Ποιος είναι ο καλύτερος ομοιοπαθητικός ιατρός;

kaliteros-omoiopathitikos-iatros
autoanosa nosimata

Ποιος είναι ο καλύτερος ομοιοπαθητικός ιατρός ;

Αφού γίνει η διάγνωση μιας ασθένειας ή πάθησης(π.χ θυρεοειδίτιδα χασιμότο) το πρώτο πράγμα που κάνουμε συνήθως είναι να επισκεφθούμε τον κλασικό ιατρό μας. Συνήθως μπορεί να επιλέξουμε  δεύτερη και τρίτη ιατρική γνώμη, και επιπλέον θα ψάξουμε για τον καλύτερο κλασικό ιατρό, προκειμένου να επιβεβαιώσουμε την αρχική μας διάγνωση με σκοπό να προχωρήσουμε στη λήψη της φαρμακευτικής αγωγής. Αυτή είναι η συνήθης διαδικασία του ασθενούς για κάθε ασθένεια.

Ενώ στην αρχή ο ασθενής ενημερώνεται ότι η φαραμακευτική αγωγή που λαμβάνει θα είναι για μικρό χρονικό διάστημα όσο περνάει ο καιρός αντιλαμβάνεται ότι η φαρμακευτική αγωγή είναι πλέον ένα αναγκαίο κακό προκειμένου να μην παρουσιαστούν σοβαρότερες επιπλοκές στην υγεία του.

Όμως αρχίζει και κατανοεί μια μεγάλη αλήθεια, ότι τα κλασικά φάρμακα συντηρούν απλά την πάθηση που έχει και σε καμία περίπτωση δεν παρέχουν πλήρη θεραπεία. Πως το αντιλαμβάνεται αυτό; Στις περισσότερες φορές εντελώς τυχαία.

Ας πάρουμε για παράδειγμα έναν ασθενή με πρόβλημα πίεσης. Αναγκάστηκε να πάει στον κλασικό ιατρό καθώς η πίεση του ανέβαινε μέχρι και 18. Λαμβάνοντας την φαρμακευτική αγωγή βλέπει με ευχαρίστηση ότι η πίεση του δεν ξεπερνά το 12-13.

Θεωρεί ότι έχει θεραπευτεί αλλά μια μέρα ξεχνάει να πάρει την αντιυπερτασική του αγωγή με αποτέλεσμα η πίεση του να ανέβει και πάλι στα υψηλά επίπεδα, εκεί που ήταν δηλαδή και πριν την φαρμακευτική αγωγή. Ο ασθενής πλέον αντιλαμβάνεται ότι όλες οι φαρμακευτικές αγωγές απλά συντηρούν το πρόβλημα υγείας που έχει.

Ας πάρουμε για παράδειγμα έναν ασθενή με πρόβλημα χοληστερόλης, όσο λαμβάνει την φαρμακευτική αγωγή του η ολική χοληστερόλη δεν ξεπερνάει τα φυσιολογικά όρια αλλά όταν τη σταματήσει η τιμή αυξάνεται δραματικά, και πάλι στα ίδια αρχικά επίπεδα ή και χειρότερα. Το ίδιο συμβαίνει σε ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα όπως η θυρεοειδίτιδα χασιμότο, η ινομυαλγία,  η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η ψωρίαση,  ο λύκος και πολλά άλλα.

Όλοι οι ασθενείς αντιλαμβάνονται μετά από καιρό ότι το πρόβλημα υγείας τους αποκρύπτεται ή πιο σωστά καταστέλλεται και ότι δυστυχώς θα πρέπει να τη λάβει εφ’όρου ζωής. Το πρόβλημα διογκώνεται όταν ο ασθενής πάσχει ταυτόχρονα από 2-3 παθήσεις όπου εκεί η φαρμακευτική επιβάρυνση είναι πολλαπλάσια.  Θα πρέπει όμως να τονίσουμε ότι όταν δεν υπάρχει άλλη θεραπευτική επιλογή τότε η φαρμακευτική αγωγή είναι ένα αναγκαίο κακό.

Τα φαρμακευτικά σκευάσματα έχουν σώσει τις ζωές των ασθενών. Ας φανταστούμε έναν διαβητικό ασθενή χωρίς ινσουλίνη, έναν υπερτασικό χωρίς αντιυπετασικά κ.α. Από την άλλη όμως, ενώ έχουν γίνει εκπληκτικά βήματα στην τεχνολογία των ιατρικών μηχανημάτων(ρομποτικά συστήματα, τηλεϊατρική κ.α.) αλλά και σε ερευνητικό επίπεδο με ανακάλυψη νέων και πιο ισχυρών φαρμακευτικών ουσιών βλέπουμε γύρω τους συνανθρώπους μας να υποφέρουν.

