Saturday, June 22, 2024
Ομοιοπαθητικά Περιστατικά

Ρευματοειδής Αρθρίτιδα – Θεραπεία, Αίτια και Συμπτώματα του Αυτοάνοσου Νοσήματος.

Ρευματοειδής Αρθρίτιδα – Θεραπεία, Αίτια και Συμπτώματα του Αυτοάνοσου Νοσήματος. Μπορεί να Υπάρξει Θεραπεία παράλληλα με Χημικά Φάρμακα και Βιολογικούς Παράγοντες;

Τι είναι η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα; 

Η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα είναι μια χρόνια αυτοάνοση φλεγμονώδης νόσος που επηρεάζει κυρίως τις αρθρώσεις προκαλώντας οίδημα, πόνο και δυσκαμψία κυρίως τις πρωινές ώρες. Σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τα όργανα. Με λίγα λόγια ο οργανισμός στρέφεται ενάντια του εαυτού του καταστρέφοντας τις αρθρώσεις μέσω του μηχανισμού της φλεγμονής.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα είναι ότι η νόσος εξελίσσεται πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να επηρεάσει τη μια άθρωση μετά την άλλη, να ξεκινήσει δηλαδή από τα δάχτυλα, μετά στους καρπούς, στους αστραγάλους, τα ισχία, στους ώμους κτλ.

Είναι σημαντικό ο ασθενής να επιλέξει γρήγορα τη θεραπεία που θα ακολουθήσει είτε αυτό λέγεται χημικό φάρμακο(κυρίως ανοσοκαταστολή) είτε ομοιοπαθητική θεραπεία ή και τα δύο μαζί προκειμένου να προστατεύσει τις αρθώσεις του απο εκφύλιση.

Ποια είναι τα συμπτώματα της Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας;

Το βασικό σύμπτωμα των ασθενών με Ρευματοειδή Αρθρίτιδα είναι ο πόνος, το πρήξιμο(οίδημα)ευαισθησία στην πίεση αρθρώσεων που έχουν επηρεαστεί, και η δυσκαμψία στις αρθώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες, ή όταν βρίσκονται για πολύ ώρα σε ακινησία. Ενα πολύ σημαντικό σύμπτωμα επίσης είναι η εξέλιξη της νόσου με αποτέλεσμα να επηρεάζονται πολλαπλές αρθρώσεις και να απειλείται η ποιότητα της ζωής του ασθενή.

Αλλά συμπτώματα είναι η έλλειψη διάθεσης για φαγητό και ο πυρετός. Αρκετοί ασθενείς με Ρευματοειδή αρθρίτιδα εμφανίζουν συμπτώματα και σε άλλα όργανα και συστήματα όπως το δέρμα, τα μάτια, τους πνεύμονες, τη καρδία, τους νεφρούς κ.α.

Είναι σημαντικό να γίνει διαφορική διάγνωση της Ρευματοειδούς Αρθίτιδας με την οστεοαρθρίτιδα η οποίο είναι η φυσιολογική καταστροφική των αρθρώσεων με την πάροδο του χρόνου, την ουρική αρθρίτιδα η οποία προκαλείται από υπερβολικό ουρικό οξύ στο αίμα, την ψωριασική αρθρίτιδα στην οποίο η ψωρίαση συνήθως υπάρχει πριν την αρθρίτιδα. Επίσης αρθρίτιδα μπορούν να εμφανίσουν και ασθενείς με ΣΕΛ Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο ή άλλες ρευματικές διαταραχές.

Ποια είναι η αιτία της Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας;

Η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα φαίνεται να επιλέγει περισσότερο τις γυναίκες (75% των ασθενών είναι γυναίκες) σε σχέση με τους άντρες και αυτό έχει την εξήγηση του. Η γυναικεία φύση είναι πιο συναισθηματική αρά και πιο επιρρεπής στο να εμφανίζει αυτοάνοσα νοσήματα κάτι το οποίο επιβεβαιώνουμε καθημερινά στην κλινική πράξη.

