε ότι μπορεί να με βοηθήσει, ξεκίνησα την θεραπεία που μου πρότεινε & ως εκ θαύματος από τον πρώτο μήνα είδα βελτιώση 80% στο θέμα των πονοκεφάλων-ημικρανιών, στην πορεία της θεραπείας έως σήμερα έχω δει βελτίωση& στα υπόλοιπα, είναι πάρα πολύ καλός επιστήμονας με αγάπη γιά αυτό πού κάνει & τον ευχαριστώ από καρδιάς.

Jello Lala

3 reviews·1 photo

a year ago

Ειμαι 29 ετών και ταλαιπωρούμε τα τελευταια 10 χρονια απο ατοπικη δερματιτιδα,με πολυ έντονες εξάρσεις ανα διαστήματα,χρήση κορτιζόνης τοπικά οπως και αντισταμινικων χαπιών.
Πριν 2 μήνες μπηκα στην διαδικασία να ψάξω για την ομοιοπαθητική και μη γνωρίζοντας πολλά έπεσα επάνω στις άπειρες αξιολογήσεις για τον κ. Γκικα και χωρίς δεύτερη σκέψη κάλεσα να τον επισκεφτώ.
Ειμαι πολυ χαρούμενη που το εκανα διότι μετα απο 2 μήνες θεραπείας εχω δει διαφορές σε γενικό επίπεδο,δεν εχω ξανα κανει χρήση κορτιζόνης,εχει μειωθεί η έντονη έξαρση κ μερα με την μερα ανακαλύπτω καταστάσεις που πριν ηταν δεδομένα κ πλεον εχω απαλλαγεί απο αυτα κ αναφέρομαι συγκεκριμένα σε αφόρητες ημικρανίες πριν και μετα απο τις μέρες περιόδου που πλεον ειναι παρελθόν.
Σας ευχαριστω πολυ!

Ανδρεας Μπορελι

2 reviews

2 years ago

Πάσχω από αυτοανοσα νοσήματα. Τέσσερα τον αριθμό. Θυρεοειδιτιδα χάσιμο το, ρευματοειδες αρθρίτιδα, δερματιτιδα και νόσο του sjogren. Ήρθαν στην ζωή μου ξαφνικά και άρχισαν να με ταλαιπωρούν. Είπα στον εαυτό μου ότι δεν θα πάρω χημικά φάρμακα και θα προσπαθήσω με άλλες μεθόδους. Στην αρχή επισκέφτηκα την κλινική του κυρίου Τσουκαλά και με συμπληρώματα, διατροφή και άσκηση είδα κάποια βελτίωση αλλά όχι αυτό που ήθελα. Έτσι πριν δύο μήνες, εμπιστευτικά την ομοιοπαθητικη και συγκεκριμένα τον κύριο Γκικα. Μέσα σε δύο μήνες άλλαξε η ζωή μου προς το καλύτερο. Ξέρω πως έχω ακόμα δρόμο να διαβώ, αλλά βλέπω ένα φως στην άκρη του τούνελ. Ξυπνάω το πρωί χωρίς δυσκαμψία και έχω ενέργεια να κάνω τις δουλειές μου, κάτι που δεν συνέβαινε πριν. Κοιμάμαι πιο καλά. Ο κύριος Γκίκας είναι προσιτός, επικοινωνίακος και εξαιρετικός πάνω στην δουλειά του και συγκεκριμένα την ομοιοπαθητικη. Συνεχίζω την θεραπεία μου με την ομοιοπαθητικη και πλέον είμαι αισιόδοξος ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες όσον αφορά τα προβλήματα μου.

Δημητρης Σουνδιας

2 reviews

4 years ago

Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι με το ομοιοπαθητικό κέντρο καθώς ο ομοιοπαθητικός βοήθησε την μητέρα μου με κάποια προβλήματα των αρθρώσεων της καθώς και με κάποια προβλήματα δερματικά της συζύγου μου.Αν και ήμασταν αρκετά επιφυλακτικοί είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια την θετική εξέλιξη των συμπτωμάτων πους μας ταλαιπωρούσαν καιρό.

Ομοιοπαθητική και Έκζεμα/Ατοπική Δερματίτιδα: Περιστατικό 11 (αποτελεί κείμενο της παρουσίασης)

Γεια σας από το Ομοιοπαθητικό Κέντρο Biomedicus, σήμερα θα μιλήσουμε για ένα νέο ομοιοπαθητικό περιστατικό το όποιο υπέφερε από έκζεμα/ατοπική δερματίτιδα.

Πριν προχωρήσουμε να υπενθυμίσουμε η ομοιοπαθητική στοχεύει στο άτομο ως χρόνιο ασθενή και όχι στην ασθένεια που τον ταλαιπωρεί.

Το ομοιοπαθητικό περιστατικό που μας επισκέφθηκε ήταν ένας άντρας 35 ετών, έγγαμος. Μας ανέφερε ως βασικό του πρόβλημα ένα έκζεμα στα δάχτυλα που τον ταλαιπωρούσε για περίπου 2 χρόνια. Είχε δοκιμάσει τοπικές κρέμες και αλοιφές κορτιζόνης δίχως όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Το έκζεμα (δυσιδρωσικό) είχε περιοδικότητα, ξεκινούσε με φυσαλίδες διάφανου υγρού, που δημιουργούσαν μια κρούστα και ρωγμές στο δέρμα. Η διαδικασία αυτή συνεχιζόταν ξανά και ξανά δίχως να δείχνει σημάδια βελτίωσης με αποτέλεμσα να εδραιώνεται ως ένα σοβαρό χρόνιο πρόβλημα υγείας.

