Saturday, June 22, 2024
Ομοιοπαθητικά ΠεριστατικάΟμοιοπαθητική

Ομοιοπαθητική και Έκζεμα/Ατοπική Δερματίτιδα, Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης: Περιστατικό 16

Ομοιοπαθητική και Έκζεμα/Ατοπική Δερματίτιδα, Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης: Περιστατικό 16

Γεια σας από το ομοιοπαθητικό κέντρο Biomedicus. Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα νέο ενδιαφέρον ομοιοπαθητικό περιστατικό το οποίο υπέφερε από σύνδρομο χρόνιας κόπωσης(ΣΧΚ) και έκζεμα/ατοπική δερματίτιδα, κυρίως ανάμεσα στα δάχτυλα των χεριών.

Πριν προχωρήσουμε να υπενθυμίσουμε ότι η ομοιοπαθητική δεν μπορεί να θεραπεύσει τις ασθένειες όπως αυτές ορίζονται από την κλασική ιατρική αλλά τον ασθενή ως σύνολο.   Στην ομοιοπαθητική όταν αναφερόμαστε στον ασθενή εννοούμε το άτομο το οποίο παρουσιάζει έλλειψη σθένους(α-σθένος).

Το ομοιοπαθητικό περιστατικό που μας επισκέφθηκε ήταν μια γυναίκα 30 ετών. Τα βασικό πρόβλημα που μας ανέφερε ήταν το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης το οποίο την ταλαιπωρούσε τα τελευταία χρόνια. Η κατάσταση χειροτέρευσε μετά τον ερχομό του δεύτερου παιδιού καθώς ένιωθε ότι σήκωνε όλα τα βάρη μόνης της, ότι δεν είχε ουσιαστική βοήθεια από την οικογένεια της.

Μια δεύτερη διαταραχή που είχε παρουσιαστεί ήταν το έκζεμα το οποίο εντοπιζόταν κυρίως ανάμεσα στα δάχτυλα των χεριών. Η δερματική αυτή διαταραχή δεν ήταν αδιάφορη καθώς λόγω του πρωτοκόλλου απολύμανσης που ακολουθούσε για το μικρό της παιδί έπρεπε να τα πλένει συνχά στη διάρκει της ημέρας, κάτι το οποίο επηρέαζε αρνητικά το έκζεμα στο χέρι.

Τέλος, υπέφερε συχνά από φουσκώμα/τυμπανισμό, υποτροπιάζοντα κρυολογήματα και ιγμορίτιδα.

Αποφασίσαμε να μείνουμε πιστοί στους νόμους της ομοιοπαθητικής και έτσι λάβαμε όλα τα σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά συμπτώματα, τα οποία αναλύσαμε σε ειδικό λογισμικό ώστε να γίνει η επιλογή του  όμοιου φαρμάκου. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιήσαμε και τον βιοσυντονισμό συμπληρωματικά ως εναλλακτική θεραπεία.

Η διάρκεια της ομοιοπαθητική θεραπείας ήταν 3 μήνες. Ήδη από τον πρώτο μήνα τα αποτελέσματα μας έδειχναν ότι ο οργανισμός βρισκόταν σε θεραπευτική τροχιά. Η κόπωση είχε μειωθεί στο ελάχιστο και παρόλο που οι καθημερινές απαιτήσεις ήταν αυξημένες το άτομο ανέφερε ότι δεν κουραζόταν εύκολα. Τα φουσκώματα είχαν βελτιωθεί σημαντικά ενώ 3 μήνες μετά τη θεραπεία είδαμε σημαντικές διαφορές στην ιγμορίτιδα, στα υποτροπιάζοντα κρυολογήματα και κυρίως στο έκζεμα.

Όπως βλέπουμε στην πρώτη φωτογραφία, πριν την ομοιοπαθητική θεραπεία ,το έκζεμα ήταν έντονο ανάμεσα στα δάχτυλα ενώ  δεν ήταν λίγες οι φορές που προκαλούσε δυσφορία και πόνο.

Δύο μήνες όμως μετά την ομοιοπαθητική θεραπεία το αποτέλεσμα μας επιβεβαίωσε ότι το ο οργανισμός είχε αντιδράσει θεραπευτικά στην ομοιοπαθητική αγωγή και το μόνο που μπορούσε κάποιος να διακρίνει ήταν μια ελαφρά ερυθρότητα ανάμεσα στα δάχτυλα και στο πάνω μέρος του χεριού.

Τρείς μήνες μετά την ομοιοπαθητική θεραπεία το έκζεμα είχε γίνει παρελθόν. Το ίδιο το άτομο ανέφερε ότι ένιωθε μεγαλύτερη χαρά ενώ είχε περισσότερη ενέργεια να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα της.

Το συμπέρασμα που βγαίνει από από αυτό το ομοιοπαθητικό περιστατικό είναι  ότι το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης αλλά και οι περισσότερες δερματικές διαταραχές όπως το έκζεμα μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα και γρήγορα με τη βοήθεια της ομοιοπαθητικής θεραπείας.

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό μετά από μια σωστή ομοιοπαθητική θεραπεία να παρατηρούμε αλλαγές όχι μόνο στα σωματικά αλλά και στα ψυχικά συμπτώματα.

Γκίκας Γεώργιος
Ειδικός Ομοιοπαθητικός
Εξειδίκευση στα Χρόνια και
Αυτοάνοσα Νοσήματα

To άρθρo αυτό είναι πνευματική ιδιοκτησία του Biomedicus. Απαγορεύεται η αντιγραφή, η δημοσίευση, η αναπαραγωγή ή η μετάδοση του, από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια από το Biomedicus. Νόμος 2121/1993 Copyright Biomedicus® All rights reserved.

2 Comments

  1. Καλημέρα. Έχω ένα αγοράκι 6 ετών που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα που έχει και δεν βοηθάει στην καλυτέρευση του είναι η αεροφαγια… Γνωρίζετε εάν μπορεί να βοηθήσει η ομοιοπαθητική σε αυτή την περίπτωση? ευχαριστώ

    1. Κυρία Αφροδίτη ,

      Η ομοιοπαθητική θεραπεία βοηθάει τον ασθενή συνολικά ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα, δεν έχει θεραπευτικό στόχο την εκάστοτε πάθηση αλλά τον ασθενή. Θα πρέπει να δώσετε μια ευακαιρία στην ομοιοπαθητική για να δείτε τι μπορεί να κάνει για εσάς.

Leave a Response