Βλέπουμε τη συνολική υγεία, ψυχική και σωματική, του γενικότερου πληθυσμού να φθίνει. Ας θυμηθούμε τα μαθητικά μας χρόνια, πόσους συμμαθητές είχαμε με άσθμα, με αλλεργίες , με σοβαρά αυτοάνοσα νοσήματα, με δερματικές διαταραχές, με δεπυμε παθήσεις του θυρεοειδούς αθένα, με έντονα νεύρα κ.α.;

Όπως έχουμε πει πολλές φορές για να αξιολογήσουμε σωστά μια θεραπεία θα πρέπει απλά να δούμε τα αποτελέσματα της. Θα πρέπει απλά να ρωτήσουμε τον εαυτό μας αν νιώθουμε καλύτερα ή χειρότερα μετά από 10 χρόνια φαρμακευτικής αγωγής. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να φτάσουμε στη σωστή απάντηση.

Δυστυχώς αρκετοί ασθενείς μετά από πολλά χρόνια αντιλαβάνονται ότι η υγεία τους όχι μόνο δεν βελτιώνεται αλλά με τη πάροδο των χρόνων η φαρμακευτική αγωγή δεν είναι αρκετή πλέον για να τους καλύψει, δεν τους προσφέρει τη βελτίωση που τους προσέφερε στα αρχικά χρόνια.

Ο ασθενής δυστυχώς ‘πείθεται’ ότι η χρόνια πάθηση που έχει είναι ανίατη! Αυτή η νοοτροπία έχει περάσει σε όλους τους χρόνιους ασθενής. Η ψωρίαση δεν θεραπεύεται, η θυρεοειδίτιδα χασιμότο δεν θεραπεύεται θα πρέπει να λαμβάνεις εφ’ όρου ζωής το Τ4 ή οποιαδήποτε άλλη αγωγή.

Όμως κάποιοι ασθενείς επαναστατούν, αγκανακτούν, δεν μπορούν να δεχτούν κάτι τέτοιο και ψάχνουν εναλλακτικές θεραπείες και τότε, μετά από πολλά χρόνια συνήθως ταλαιπωρίας, καταφεύγουν στην Ομοιοπαθητική Θεραπεία.  Η ομοιοπαθητική έχει κερδίσει τις καρδιές μας όχι για τις δυσνόητες θεωρίες της αλλά γιατί έχει αποτελέσματα.  Όταν κάνουμε ομοιοπαθητική θεραπεία βλέπουμε αλλαγές όχι μόνο στην πάθηση μας αλλά και στην γενικότερη ψυχική υγεία μας.

Ποιος είναι όμως ο καλύτερος ομοιοπαθητικός ιατρός; Ποιος μπορεί να μας αναλάβει προκειμένου να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ο καλύτερος ομοιοπαθητικός ιατρός είναι αυτός ο οποίος έχει καταλάβει σε βάθος τους νόμους της ομοιοπαθητικής. Συνήθως δεν ασχολείται με  2 -3 θεραπευτικές μεθόδους ταυτόχρονα όπως βελονισμό ή ρεφλεξολογία  καθώς έτσι θα είναι αδύντον να κατανοήσει σε βάθος τη κάθε θεραπευτική μέθοδο. Η εξειδίκευση όπως και σε κάθε επάγγελμα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη σωστή κατανόηση μιας επιστήμης.

Ο καλύτερος ομοιοπαθητικός ιατρός είναι αυτός που θα μας κοιτάξει στα μάτια, θα μας ρωτήσει για το πρόβλημα μας, θα ενδιαφερθεί για εμάς συνολικά , θα αναζητήσει τις αιτίες που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση, θα ρωτήσει για τις στεναχώριες μας, τα καθημερινά μας προβλήματα , το άγχος μας κτλ προκειμένου να κατανοήσει συνολικά την πάθηση του οργανισμού μας και να μας δώσει την κατάλληλη ομοιοπαθητική αγωγή.

Συνήθως ο έμπειρος ομοιοπαθητικός γιατρός δε λαμβάνει υπ’όψιν του τις εργαστηριακές εξετάσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν τις αναζητά καθώς γνωρίζει από την ομοιοπαθητική του εκπαίδευση ότι οι εξετάσεις μας δεν παίζουν κανένα ρόλο στην τελική επιλογή της ομοιοπαθητικής αγωγής που θα μας δώσει, γνωρίζει δηλαδή ότι είναι διαφορετική η κλασική ιατρική διάγνωση από την ομοιοπαθητική διάγνωση.

