Friday, September 20, 2024
Ομοιοπαθητικά ΠεριστατικάΟμοιοπαθητική

Ομοιοπαθητική και Κορωνοϊός(Κορονοϊός)

Μπορεί να βοηθήσει η Ομοιοπαθητική στον έλεγχο των συμπτωμάτων του Κορωνοϊού(Κορονοϊού);

Ο Κορωνοϊός έφτασε και στη χώρα μας με αποτέλεσμα να αναγκάσει την Κυβέρνηση να λάβει έντονα περιοριστικά μέτρα τα οποία είναι οπωσδήποτε αναγκαία για την προστασία κυρίως των ευπαθών ομάδων αλλά ενδεχομένως να έχουν σημαντικές κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις στο άμεσο μέλλον.

Πόσο μπορούν να μας βοηθήσουν τα χημικά φάρμακα και τα εμβόλια; 

Με την εμφάνιση του κορωνοϊού επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι το χημικό θεραπευτικό σύστημα έχει φτάσει σε ένα θεραπευτικό τέλμα(όπως έγινε και με τις αντιβιώσεις). Κάθε χρόνο ανακαλύπτουμε νέους ίους και νέες ασθένειες οι οποίες απαιτούν και νέα εμβόλια. Πολλοί ασθενείς διερωτώνται κατά πόσο είναι εφικτό να χρειάζεται να κάνουν 5 με 10 εμβόλια κάθε χρόνο για ιούς οι οποίοι μεταλλάσονται χρόνο με το χρόνο.

Και το βασικό ερώτημα παραμένει. Τι θα γίνει αν του χρόνου ο κορωνοϊός μεταλλαχτεί και γίνει πιο ισχυρός; Θα μας αφανίσει όλους; Όλη αυτή η κατάσταση μας προβληματίζει και μας επιβεβαιώνε ότι τόσα χρόνια κάτι δεν γίνεται σωστά, ότι οι έρευνες για την ανακάλυψη νέων θεραπειών (και του κορωνοϊού) βρίσκονται μάλλον προς τη λάθος κατεύθυνση!

Ότι η θεωρία των μικροβίων, ότι αυτά είναι η κύρια αιτία εμφάνισης ασθενειών μάλλον δεν είναι σωστή!  Σε αυτή την κατάσταση πολλοί από εμάς θα έρθουν σε επάφη με ανθρώπους που νοσούν από κορωνοϊό, κάποιοι θα παρουσιάσουν έντονα συμπτώματα και κάποιοι όχι. Έχετε σκεφτεί  για ποιο λόγο γίνεται αυτό;  Γιατί αν η πραγματική αιτία της απορρύθμισης της υγείας μας ήταν ο κορωνοϊός δεν θα έπρεπε όλοι μας να νοσήσουμε σοβαρά;

Ο κάθε ιός, όπως και ο κορωνοϊός, μπορεί να επιβαρύνει σημαντικά τον οργανισμό μας αλλά το κάνει εκεί που η ‘πόρτα’ του ανοσοποιητικού συστήματος είναι ανοιχτή και όχι σε ανθρώπους με ισχυρό και θωρακισμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Μη ξεχνάμε ότι μεγάλοι επιστήμονες στο τέλος του βίου τους ανέφεραν ότι τελικά σημασία έχει το έδαφος όπου ευδοκιμούν τα μικρόβια και όχι το ίδιο το μικρόβιο.

Η ομοιοπαθητική, αλλά και άλλες εναλλακτικές θεραπείες, τονίζουν τη σημασία της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος, της ολιστικής σκέψης, ότι αυτό που τελικά μετράει δεν είναι να βρίσκουμε κάθε φόρα ένα καινούργιο φάρμακο για κάθε νέα απειλή, για κάθε νέο ιό. Δεν είναι πιο λογικό να ενισχύσουμε το ίδιο μας το ανοσοποιητικό σύστημα, να θωρακίσουμε δηλαδή με τέτοιο τρόπο τον οργανισμό μας ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει όλες τις μελλοντικές απειλές;

Μην περιμένουμε λοιπόν ‘μαγικά’ εμβόλια και ‘μαγικές’ θεραπείες όχι μόνο για τις απειλές που αντιμετωπίζουμε αλλά και για αυτές που θα έρθουν μελλοντικά(αν και για τις ευπαθείς ομάδες ίσως το εμβόλιο που θα δημιουργηθεί αποτελέσει ένα αποκούμπι). Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, και πλέον λόγω του κατεπείγοντος, ίσως να έχουμε παρενέργειες από τη χρήση οποιουδήποτε χημικού φαρμάκου ή εμβολίου το οποίο θα έχει κλινική έρευνα μόνο μερικών μηνών! Άρα είναι σημαντικό οι αρχές κάθε κράτους αλλά και οι ίδιοι οι ερευνητές, που δουλεύουν μέρα νύχτα για να βρουν λύση, να δώσουν στον κόσμο ένα εμβόλιο με όσο το δυνατόν λιγότερες παρενέργειες.

