Saturday, June 22, 2024
Ομοιοπαθητικά ΠεριστατικάΟμοιοπαθητική

Χρόνια Κνίδωση – Αγγειοοίδημα. Νέα Θεραπεία, Αίτια και Συμπτώματα.

Χρόνια Κνίδωση – Αγγειοοίδημα. Νέα Θεραπεία, Αίτια και Συμπτώματα.

Τι είναι η Κνίδωση;

Η κνίδωση αποτελεί μια φλεγμονώδη διαταρχή του δέρματος όπου έχουμε ξαφνική εμφάνιση πομφών (εξανθήματα – καντήλες), αγγειοοιδήματος (πρηξίματος) και έντονης φαγούρας η οποία επηρεάζει σημαντικά την καθημερινότητα των ασθενών. Οι πομφοί μπορεί να έχουν διαφορετικά σχήματα και να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, ενώ το αγγειοοίδημα εμφανίζεται στη γλώσσα, στο πρόσωπο, στο λαιμό και στα χείλη.

Πόσο διαρκεί η Χρόνια Κνίδωση;

Η διάρκεια της κνίδωσης είναι περίπου μια μέρα με το αγγειοοίδημα όμως να κρατάει μερικές μέρες παραπάνω. Όταν όμως οι δερματικές βλάβες έχουν διάκρεια μεγαλύτερη από 6 εβδομάδες τότε η Κνίδωση αποκτά χρόνιο χαρακτήρα και ονομάζεται Xρόνια Kνίδωση.  Η Χρόνια Κνίδωση μπορεί να κρατήσει από μερικούς μήνες μέχρι και χρόνια επηρεάζοντας σημαντικά τις ελευθερίες και την ποιότητα της ζωής του ασθενούς.

Τα περισσότερα περιστατικά κνίδωσης αφορούν την οξεία κνίδωση οπού τα συμπτώματα θα υποχωρήσουν μόνα τους όμως ένα 10% των ασθενών θα χρειαστεί χημικές αγωγές για να ελέγξει τα συμπτώματα της Χρόνιας Κνίδωσης.

Πόσες μορφές Κνίδωσης υπάρχουν;

Η Χρόνια Κνίδωση διακρίνεται στη:

 • Χρόνια Αυθόρμητη Κνίδωση (ΧΑΚ), μια αυτοάνοση μορφή, όπου οι βλάβες εμφανίζονται χωρίς κάποια προφανή αιτία ή εμφανές εξωτερικό ερέθισμα.
 • Δευτεροπαθής Χρόνια Κνίδωση η οποία προκαλείται από άλλες παθήσεις που συνυπάρχουν όπως θυρεοειδίτιδα, χρόνιες λοιμώξεις κ.α.
 • Επαγόμενες ή φυσικές κνιδώσεις στις οποίες η εξωτερική αιτία είναι εύκολα αναγνωρίσμη όπως:
 • Δερμογραφισμός απο εφαρμογή πίεσης
 • Κνίδωση εκ Ψύχους από το κρύο
 • Χολινεργική Κνίδωση από τη ζέστη και θερμότητα
 • Ηλιακή Κνίδωση από το ηλιακό φως

 

Πως γίνεται η διάγνωση της Χρόνιας Κνίδωσης; 

Η διάγνωση της χρόνιας κνίδωσης γίνεται από τον αλλεργιολόγο μετά από κλινική εξέταση. Συνήθως μπορεί να ζητηθούν εξετάσεις αίματος με έμφαση στους δείκτες φλεγμονής.

Ποια η θεραπεία της Χρόνιας Κνίδωσης με βάση τη συμβατική ιατρική; 

Η Χρόνια Κνίδωση αποτελεί μια αυτοάνοση δερματική διαταραχή που επηρεάζει σημαντικά τον ασθενή. Η  φαγούρα και το αγγειοοίδημα(πρήξιμο) μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την καθημερινότητα (εργασία, δουλειές στο σπίτι κ.α.) αλλά και την ποιότητα του ύπνο του. Για αυτό και οι λύσεις της συμβατικής ιατρικής δεν στοχεύουν τόσο στη θεραπεία αλλά κυρίως στον έλεγχο των καθημερινών συμπτωμάτων