Η αντρική φύση δουλεύει περισσότερο με τη λογική, δεν θα «πιαστεί» εύκολα με μια λέξη, έχει μάθει να το προσπερνάει, όμως η γυναίκα ασθενής θα προσπαθήσει να το αναλύσει με αποτέλεσμα να φθείρει περισσότερο το ανοσοποιητικό της σύστημα. Με λίγα λόγια, η ένταση των συναισθημάτων (άγχος, στρες, φόβος, ανησυχία, θυμός, νεύρα κ.α.) είναι πολύ μεγαλύτερη στη γυναίκα ασθενή με αυτοάνοσα νοσήματα.

Ο ασθενής με ρευματοειδή αρθρίτιδα ψάχνοντας στο διαδίκτυο για την αιτία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας καταλήγει στο ίδιο αποτέλεσμα σε όλες τις ιατρικές ιστοσελίδες «η ακριβής αιτιολογία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας δεν είναι γνωστή».

Για τη σύγχρονη ομοιοπαθητική όμως η αιτία είναι ξεκάθαρη. Συνήθως η εμφάνιση της αρθρίτιδας καθορίζει από την προδιάθεση του ασθενή, την κληρονομικότητα του και το δεύτερο και πιο σημαντικό είναι να υπάρξει ένα παρατεταμένο έντονο στρες που θα «ενεργοποιήσει» την κληρονομικότητα αυτή. Τόσο απλά!

Φτάνει να ρωτήσουμε μια φίλη ή έναν συγγενή μας πριν ξεκινήσει η ρευματοειδή αρθρίτιδα αν είχε περάσει κάποιο στρες για να καταλάβουμε την απλοϊκότητα της αιτίας. Καταστάσεις αιτίας θα μπορούσαν να είναι μια συνεχή ένταση με τον σύζυγο ή την σύζυγο, μια συνεχή ανησυχία για τα παιδιά και τα εγγόνια, μια συνεχή διαμάχη με μια συνάδελφο ή με τον προιστάμενο, μια συνεχή αντιπαράθεση με μια φίλη, μια συνεχή αντιπαλότητα με την αδερφή ή τον αδερφό μας, μια συνεχή οικονομική δυσκολία και πολλά άλλα. 

Πως θα καταλάβω αν έχω ρευματοειδή αρθρίτιδα; 

Αν έχω κάποια απο τα συμπτώματα που προαναφέραμε στις αρθρώσεις τότε οι εργαστηριακές εξετάσεις που μπορούν να μας ξεκαθαρίσουν τη διάγνωση είναι:

   

   • ΤΚΕ (Ταχύτητα Καθίζησης Ερυθρών αιμοσφαιρίων που συνήθως είναι αυξημένη )

   • Αύξηση στην CRP (C- αντιδρώσα πρωτεΐνη)

   • Αύξηση των Αιμοπεταλίων

   • Θετικά ΑΝΑ (Αντιπυρηνικά Αντισώματα)

   • Θετικός Ρευματοειδής Παράγοντας RF

   • Αντισώματα APCA

   • Αντισώματα CCP

  Απεικονιστικές Εξετάσεις με ακτινογραφία ή μαγνητική όπου παρατηρείται οίδημα ή καταστροφή του οστού

  Ποιο είναι το προσδόκιμο ζωής με Ρευματοειδή Αρθρίτιδας;

   

  Μελέτες δείχνουν ότι η Ρευματοειδή Αρθρίτιδα θα μπορούσε να μειώσει το προσδόκιμο ζωής κατά 15 χρόνια. Το πιο σημαντικό όμως είναι η ποιότητα ζωής η οποία επηρεάζει τον ασθενή σε όλους τους τομείς, στην κοινωνική, την επαγγελματική και την προσωπική ζωή.

  Δεδομένες δραστηριότητες όπως το να ανεβαίνεις σκαλοπάτια, να σηκωθείς από την καρέκλα, να δουλεύεις, να ανοίγεις έστω και ένα μπουκαλάκι με νερό γίνονται όλο και πιο δύσκολες για τον ασθενή με ρευματοειδή αρθρίτιδα καθώς η νόσος οδηγεί σε μειωμένη κινητικότητα και αδυναμία.

  Ποια χημικά φάρμακα χρησιμοποιούνται για να ελέγξουν τα συμπτώματα της Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας; 

  Συνήθως τα χημικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται στη συμβατική ιατρική δεν έχουν σκοπό τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας αλλά κυρίως τη μείωση της φλεγμονής ώστε να μην επηρεαστούν οι αρθρώσεις.