Το άτομο ανέφερε ότι το έκζεμα ξεκίνησε μετά από μια οικονομική αναποδιά που του είχε συμβεί πριν από 2 χρόνια ενώ δεν έκρυψε το γεγονός ότι ήταν γενικά αγχώδης. Είχε ιδιαίτερο άγχος για την υγεία του ενώ με με την παραμικρή ενόχληση πραγματοποιούσε άμεσα διαγνωστικές εξετάσεις.

Αφού λάβαμε υπόψη μας  τις τροποποιητικές συνθήκες του εκζέματος(modalities) καθώς και την συνολική ψυχική εικόνα τα αναλύσαμε σε ειδικό ομοιοπαθητικό λογισμικό ώστε να γίνει η επιλογή του όμοιου φαρμάκου.

Η ομοιοπαθητική θεραπεία διήρκησε συνολικά 5 μήνες.  Από τον δεύτερο μήνα είχαμε σημαντική βελτίωση στο άγχος. Όπως είπε χαρακτηριστικά ‘νιώθω καλύτερα και λειτουργώ καλύτερα στη καθημερινοτητά μου’.

Εντυπωσιακή αλλαγή όμως είχαμε και στο έκζεμα καθώς από τον τρίτο μήνα άρχισε να δείχνει σημαντικά σημάδια βελτίωσης ενώ  από τον πέμπτο μήνα είχαμε πλήρη βελτίωση.

Όπως  βλέπουμε στην πρώτη εικόνα 10 μέρες μετά την ομοιοπαθητική θεραπεία το δέρμα δεν ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Οι φυσαλίδες είχαν σκάσει δημιουργώντας την κρούστα που διαφαίνεται.

Έχοντας υπομονή όμως 3 μήνες μετά την ομοιοπαθητική θεραπεία η βελτίωση ήταν εμφανής. Οι φυσαλίδες δεν υπήρχαν πλέον ενώ το δέρμα είχε σχεδόν επανέλθει.

Πέντε μήνες όμως μετά την ομοιοπαθητική θεραπεία τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Είχαμε πλήρη ίαση του εκζέματος. Το δέρμα είχε σταθεροποιηθεί ενώ δεν φαινόταν ίχνος ξηρότητας λες και δεν υπήρχε πότε κάτι στο σημείο αυτό.

Το συμπέρασμα που βγαίνει από το συγκεκριμένο ομοιοπαθητικό περιστατικό είναι ότι η ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη θεραπεία της ατοπικής δερματίτιδας (Έκζεμα). Οι ασθενείς πρέπει να κατανοήσουν ότι μια δερματική διαταραχή κρυβεί πάντα μια πιο βαθιά και ριζωμένη ανισορροπία.

Δυστυχώς κανένα τοπικό σκεύασμα κορτιζόνης, αλοιφές ή κρέμες δεν μπορούν να φέρουν την ίαση σε δερματικές διαταραχές όπως το έκζεμα καθώς δρουν απλά κατασταλτικά και σε καμία περίπτωση θεραπευτικά. Για αυτό άλλωστε βλέπουμε ότι δρούν παροδικά με αποτέλεσμα τα δερματικά συμπτώματα να γυρίζουν πίσω σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Κλείστε το ραντεβού σας εδώ

211 800 8585

Γκίκας Γεώργιος Ειδικός Ομοιοπαθητικός PDhom(UK)

Εξειδίκευση στα Χρόνια και Αυτοάνοσα Νοσήματα

 

autoanosa nosimata

To άρθρo αυτό είναι πνευματική ιδιοκτησία του Biomedicus. Απαγορεύεται η αντιγραφή, η δημοσίευση, η αναπαραγωγή ή η μετάδοση του, από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια από το Biomedicus. Νόμος 2121/1993 Copyright Biomedicus® All rights reserved.

Για να δείτε όλες τις κριτικές των ασθενών μας στο Google πατήστε εδώ 
[wprevpro_usetemplate tid=”1″]

2 Comments

 1. Υποφέρω από ατομική δερματίτιδα από τα12 μου χρόνια και είμαι 55 Σε αυτό το διάστημα τα συμπτώματα εξαφανίστηκαν μόνον για μία εβδομάδα όταν πέρασα στο Πανεπιστήμιο λόγω υπερβολικής χαράς Έκτοτε βασανίζομαι από υφέσεις και εξάρσεις του φαινομένου Έχω πάρει τόνους από αλοιφές και φυσικά θεραπεία δεν είδα ποτέ Βοηθείστε με …

  1. Κύριε Πασσιά,

   Δυστυχώς η εικόνα που παρουσιάζετε είναι αυτό που βιώνουν χιλιάδες ασθενείς με αυτοάνοσα δερματικά νοσήματα όπως ψωρίαση και ατοπική δερματίτιδα/έκζεμα. Οι τοπικές κορτιζονούχες αλοιφές το μόνο που προσφέρουν τις περισσότερες φορές είναι μια ήπια ύφεση και μόλις την σταματήσουμε η ατοπική δερματίτδα επανέρχεται το ίδιο ή σε χειρότερη μορφή.
   Η σύγχρονη ομοιοπαθητική θεραπεία μπορεί να βοηθήσει σημαντικά καθώς ο στόχος μας είναι η εύρεση της πραγματικής αιτίας ώστε να έχουμε ένα μόνιμο αποτέλεσμα.

Leave a Response