Οι συνηθισμένες φαραμκευτικές λύσεις για τη Χρόνια Κνίδωση είναι:

 • Τα αντιισταμινικά, κυρίως για τον έλγχο της φαγούρας.
 • Η κυκλοσπορίνη
 • Η κορτιζόνη
 • Ανοσοκατασταλτικά Φάρμακα
 • Βιολογικοί Παράγοντες, Μονοκλωνικό Αντίσωμα

Οι φαραμακευτικές αγωγές βοηθάνε σημαντικά στον έλεγχο των συμπτωμάτων αλλά πολλοί ασθενείς αναφέρουν ότι η δράση τους ειναι κατασταλτική, όσο χρησιμοποιούν τα χημικά φάρμακα παρατηρούν κάποια βελτίωση αλλά μόλις τα σταματήσουν τα συμπτώματα επανέρχονται και πάλι. Δεν είναι λίγοι οι ασθενείς που παρόλο που λαμβάνουν χημικά φάρμακα δεν παρατηρούν θεραπευτικά αποτελέσματα.

Ποια είναι η αιτία της Χρόνιας Κνίδωσης;

Για τη συμβατική ιατρική δεν είναι γνωστή η αιτία της Χρόνιας Κνίδωσης.

Ποια είναι η αιτία της Χρόνιας Κνίδωσης για τη Σύγχρονη Ομοιοπαθητική;

Για τη σύγχρονη ομοιοπαθητική υπάρχει πάντα ένα τρίπτυχο αιτίας για τη Χρόνια Κνίδωση το οποίο ισχύει και για όλα τα χρόνια και αυτοάνοσα νοσήματα.

Κληρονομικότητα –  Οι γονείς ή οι παλαιότερες γενιές του ασθενή είχαν παρουσιάσει δερματικές διαταραχές.

Προδιάθεση – Μπορεί να μην υπάρχει κληρονομικότητα, αλλά να υπάρχει προδιάθεση ή ευαισθησία του ασθενή για Χρόνια Κνίδωση. Είναι το ευαίσθητο σημείο του οργανισμού το οποίο μπορεί να ενεργοποιηθεί κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.

Προκλητικός Παράγοντας – Πολλοί ασθενείς αναφέρουν ότι πριν την εμφάνιση της Χρόνιας Κνίδωσης πέρασαν ένα έντονο στρες το οποίο ανάγκασε το ανοσοποιητικό σύστημα να αρχίσει την επίθεση στον εαυτό του με πομφούς και αγγειοοίδημα.  

Μάλιστα μια σημαντική παρατήρηση από τους ασθενείς με Χρόνια Κνίδωση είναι ότι το αρχικό στρες ή μεταγενέστερα στρες συνδέονται άμεσα με τις εξάρσεις που παρουσιάζει ο ασθενής. 

Φαρμακευτικοί Παράγοντες – Αρκετοί ασθενείς αναφέρουν ότι παρουσίασαν Χρόνια Κνίδωση μετά από λήψη χημικών φαρμάκων ή εμβολίων.

Το παράδοξο είναι ότι κάποιοι ασθενείς, παρόλο που βελτιώνουν το στρες ή την καθημερινότητα τους αυτό συνήθως δεν είναι αρκετό να θεραπεύσει τη Χρόνια Κνίδωση. Εδώ είναι που παρεμβαίνει η σύγχρονη ομοιοπαθητική.

Νέο φάρμακο για τη Χρόνια Κνίδωση. Υπάρχει θεραπεία για τη Χρόνια Κνίδωση χωρίς χημικά φάρμακα;

Όλοι οι ασθενείς με Χρόνια Κνίδωση, δικαίως, αναζητούν και πάντα θα αναζητούν έναν πιο φυσικό τρόπο αντιμετώπισης, και αν είναι εφικτό, χωρίς χημικά φάρμακα. Τα καθημερινά συμπτώματα της φαγούρας, των πομφών και του αγγειοοιδήματος σε συνδυασμό της μη αντίδρασης σε χημικά φάρμακα θα είναι αρκετό για να αναζητήσει ο ασθενής άλλες θεραπευτικές επιλογές.