  Το πρόβλημα όμως της σύγχρονης ιατρικής αντιμετώπισης όσον αφορά τα χρόνια και τα αυτοάνοσα νοσήματα είναι διπλό. Τα χημικά φάρμακα, αν και δουλεύουν καλά στην αρχή, ο οργανισμός τα συνηθίζει και έτσι να μειώνεται αισθητά η αποτελεσματικότητα τους. Πόσες φορές πήραμε κάποιο χημικό φάρμακο για ένα χρόνιο πρόβλημα αλλά μετά από κάποιο καιρό σταμάτησε να λειτουργεί;

  Σε αυτή τη περίπτωση ο ρευματολόγος θα χρειαστεί να αυξήσει τη δοσολογία του χημικού ανοσοκατασταλτικού φαρμάκου ή να αλλάξει το φάρμακο τελείως. Όμως αυξάνοντας τη δοσολογία αυξάνεται και η τοξικότητα του οργανισμού για αυτό και οι ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα θα πρέπει να κάνουν τακτικές εξετάσεις αίματος προκειμένου να προστατεύσουν τον οργανισμό τους.

  Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα των χημικών ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων είναι ότι δεν δουλεύουν θεραπευτικά αλλά κατασταλτικά. Πολλοί ασθενείς αναφέρουν ότι έστω και μια μέρα να ξεχάσουν να τα πάρουν οι πόνοι επανέρχονται πράγμα που δείχνει ότι το χημικό φάρμακο δουλεύει στο αποτέλεσμα(στην μείωση της φλεγμονής) και όχι στην αιτία (αυτοάνοση αντίδραση του οργανισμού).  

  Όμως θα πρέπει να κατανοήσουμε την αναγκαιότητα των χημικών φαρμάκων. Μέχρι να βρούμε έναν πιο φυσικό τρόπο αντιμετώπισης της ρευματοειδούς αρθρίτιδας θα πρέπει να λαμβάνουμε χημικά φάρμακα με τη καθοδήγηση του ρευματολόγου μας διαφορετικά θα καταστραφούν οι αρθρώσεις μας.

  Όταν ο οργανσιμός συνηθίσει τη δράση των απλών ανοσοκατασταλτικών χημικών φαρμάκων τότε ο ρευματολόγος θα προτείνει βιολογικούς παράγοντες που στόχο έχουν τη συνολική καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος.

  Μπορούν τα βότανα, η διατροφή, τα συμπληρώματα διατροφής, οι βιταμίνες, οι ειδικές εξετάσεις για έλλειψη βιταμινών να θεραπεύσουν την Ρευματοειδή Αρθρίτιδα;

  Πολλοί ασθενείς που έχουν ακολουθήσει αυτές τις πιο φυσικές θεραπείες δεν παρατήρησαν μεγάλη βελτίωση στην ρευματοειδή αρθρίτιδα καθώς ο ρόλος των συμπληρωμάτων σε όλες αυτές τις μεθόδους είναι η μείωση της φλεγμονής και όχι η θεραπεία του μηχανισμού της αυτοανοσίας.

  Μάλιστα παρατηρείται το φαινόμενο που αναφέραμε και στα χημικά φάρμακα. Όσο ο ασθενής λαμβάνει αυτές τις βιταμίνες μπορεί να βελτιωθούν κάποια συμπτώματα του άλλα μόλις τα σταματήσει η ρευματοειδή αρθρίτιδα τον επηρεάζει και πάλι

  Αξίζει να σημειώσουμε ότι το κόστος των συμπληρωμάτων αλλά και των ειδικών εξετάσεων είναι ιδιαίτερα υψηλό και δεν είναι εύκολο ο μέσος ασθενής να ακολουθήσει αυτή την προσέγγιση.

  Υπάρχει νέα θεραπευτική αντιμετώπιση της Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας χωρίς χημικά ανοσοκατασταλτικά φάρμακα; 

  Η σύντομη απάντηση είναι ναι. Η σύγχρονη ομοιοπαθητική δουλεύει με θεραπευτικό τρόπο αφού κάνει ανοσορύθμιση. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα αντί να μειώσουν απλά τη φλεγμονή ή αντί να καταστείλουν συνολικά το ανοσοποιητικό, βοηθάνε τον οργανισμό να σταματήσει να επιτίθεται στον εαυτό του, αντιμετωπίζουν δηλαδή την πραγματική αιτία.

   Ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών που ακολούθησαν τη σύγχρονη ομοιοπαθητική λαμβάνουν λιγότερα ή και καθόλου χημικά ανοσοκατασταλτικά φάρμακα έχοντας μια καλύτερη κλινική εικόνα, καλύτερες εργαστηριακές εξετάσεις καθώς και καλύτερη ποιότητα ζωής.

  Ένα μεγάλο ατού της σύγχρονης ομοιοπαθητικής είναι οτι δουλεύει παράλλληλα με τα χημικά ανοσοκατασταλτικά φάρμακα. Ο ασθενής μπορεί να συνεχίσει να παίρνει και χημικά και ομοιοπαθητικά φάρμακα και όταν υπάρξει βελτίωση, τόσο στην κλινική εικόνα όσο και στις εργαστηριακές εξετάσεις, ο ρευματολόγος μπορεί να ζητήσει από τον ασθενή να μειώσει τα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα που λαμβάνει.

  Μπορώ να κάνω σύγχρονη ομοιοπαθητική θεραπεία για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα:

  • Όταν παίρνω ήδη πολλά χρόνια χημικά φάρμακα και βιολογικούς παράγοντες αλλά δεν υπάρχει σημαντική βελτίωση στη ρευματοειδή αρθρίτιδα.
  • Ο οργανισμός μου δεν αντιδράει σε χημικά φάρμακα και βιολογικούς παράγοντες.
  • Όταν, ενώ λαμβάνω χημικά φάρμακα, ανοσοκαταστολή και βιολογικούς παράγοντες οι αρθώσεις συνεχίζουν να πονάνε και να πρήζονται.
  • Θέλω ο οργανισμός μου να απορροφήσει καλύτερα τα χημικά φάρμακα και τους βιολογικούς παράγοντες που ήδη κάνω.
  • Θέλω να προστατεύσω τον οργανισμό μου από από τις παρενέργειες που τυχόν να έχω από τα χημικά και τους βιολογικούς παράγοντες.
  • Θέλω να δοκιμάσω μια θεραπευτική επιλογή χωρίς χημικά φάρμακα και βιολογικούς παράγοντες.
  • Όταν ο ρευματολόγος μου συστήνει να ανεβάσω την ποσότητα/νέους βιολογικούς παράγοντες λόγω μη αποτελεσματικότητας των χημικών φαρμάκων ή επιδείνωσης της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.
  • Θέλω να κάνω παράλληλα Σύγχρονη Ομοιοπαθητική Θεραπεία και χημικά φάρμακα, βιολογικούς παράγοντες για να έχω καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα.

  Είναι σημαντικό ο ασθενής με ρευματοειδή αρθρίτιδα, για την ασφάλεια του να συζητάει πάντα με ιατρό του για άλλες θεραπευτικές επιλογές περά από τα χημικά ανοσοκατασταλτικά φάρμακα.

  Σχόλια νοσούντων από ρευματοειδή αρθρίτιδα (κείμενο όπως έχει γραφτεί από τον ασθενή στο google reviews)

  Christine Kall

  1 review

  a week agoNEW

  Επισκέφθηκα τον κο Γκίκα πριν από 4-5 μήνες με έντονα συμπτώματα ρευματοειδούς αρθρίτιδας, αφού είχα επισκεφθεί ρευματολόγο, που μου είχε πει ότι σε νέες γυναίκες είναι σοβαρό αυτοάνοσο με δύσκολη εξέλιξη και δεν μου έδινε ιδιαιτερες ελπίδες βελτίωσης, ακόμα και με χορήγηση κορτιζόνης.
  Ο κος Γκίκας, αφού άκουσε με προσοχή τα συμπτώματα που είχα και είδε τα αποτελέσματα των εξετάσεων, είπε ότι θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε το ανοσοποιητικό να δυναμώσει και να υποχωρήσει η φλεγμονή χωρίς να μου υποσχεθεί θαύματα . Ήδη στην 3η επίσκεψη η βελτίωση είναι εντυπωσιακή! Οι πόνοι έχουν μειωθεί κατά 70% τουλάχιστον!!! Θυμάμαι ότι τον περσινό χειμώνα που είχε πρωτοεμφανιστεί το αυτοάνοσο, δεν μπορούσα ούτε το μεταλλικό πιρούνι να σηκώσω για να φάω, ούτε να κάνω απλά πράγματα της καθημερινότητας, όπως να σηκώσω μια τσάντα ή να σηκώσω βάρος. Αισθανόμουν ακόμα και το καλοκαίρι με την ζέστη ρίγος, σαν να διαπερνά το κορμί μου ηλεκρτικό ρεύμα, κάθε πρωί που ξυπνούσα είχα δυσκαμψία και πονούσα για 15 λεπτά τουλάχιστον αφότου σηκωνόμουν, σαν να είχα γεράσει πρόωρα.
  Όλα αυτά αποτελούν πλέον μια δυσάρεστη μακρινή ανάμνηση, είμαι υγιής, δυνατή και ακμαία τώρα πια, σχεδον όπως ήμουν προτού παρουσιαστει η ρευματοειδής αρθρίτιδα.
  Ένα θερμό ευχαριστώ στον κο Γκίκα που με βοήθησε να θεραπευτώ και να είμαι πάλι δραστήρια και τον προτείνω ανεπιφύλακτα ως θεραπευτή σε όποιον ανσζητά ίαση και ενδυνάμωση του οργανισμού του ολιστικά.

  katerina p

  2 reviews

  7 months ago

  Επιτέλους φάνηκε το φώς στο τούνελ!! Οκτώ χρόνια τώρα το περπατάω.Ινομυαλγια μου είπαν στην αρχή και την τελευταία χρονιά προστέθηκε και η ρευματοειδής αρθρίτιδα.Μια διαδρομή σκοτεινή με καθολικούς πόνους ημέρα και νύχτα.Υπηρχαν ημέρες πού μόνο τα βλέφαρα μου δεν πονούσαν.Αλλαξε η καθημερινότητα μου άλλαξε το σώμα μου άλλαξε η ζωή μου και πάντα μέσα στον πόνο στον φόβο και την αγωνία.Η θεραπεία σταθερά από όλους η ίδια.Ανοσοκατασταλτικα και κορτιζόνη.Ειπα όχι και έδωσα ενα χρονικό περιθώριο στον εαυτό μου και στον οργανισμό μου.Το πάλεψα με αντιφλεγμονώδη και απλά παυσίπονα με έντονη την αμφιβολία εάν κάνω το σωστό.Και τότε στα πλαίσια της έρευνας πού έκανα βρέθηκε μπροστά μου ό κ.Γκικας.Σκεφτηκα ότι δεν έχω να χάσω κάτι παρά λίγο χρόνο και νά υπομείνω τόν πόνο για λίγο ακόμα.Ξεκινησα τον Φεβρουάριο του 2022.Τελειωσα την τρίτη θεραπεία και ναι φάνηκε τό φώς.Οι πόνοι υποχώρησαν σημαντικά και περιορίστηκαν στις μικρές αρθρώσεις.Η βελτίωση είναι πάνω από 60%και αυτό αποτυπώνεται καί στις εργαστηριακές εξετάσεις.CRP απο 3,78 σε 0,93 και ΤΚΕ απο 30 σε19
  Σημαντική βελτίωση είδα καί σέ όλα τα ψυχολογικά (άγχος φοβίες ανασφάλειες) που πυροδοτούν τά αυτοάνοσα.Ειμαι χαρούμενη καί γεμάτη ελπίδα ότι θα βγω από το τούνελ.Συνεχιζω με χαμόγελο καί με την βοήθεια του κ.Γκικα ό οποίος είναι πάντα εκεί όταν τόν χρειάζομαι.Τον βρίσκω εύκολα και απαντά πάντα στις απορίες και στους προβληματισμούς μου Ελπίζω σε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα καί εύχομαι σε όλους μας υγεία με υπομονή και επιμονή.Ευχαριστω!!!!