Γιατί όμως χάνονται τόσοι άνθρωποι;

Πλέον πληρώνουμε τα χρόνια λάθη μας. Καταφέραμε με τη χρήση χημικών φαρμάκων που έχουν κυρίως συντηρητικό ή κατασταλτικό χαρακτήρα(και όχι θεραπευτικό) να δημιουργήσουμε ασθενείς με χρόνια και αυτοάνοσα νοσήματα με αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα, σε τέτοιο σημείο που μια ενδονοσοκομειακή λοίμωξη ή μια ουρολοίμωξη θα μπορούσε να απειλήσει άμεσα τη ζωή τους.

Δίνοντας χρόνια ανοσοκατασταλτικά φάρμακα το μόνο που καταφέραμε είναι να δέσουμε τα ‘χέρια’ του ανοσοποιητικού συστήματος ώστε να μην μπορεί να αντιμετωπίσει επιτυχώς τις απειλές από το φυσικό περιβάλλον. Αυτοί οι συνάνθρωποι μας είναι πλέον οι ευπαθείς ομάδες, οι οποίοι δυστυχώς με τον κορωνοϊό (αλλά και κάθε άλλο ιό), αντιμετωπίζουν μια πραγματική απειλή καθώς η ζωή τους βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο. Σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις ούτε η ομοιοπαθητική θεραπεία δεν μπορεί να δώσει λύση. Γιατί είναι πλέον πολύ αργά. Αν είχαν προνοήσει και ακολουθούσαν μια θεραπεία που μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, όπως η ομοιοπαθητική θεραπεία, σήμερα δεν θα ήταν μέσα στις ευπαθείς ομάδες.

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι είναι καλό να ακολουθούμε την ομοιοπαθητική θεραπεία όχι όταν δεν έχουμε άλλη λύση στο πρόβλημα υγείας που μας ταλαιπωρεί αλλά πολύ πιο πριν ώστε να μην καταλήξουμε χρόνιοι ασθενείς που θα χρειάζονται αρκετά φάρμακα και ανοσοκατασταλτικά ημερησίως.

Χτυπώντας τη συνείδηση και την ηθική του ατόμου για αποφυγή ευθυνών

Μια άλλη ενέργεια που παρατηρούμε τα  τελευταία χρόνια είναι τα τηλεοπτικά σποτ που αναφέρουν ότι πρέπει να κάνουμε κάποιο εμβόλιο όχι για εμάς αλλά για το παιδί μας, για τους γονείς μας, για τους παππούδες μας ή για τον συνάνθρωπο μας. “Αν δεν σας νοιάζει για την υγεία σας τουλάχιστον κάντε το για εκείνους…”, έτσι τουλάχιστον θέλουν να το παρουσιάσουν.

Μην κάνουμε το λάθος να βαρύνουμε τη συνείδηση μας με τέτοιες σκέψεις. Δεν φταίμε εμείς που οι γονείς μας ή οι παππούδες μας ή οι συνάνθρωποί μας γίναν χρόνιοι ασθενείς. Δεν φταίμε εμείς που αναγκάζονται και παίρνουν μια χούφτα χημικά φάρμακα καθημερινά δίχως να έχουν ουσιαστική λύση.

Το μόνο λάθος που κάναμε είναι ότι πέρα από τα χημικά φάρμαμα δεν προσπαθήσαμε να δώσουμε μια ευκαιρία και σε άλλες θεραπευτικές μεθόδους, όπως η ομοιοπαθητική, ο βελονισμός κ.α.

Πόσες φορές ακούσαμε τον κλασικό ιατρό να μας λέει, ‘ με αυτό θα ζήσειςδεν υπάρχει θεραπείααυτά τα φάρμακα έχουμε τώρα οπότε μην κοιτάς τις παρενέργειες κ.α. ‘  ή  να μας φοβίζουν ΄αν δεν κάνεις αυτή τη θεραπεία θα πάθεις αυτό και εκείνο και το άλλο’.  Το πιο ηθικό όμως θα ήταν να μας ενημερώσει λέγοντας μας ότι με βάση τα χημικά φάρμακα που έχουμε δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε, μπορείς όμως να δοκιμάσεις κάποια άλλη εναλλακτική μέθοδο όπως η ομοιοπαθητική θεραπεία, μήπως και σε βοηθήσει.  Ο ασθενής έχει το δικαίωμα, χωρίς φόβο και πάθος, να διαλέξει εκείνο το θεραπευτικό σύστημα το οποίο ωφελεί τα μέγιστα την υγεία του.

Όλα αυτά που γράφουμε δεν είναι απλά μια καινούργια θεώρηση των πραγμάτων καθώς μας προσγείωσε για μια ακόμη φορά η πραγματικότητα. Βρεθήκαμε μπροστά σε μια απειλή (τον κορωνοϊό) που κατάφερε να παγώσει ολόκληρο τον πλανήτη. Η πραγματικότητα μας λέει ότι μαζί με τα χημικά φάρμακα θα πρέπει να αναζητήσουμε μια συμπληρωματική οδό θεραπείας, τις εναλλακτικές θεραπείες.

Είναι σημαντικό οι ίδιοι καθηγητές των ιατρικών σχολών της χώρας μας να εκπαιδεύσουν τους νέους γιατρούς όχι μόνο στα χημικά φάρμακα, αλλά και στην ομοιοπαθητική, στον βελονισμό και σε οποιαδήποτε άλλη θεραπευτική μέθοδο που μπορεί να αποδείξει ότι βελτιώνει την γενικότερη υγεία μας. Επειδή η κλινική πράξη μας κάνει σοφούς και όχι απλά η θεωρία θα μπορούσε ο κάθε νέος ιατρός να δοκιμάσει όλα τα θεραπευτικά εργαλεία στη κλινική πράξη και να αποφασίσει εκείνος ποιο είναι το πιο αποτελεσματικό.

Έχουμε πει πολλές φορές ότι τα χημικά φάρμακα είναι ένα αναγκαίο κακό. Χωρίς αυτά ενδεχομένως η υγεία μας να κινδύνευε περισσότερο όμως δεν θα ήταν πιο λογικό οι φοιτητές στις ιατρικές σχολές να λάμβαναν εκπαίδευση για όλες τις  θεραπευτικές μεθόδους;

Τι μπορεί τελικά να προσφέρει η ομοιοπαθητική θεραπεία στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού;

Όποιος έχει έρθει σε επάφη με την ομοιοπαθητική θεραπεία αλλά και διάβασε προσεκτικά όλα όσα αναφέραμε προηγουμένως θα πρέπει να έχει καταλάβει κάτι πολύ σημαντικό. Ότι η ομοιοπαθητική δεν έχει νοσοκεντρικό χαρακτήρα. Η ομοιοπαθητική δεν μπορεί να θεραπεύσει κάμια ασθένεια ή ιό ή τον κορωνοϊό όπως αυτά ορίζονται από την κλασική ιατρική.

Σκοπός μας με την ομοιοπαθητική θεραπεία δεν είναι να ‘κυνηγάμε’ την κάθε απειλή, τον κάθε ιό ή την κάθε ασθένεια αλλά να ενισχύσουμε και να ισορροπήσουμε σε τέτοιο βαθμό το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να μπορεί από μόνο του να αντιμετωπίσει επιτυχώς οτιδήποτε διαταράσσει την υγεία μας.

Ότι κάναμε ως ομοιοπαθητικοί ιατροί συνεχίζουμε και το κάνουμε. Βλέπουμε συνολικά το άτομο και τα συμπτώματα και προσπαθούμε να βρούμε το ομοιοπαθητικό φάρμακο εκείνο που θα βοηθήσει τον οργανισμό να ξεπεράσει όλα τα οξεία και χρόνια προβλήματα υγείας.

Για μια ακόμη φορά βλέπουμε ότι υπάρχει πλήρη εξατομίκευση, αυτό σημαίνει ότι 10 άτομα με την ίδια πάθηση ή κορωνοϊό θα λάβουν 10 διαφορετικά ομοιοπαθητικά φάρμακα, αυτά που ταιριάζουν ψυχικά και σωματικά σε κάθε έναν ξεχωριστά.

Είναι σημαντικό να μην εκμεταλλευτούμε την κατάσταση αλλά να προβληματιστούμε  ως ασθενείς, ως ιατρική κοινότητα, ως φαρμακευτικές εταιρείες ότι οι θεραπευτικές επιλογές που έχουμε στα χέρια μας δεν βελτιώνουν ουσιαστικά τον οργανισμό μας. Ότι ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσουμε ότι ξέραμε μέχρι τώρα για την Ασθένεια και για την Υγεία και να ακολουθήσουμε έναν καινούργιο δρόμο,  αυτόν της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος, της ενίσχυσης της Υγείας και όχι της καταστολής.

Μια άλλη λύση θα ήταν η δημιουργία Ομοιοπαθητικού Νοσοκομείου ή Νοσοκομείου Εναλλακτικών Θεραπειών(όπως το Royal London Hospital for Integrated Medicine), το οποίο θα στέγαζε όλες τις διαθέσιμες εναλλακτικές θεραπείες που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της υγείας του ασθενούς.

Και αν αυτό φαίνεται μακρινό τότε η εισαγωγή της Ομοιοπαθητικής στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των Δημόσιων Νοσοκομείων μπορεί να είναι ένα πρώτο εφικτό βήμα στην αναγνώριση της αποτελεσματικότητας της ομοιοπαθητικής.  Θα πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στην Ομοιοπαθητική Θεραπεία να μας αποδείξει πόσο μπορεί να βοηθήσει τον ασθενή. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει κρατική και όχι ιδιωτική χρηματοδότηση για ομοιοπαθητικές έρευνες, όχι σε κλασικούς ιατρούς, αλλά σε ομοιοπαθητικούς ιατρούς οι οποιοί γνωρίζουν τους νόμους που διέπουν την ομοιοπαθητική επιστήμη.

Ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης σε παλαιότερη ομιλία του είχε αναφέρει ότι « αυτό το οποίο ξεχωρίζει την ομοιοπαθητική από την κλασική ιατρική, και αυτό το οποίο εγώ προσωπικά βρίσκω ιδιαίτερα συναρπαστικό ως γνωστικό πεδίο είναι ακριβώς αυτή η ιδέα της εξατομικευμένης θεραπείας, ότι κάθε άρρωστος, κάθε ασθενής, κάθε άνθρωπος, κάθε ανθρώπινο σώμα είναι διαφορετικό και κάθε θεραπεία θα πρέπει να προσαρμόζεται στις ανάγκες του συγκεκριμένου ασθενή…».

Είναι σημαντικό ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, ως πρωθυπουργός της χώρας μας, να δώσει την ευκαιρία στην Ομοιοπαθητική να αποδείξει την αποτελεσματικότητα της ώστε να συνεχίσει να τον εντυπωσιάζει. Την ομιλία μπορούμε να την παρακολουθήσουμε στο παρακάτω βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=wzcg2YSeULs

Πως πρέπει να συμπεριφερθούμε τώρα στην Πανδημία; 

Αυτό που θα πρέπει να μας ενθαρρύνει είναι ότι πολλοί συνάνθρωποι μας , παρόλο που έχουν νοσήσει, κάθονται σπίτι, έχουν τις περισσότερες φορές πολύ ήπια συμπτώματα, περνάνε τον κορωνοϊό δίχως να απειλείται η ζωή τους και χωρίς κάποια ιδιαίτερη φαρμακευτική αγωγή ή και επίσκεψη σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο. Άρα φαίνεται ότι στους περισσότερους μας το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ικανό να αντιμετωπίσει επιτυχώς την απειλή αυτή.

Όμως θα πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες των αρχών – ΕΟΔΥ για τις ευπαθείς ομάδες, καθώς οι θεραπευτικές επιλογές που έχουμε είναι ιδιαίτερα περιορισμένες.

Είμαστε στο μάτι του κυκλώνα,  δεν χάνουμε την ελπίδα και το κουράγιο μας, περιμένουμε να περάσει η κατάσταση αυτή με την προσδοκία ότι θα μας κάνει πιο σοφούς στην επόμενη μελλοντική επίθεση που θα δεχτούμε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι αλλαγή πλεύσης, να οχυρώσουμε καλύτερα το σπίτι μας ή στην προκειμένη περίπτωση να ‘οχυρώσουμε’ καλύτερα το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Κλείστε το ραντεβού σας εδώ

211 800 8585

Γκίκας Γεώργιος Ειδικός Ομοιοπαθητικός PDHom(UK) RSHom

Εξειδίκευση στα Χρόνια και Αυτοάνοσα Νοσήματα

Πιστοποιημένο Μέλος του Συλλόγου Ομοιοπαθητικών Αγγλίας

Για να δείτε όλες τις κριτικές των ασθενών μας στο Google πατήστε εδώ  [wprevpro_usetemplate tid=”1″]

To άρθρo αυτό είναι πνευματική ιδιοκτησία του Biomedicus. Απαγορεύεται η αντιγραφή, η δημοσίευση, η αναπαραγωγή ή η μετάδοση του, από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια από το Biomedicus. Νόμος 2121/1993 Copyright Biomedicus® All rights reserved.

Leave a Response