Η σύγχρονη ομοιοπαθητική αποτελεί ένα σημαντικό θεραπευτικό εργαλείο για τη Χρόνια Κνίδωση καθώς δεν έχει παρενέργειες ενώ μπορεί να δουλέψει παράλληλα με τα χημικά φάρμακα, αντιισταμινικά, κορτιζόνη και τους βιολογικούς παράγοντες που ήδη λαμβάνει ο ασθενής.

Ο ρόλος της σύγχρονης ομοιοπαθητικής είναι ανοσορυθμιστικός. Η λειτουργία του ομοιοπαθητικού φαρμάκου πάει ένα βήμα πριν τη δερματική φλεγμονή. Αντί να καταστείλει απλά τους πομφούς και το αγγειοοίδημα, προσπαθεί να «εκπαιδεύσει» το ανοσοποιητικό σύστημα να μην εκτονώνει το καθημερινό στρες του ασθενή στη Χρόνα Κνίδωση, αλλά να το μεταφράσει ένα ήπιο σύμπτωμα όπως γίνεται δηλαδή σε έναν φυσιολογικό και υγιή οργανισμό.

Έχω Χρόνια Αυθόρμητη Κνίδωση. Γιατί να ακολουθήσω τη Σύγχρονη Ομοιοπαθητική;

Μπορώ να κάνω Σύγχρονη Ομοιοπαθητική Θεραπεία για τη Χρόνια Κνίδωση:

 • Όταν παίρνω ήδη πολλά χρόνια χημικά φάρμακα, αντιισταμινικά, κορτιζόνη και βιολογικούς παράγοντες αλλά δεν υπάρχει σημαντική βελτίωση στη Χρόνια Κνίδωση.
 • Ο οργανισμός μου δεν αντιδράει σε χημικά φάρμακα, αντιισταμινικά, κορτιζόνη και βιολογικούς παράγοντες.
 • Θέλω ο οργανισμός μου να απορροφήσει καλύτερα τα χημικά φάρμακα, τα αντιισταμινικά, την κορτιζόνη και τους βιολογικούς παράγοντες που ήδη κάνω.
 • Θέλω να προστατεύσω τον οργανισμό μου από από τις παρενέργειες που τυχόν να έχω από τα χημικά φάρμακα και τους βιολογικούς παράγοντες.
 • Θέλω να δοκιμάσω μια θεραπευτική επιλογή χωρίς χημικά φάρμακα και βιολογικούς παράγοντες και μονοκλωνικά αντισώματα.
 • Θέλω να κάνω παράλληλα Σύγχρονη Ομοιοπαθητική Θεραπεία και χημικά φάρμακα, αντιισταμινικά, κορτιζόνη και βιολογικούς παράγοντες για να έχω καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα.
 • Δεν θέλω να δεχτώ όταν ο αλλεργιολόγος μου λεει “ δεν υπάρχει θεραπεία…μάθε να ζεις με τη Χρόνια Κνίδωση…”

Ασθενείς με Χρόνια Κνίδωση που έχει αναλάβει ο Ειδικός Ομοιοπαθητικός κ.Γκίκας Γεώργιος.

 

 

 

Σχόλια νοσούντων από Χρόνια Κνίδωση (κείμενο όπως έχει γραφτεί από τον ασθενή στο google reviews)

Illy X

1 review

Μετά τον εμβολιασμό για covid εμφάνισα κνιδωση και αγγειοίδημα σε πολυ επιθετική μορφή. Έπειτα απο δυο μήνες θεραπείας με τον κ. Γκίκα δεν έχω εμφανίσει συμπτώματα

Κωνσταντινα Καρολινου

4 reviews·1 photo

Από τον περασμένο Οκτώβριο, όπου και είχα ένα εργατικό ατύχημα, παρουσίασα το αυτοάνοσο της Χρόνιας Αυθόρμητης Κνίδωσης (ΧΑΚ).Πρόκειται για ένα αυτοάνοσο νόσημα ψυχοσωματικής φύσεως καθαρά, στο οποίο εμφανίζονται ερυθυματώδη πρησμένα σημάδια (πομφούς) (οχι δερματικά , αλλά εκ των έσω) με πραγματικά απίστευτη φαγούρα, να ματώνεις το δέρμα σου από το ξύσιμο, σε όλο το κορμί, απο το σκάλπ μέχρι και τα πέλματα και ενίοτε συνοδεύεται και από την ύπαρξη αγγειοοιδημάτων ( πρήξιμο σε μάτια, χείλια, δάχτυλα, λοβούς αυτιών).Ταλαιπωρούμουν για πάνω από 6 μήνες με μια καθημερινότητα βασανιστική , που δεν μπορούσα να ηρεμήσω , να κοιμηθώ και πολύ συχνά δεν μπορούσα να βγω απο το σπίτι και να έχω μια φυσιολογική ζωή , τόσο λόγω της βασανιστικής φαγούρας όσο και γιατί φαινόταν υπερβολικά πολύ και ο κόσμος με κοιτούσε.Είχα απευθυνθεί σε πολλούς δερματολόγους αλλά και σε έναν κατα τ άλλα πολύ καλό αλλεργιολόγο, όπου ωστόσο η χρήση αντισταμινικών φαρμάκων , η χορήγηση κορτιζόνης και τέλος βιολογικών παραγόντων σε ενέσιμη μορφή, δεν είχαν παράμόνο ελάχιστα και παροδικά αποτελέσματα.Ήμουν σε απελπισία.Τυχαία ο άντρας μου είδε κριτικές στο google για τον κύριο Γκίκα, αναζητώντας εναλλακτικές θεραπείες στο άλυτο μέχρι τότε πρόβλημά μου, εφόσον η κλασσική ιατρική δεν με βοήθησε.Οφείλω να ομολογήσω πως ήμουν ιδιαίτερα επιφυλακτική και διστακτική απέναντι στην ομοιοπαθητική.Μετά την πρώτη κιόλας μου συνεδρία με τον κύριο Γκίκα μέσω skype τον Απρίλιο, διαπίστωσα πως πρόκειται για έναν εξαιρετικά καταρτισμένο επιστήμονα , που διεισδύει στην αιτία του προβλήματος και όχι απλά στο πρόβλημα, που σου παρέχει σιγουριά και ασφάλεια και αφουγκράζεται τις ανησυχίες σου ,χωρίς ωστόσο να ναι πελατοκεντρικός ή να σου τάζει “λαγούς με πετραχείλια”.Με προετοίμασε πως για το χρόνιο πλέον πρόβλημα μου θα απαιτούνταν τουλάχιστον 3 μηνιαίες συνεδρίες για να φανούν τα πρώτα θεραπευτικά αποτελέσματα.Μέσα σε 2 μήνες με ελάχιστες υπαναχωρήσεις που σχετίζονται καθαρά με εξωτερικούς παράγοντες, οφείλω να παραδεχτώ πως πλέον πίνω νερό στο όνομα της Ομοιοπαθητικής και του κύριου Γκίκα ειδικά!!!! Η κατάσταση μου τείνει να σταθεροποιηθεί, οι εξάρσεις ειναι ελαχιστότατες, η διάθεση μου για τη ζωή έχει βελτιωθεί αισθητά , βλέπω αλλαγή 180 μοιρων πάνω μου!Η θεραπεία του κύριου Γκίκα επιδρά στο σύνολο του σώματος, σε όποια άλλα τυχόν μικροπροβλήματα ή ανισορροπίες εντοπίζει !!!!!Εννοείται πως συνεχίζω σταθερά προκειμένου να εξαλείψω εντελώς το πρόβλημα μου, να έχω μια κανονική ζωή και πάλι και να διαφυλάξω την υγεία μου με τα οφέλη της θεραπείας του κύριου Γκίκα!!!!!Σας ευχαριστώ ολόψυχα γιατρέ!!!Μου δώσατε τη ζωή μου πίσω!!!!!!!!Να σας έχει ο Θεός καλά!!!!!

 

autoanosa nosimata

Κλείστε το ραντεβού σας εδώ

211 800 8585

Γκίκας Γεώργιος Ειδικός Ομοιοπαθητικός PDHom(UK) RSHom

Εξειδίκευση στα Χρόνια και Αυτοάνοσα Νοσήματα

Πιστοποιημένο Μέλος του Συλλόγου Ομοιοπαθητικών Αγγλίας

 

Για να δείτε όλες τις κριτικές των ασθενών μας στο Google πατήστε εδώ 
[wprevpro_usetemplate tid=”1″]

1 Comment

Leave a Response