  Tina Potsou

  1 review

  a year ago

  Θα ηθελα να αναφερω την δικη μου ιστορια για τα αυτοανοσα μου. Εχει πανω απο 10 χρονια που εχω διαγνωστει με τη νοσο του hasimoto. Τον Δεκεμβριο του 2020 με ρευματοειδη αθριτιδα και τον Μαρτιο του 2021 με λειχηνες. Η φαρμακευτικη αγωγη ευτυχως δεν λειτουργησε καλα στον οργανισμο μου και ετσι στραφηκα σε ενναλακτικους τροπους θεραπειας. Ετσι ηρθα σε επαφη με τον κ. Γιωργο Γκικα ο οποιος ιδικευεται στα αυτοανοσα. Μετα απο σχεδον 2 μηνες θεραπειας οι λειχηνες εφυγαν, οι πονοι υποχωρησαν απο την ρευματοειδη αθριτιδα και αισθανομαι πολυ καλυτερα. Στους επομενους μηνες περιμενω να ειμαι πολυ καλυτερα. Δικη μου εισηγηση ειναι να δοκιμασετε την ομοιοπαθητικη, μπορει να σας εκπληξει ευχαριστα, πριν καταληξετε να πινετε χαπια με ολες τις παρενεργειες που εχουν.

  Kiriaki Nikolopoulou

  4 reviews

  2 years ago

  Έχω χρόνια ρευματοειδή αρθριτιδα και υποθυρεοειδισμό.για την ρευματοειδή αρθριτιδα έχω επισκεφθεί ρευματολογο και μου έχει δώσει ως αγωγή κορτιζόνη.εχω δει αποτελεσμα αλλά με το που πάει να μου την κοψει πονάω περισσότερο.ξεκινησα ομοιοπαθητική με τον κύριο Γκίκα εδώ και 2μηνες και ήδη νιώθω πιο καλά.εχουμε δρόμο μπροστά μας αλλά τα δείγματα είναι καλά.

  Ανδρεας Μπορελι

  2 reviews

  2 years ago

  Πάσχω από αυτοανοσα νοσήματα. Τέσσερα τον αριθμό. Θυρεοειδιτιδα χάσιμο το, ρευματοειδες αρθρίτιδα, δερματιτιδα και νόσο του sjogren. Ήρθαν στην ζωή μου ξαφνικά και άρχισαν να με ταλαιπωρούν. Είπα στον εαυτό μου ότι δεν θα πάρω χημικά φάρμακα και θα προσπαθήσω με άλλες μεθόδους. Στην αρχή επισκέφτηκα την κλινική του κυρίου Τσουκαλά και με συμπληρώματα, διατροφή και άσκηση είδα κάποια βελτίωση αλλά όχι αυτό που ήθελα. Έτσι πριν δύο μήνες, εμπιστευτικά την ομοιοπαθητικη και συγκεκριμένα τον κύριο Γκικα. Μέσα σε δύο μήνες άλλαξε η ζωή μου προς το καλύτερο. Ξέρω πως έχω ακόμα δρόμο να διαβώ, αλλά βλέπω ένα φως στην άκρη του τούνελ. Ξυπνάω το πρωί χωρίς δυσκαμψία και έχω ενέργεια να κάνω τις δουλειές μου, κάτι που δεν συνέβαινε πριν. Κοιμάμαι πιο καλά. Ο κύριος Γκίκας είναι προσιτός, επικοινωνίακος και εξαιρετικός πάνω στην δουλειά του και συγκεκριμένα την ομοιοπαθητικη. Συνεχίζω την θεραπεία μου με την ομοιοπαθητικη και πλέον είμαι αισιόδοξος ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες όσον αφορά τα προβλήματα μου.

  ΕΙΡΗΝΗ ΠΥΛΑΡΙΝΟΥ

  2 reviews

  2 years ago

  Κάθε άνθρωπος έχει την προσωπική του ιστορία. Περνάει από πολλούς δρόμους μέχρι ν’ ανακαλύψει τον εαυτό του και το σώμα του. Ανεβαίνει και κατεβαίνει πολλές φορές τα ίδια σκαλοπάτια, χιλιάδες ερωτήματα τον βασανίζουν κι ελάχιστες απαντήσεις βρίσκει. Τις αναζητά όμως και αυτό είναι που τον σώζει τελικά.
  Πως φθάνει αλήθεια κανείς σ’ ένα αυτοάνοσο νόσημα; Σε μια έκρηξη οργής της ψυχής μέσα στο σώμα; Πως καταφέρνει να στρέψει τα κύτταρά του εναντίον του και τι μπορεί ν’ ανατρέψει αυτή την πορεία;
  Τον Νοέμβριο του 2013 εμφάνισα Οξεία Φλεγμονή στον αριστερό οφθαλμό. Διαγνωση: Ρευματοειδής αρθρίτιδα. Ακολούθησαν δεκάδες εξετάσεις, τοπική ανοσοθεραπεία με κορτιζόνη για ένα χρόνο και περισσότερο.
  Επισκέφτηκα δημόσια και ιδιωτικά κέντρα φλεγμονής οφθαλμού, φλεγμονολόγων ιατρών, αλλαγή δόσεων της θεραπείας , κορτιζονούχες σταγόνες, αλοιφές για εκζέματα, μεθοτρεξάτη , ειδικά διαλλύματα για την ξηρότητα που προκαλούσαν στο μάτι όλα αυτά κ.λ.π..Η φλεγμονή υποχωρούσε για λίγο κι επανέκαμπτε πιο ισχυρή. Τον Ιανουάριο του 2014 εμφανίστηκαν τα κλινικά συμπτώματα της Ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Ισχυροί πόνοι στις άρθρώσεις , δυσκαμψίες, ακινητοποίηση. Πάλι από την αρχή , εξετάσεις επί εξετάσεων, ιατρικές επισκέψεις στους “καλύτερους ρευματολόγους και ανοσολογικά κέντρα δημόσια και ιδιωτικά. Διάγνωση: Ιδιοπαθές αυτοάνοσο στον οφθαλμό και οροαρνητική ρευματοειδή αρθρίτιδα. Οι πόνοι ισχυροί . Θεραπείες, αντιφλεγμονώδη, αλλαγές θεραπευτικών σχημάτων και το χειρότερο εντελώς αντικρουόμενες ιατρικές απόψεις.
  Οι αιτίες εξαιτίας των οποίων νοσούσα ήταν προφανείς για μένα. Γιατί οι γιατροί δεν τις λάμβαναν υπόψη; Γιατί με φόρτωναν φάρμακα και θεραπείες που δεν απέδιδαν παρά μόνο για λίγο;
  Σε λίγο εμφανίστηκε 3ο αυτοάνοσο. Θυρεοειδίτιδα hasimoto. Ακολούθησαν υπέρηχοι, παρακέντηση, θεραπεία δια βίου. Το καλοκαίρι του 2015 εμφανίστηκαν λυτικές βλάβες στα οστά με συνοδό νόσημα οστεοπόρωση και κατάγματα στην σπονδυλική στήλη. Διάγνωση: Αδιάγνωστη. Μεταβολική νόσος των οστών, αφού προηγήθηκε νοσηλεία, βιοψία οστών, μυελογράφημα και απειρες ακτινολογικές εξετάσεις, σπινθηρογραφήματα, μαγνητικές αξονικές κ.λ.π. ορίστηκε λήψη ασβεστίου, βιταμίνης d, διφοσφωνικά, αντιφλεγμονώδη, κηδεμόνες, φυσιοθεραπείες κ.λ.π. Κάπου εκεί, θεωρώντας ότι το σώμα δεν ψεύδεται ποτέ… κι ότι όταν αντιδρά θέλει κάτι περισσότερο να πει και ν’ ακούσουμε, αναζήτησα κι άλλους δρόμους Θεραπείας κι αντιμετώπισης των προβλημάτων υγείας μου χωρίς να εγκαταλείψω τους γιατρούς μου και την κλασσική ιατρική.
  Ξεκίνησα λοιπόν και Ομοιοπαθητική εμπιστευόμενη την φιλοσοφία της γύρω από τον άνθρωπο και την προσπάθεια ενίσχυσης συνολικά της άμυνας του. Πολύ γρήγορα είδα ν’ αποδίδει καρπούς. Αναζητούσα όμως κι εκεί, έναν άνθρωπο με ειδίκευση πάνω στα αυτοάνοσα νοσήματα και τον βρήκα μέσω άλλων ασθενών που βοηθήθηκαν σημαντικά , στο πρόσωπο του Ομοιοπαθητικού κ. Γκίκα.
  Δεν θα πω πολλά για την προσωπικότητά του, για την εξαιρετική ιατρική προσέγγιση του ασθενούς, για την σεμνότητα της ευγενικής παρουσίας του για την εμπιστοσύνη που εμπνέει και για την πλατιά φιλοσοφία του σχετικά με την σύδεση της ψυχής με το σώμα ως αδιαίρετο σύνολο, καθώς και για την πίστη και την αισιοδοξία του για την πορεία της υγείας του ασθενούς. Θεωρώ ότι κατέχει το αντικείμενό του, το εξελίσσει διαρκώς και όλα αυτά συμβάλλουν το μέγιστο και στην εξέλιλη της Ιατρικής Επιστήμης παρόλο που η συμβατική ιατρική αρνείται πεισματικά να την ενσωματώσει δυναμικά την ομοιοπαθητική στους κόλπους της.
  Τα αυτοάνοσα νοσήματα είναι η πληγή του ανεπτυγμένου κόσμου , είναι η τιμωρία για τον τρόπο που επέλεξε να ζει ο σύγχρονος άνθρωπος.
  Μέσα στο λίγο διάστημα που συνεργάζομαι με τον κ. Γκίκα έχω δει τεράστια βελτίωση σε όλα τα επίπεδα , του είμαι ευγνώμων και θεωρώ ότι στο χρόνο που απαιτείται θα πετύχουμε το μέγιστο! Να επαναφέρουμε το “σώμα ” στο σημείο συμφιλίωσης με τον εαυτό του! Τον ευχαριστώ θερμά.

  Evi Papadopoulou

  3 reviews

  a year ago

  ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ Κ ΕΓΩ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΠΡΙΝ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΑ ΦΛΥΚΤΑΙΝΩΔΗΣ ΨΩΡΙΑΣΗ . ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΤΟΣΟ ΓΝΩΣΤΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΗΚΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΑΝΕ ΤΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΕ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ .ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΤΟ 2018 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΕ ΕΝΤΟΝΟ ΣΤΡΕΣ.ΞΑΝΑ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ , ΦΑΡΜΑΚΑ . ΕΚΑΝΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΚΥΚΛΟΣΠΟΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΕΞΑΡΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ ΧΑΣΙΜΟΤΟ ΤΟΥ ΘΥΡΟΕΙΔΗ.
  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΔΕΝ ΑΡΓΗΣΑΝ ΟΜΩΣ ΠΑΛΙ ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΜΕΝΑ ,ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΩ Σ ΟΛΟ ΜΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΠΥΡΑΚΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΣΥΝΤΟΜΑ. Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΡΧΗΣΕ ΝΑ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ,ΓΟΝΑΤΑ,ΧΕΡΙΑ, ΔΑΧΤΥΛΑ, ΠΛΑΤΗ.ΔΕΝ ΑΡΓΗΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ. ΨΩΡΙΑΣΙΚΗ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ. ΚΑΙ ΜΑΖΙ Μ ΑΥΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΩ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΗΚΩΘΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΙΑΣΩ ΠΟΤΗΡΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΑΠ ΤΟΝ ΠΟΝΟ.Η ΛΥΣΗ ΗΤΑΝ ΕΝΕΣΕΙΣ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗΣ. ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΩ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΨΑΞΑ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΤΟΝ Κ. ΓΚΙΚΑ.
  ΠΡΩΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ ΗΔΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΝΕΥΡΑ ΚΑΙ ΑΓΧΟΣ (ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΤΡΕΛΑ)
  ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΗΔΗ ΗΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, Ο ΠΟΝΟΣ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.
  ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΜΗΝΑΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ. ΕΧΩ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΜΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΜΙΚΡΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΑΝ ΚΟΥΡΑΣΤΩ.Μ Ο Ν Ο ΛΙΓΑ ΠΟΝΑΚΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ. Η ΨΩΡΙΑΣΗ ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ.ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΗΡΕΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΓΧΩΝΟΜΑΙ ΠΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ. ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΔΡΟΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ!!!


  Κλείστε το ραντεβού σας εδώ

  211 800 8585

  Γκίκας Γεώργιος Ειδικός Ομοιοπαθητικός PDHom(UK) RSHom

  Εξειδίκευση στα Χρόνια και Αυτοάνοσα Νοσήματα

  Πιστοποιημένο Μέλος του Συλλόγου Ομοιοπαθητικών Αγγλίας

   

  autoanosa nosimata

   

  Για να δείτε όλες τις κριτικές των ασθενών μας στο Google πατήστε εδώ 
  [wprevpro_usetemplate tid=”1″]

  Leave a Response