Ο καλύτερος ομοιοπαθητικός ιατρός είναι αυτός που μας ενημερώνει σε όλη τη διάρκεια της ομοιοπαθητικής θεραπείας, τι αλλαγές περιμένει από την ομοιοπαθητική θεραπεία που μας δίνει στη συνολική μας υγεία και απαντάει σε όλα τα ερωτήματα που τυχόν έχουν. Φυσικά είναι αυτός που μας απαντάει προσωπικά στο τηλέφωνο όταν τον χρειαζόμαστε και όχι η γραμματέας του.

Καλός ομοιοπαθητικός γιατρός επίσης είναι αυτός που μας καλύπτει σε οποιοδήποτε οξύ πρόβλημα υγείας που θα εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της χρόνιας θεραπείας χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Ο καλύτερος ομοιοπαθητικός ιατρός είναι αυτός ο οποίος θα φροντίσει συνολικά τον οργανισμό μας ψυχικά και σωματικά και θα επιλέξει την κατάλληλη ομοιοπαθητική  αγωγή με βάση τη συνολική μας εικόνα. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει,  μια σωστή ομοιοπαθητική αγωγή δεν θα καλύψει μόνο τη δυσκοιλιότητα μας, αλλά και το άγχος μας, τα νεύρα μας, τις στεναχώριες μας, τους πόνους στα κόκκαλα κτλ.

Ο σωστός ομοιοπαθητικός ιατρός γνωρίζει ότι έχει επιλέξει το κατάλληλο ομοιοπαθητικό φάρμακο όταν βλέπει αλλαγές σε όλα τα προβλήματα υγείας μας, τότε αντιλαμβάνεται ότι η ομοιοπαθητική αγωγή που μας δίνει αντιμετωπίζει την αιτία του προβλήματας και όχι το αποτέλεσμα.

Ο καλύτερος ομοιοπαθητικός γιατρός είναι αυτός που θα προσπαθήσει να συνταγραφήσει όσα πιο λίγα ομοιοπαθητικά σκευάσματα μπορεί. Είναι αυτός που θα προσπαθήσει με τη συνταγή του να μας επιβαρύνει όσο το λιγότερο οικονομικά. Μια σωστή ομοιοπαθητική αγωγή (χωρίς βιταμίνες ή συμπληρώματα διατροφής) δεν πρέπει να ξεπερνά τα 10 -20 ευρώ μηνιαίως.

Τέλος, ο καλύτερος ομοιοπαθητικός γιατρός είναι αυτός που πολύ απλά η συνταγογράφηση του έχει θεραπευτικό αποτέλεσμα. Ένα καλό ποσοστό θεραπευτικής επιτυχίας είναι άνω του 70% δηλαδή 7 στους 10 ασθενείς βλέπουν σημαντική βελτίωση στη συνολική τους υγεία.

Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι ο φανατισμός ποτέ δεν βοήθησε σε κανέναν τομέα της κοινωνικής λειτουργίας. Δεν πρέπει να είμαστε φανατικοί ούτε με τα χημικά φάρμακα αλλά ούτε και με την ομοιοπαθητική θεραπεία.

Όπου ο οργανισμός μας υποφέρει από τα χημικά φάρμακα και δεν βλέπουμε βελτίωση μπορούμε να δώσουμε μια ευκαιρία στην ομοιοπαθητική θεραπεία, και αντίστοιχα όταν η ομοιοπαθητική θεραπεία αποτυγχάνει δεν πρέπει να αφήνουμε αβοήθητο τον οργανισμό μας, θα πρέπει να επιλέγουμε κάποια ιατρική φαρμακευτική αγωγή που έχει συντηρητικό χαρακτήρα.

Γκίκας Γεώργιος
Ειδικός Ομοιοπαθητικός
Εξειδίκευση στα Χρόνια και
Αυτοάνοσα Νοσήματα

To άρθρo αυτό είναι πνευματική ιδιοκτησία του Biomedicus. Απαγορεύεται η αντιγραφή, η δημοσίευση, η αναπαραγωγή ή η μετάδοση του, από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια από το Biomedicus. Νόμος 2121/1993 Copyright Biomedicus® All rights reserved.

2 Comments

  1. Ροζη Παρασκευή

    Καλημέρα. Έχω αυτοάνοσο νόσημα και θα ήθελα να δοκιμάσω εναλλακτική θεραπεία κατόπιν συζήτησης. Παρακαλώ πολύ οπότε είστε διαθέσιμος επικοινωνήστε μαζί μου για περισσότερες πληροφορίες. Σας ευχαριστώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *