Saturday, June 22, 2024
Ομοιοπαθητικά ΠεριστατικάΟμοιοπαθητική

Ομοιοπαθητικά Περιστατικά

Ομοιοπαθητικά περιστατικά μέσα από την κλινική πράξη

Γκίκας Γεώργιος Ειδικός Ομοιοπαθητικός PDHom(UK) RSHom

Εξειδίκευση στα Χρόνια και Αυτοάνοσα Νοσήματα

Πιστοποιημένο Μέλος του Συλλόγου Ομοιοπαθητικών Αγγλίας

Υπάρχουν ομοιοπαθητικά περιστατικά που τους βοήθησε η ομοιοπαθητική;

“Δεν υπάρχει τίποτα στο φυσικό περιβάλλον, που μπορεί να προκαλέσει τόσο μεγάλο κακό στην υγεία μας, όσο ο ίδιος μας ο οργανισμός” – Γκίκας Γεώργιος, 2017

“Είναι ανόητο να πιστεύουμε ότι μπορούμε να θεραπεύσουμε τα αυτοάνοσα νοσήματα με ανοσοκατασταλτικά…ο οργανισμός θέλει ανοσορύθμιση και όχι ανοσοκαταστολή” – Γκίκας Γεώργιος, 2017

“Η ομοιοπαθητική είναι ένα από τα ελάχιστα θεραπευτικά εργαλεία που έχει η ανθρωπότητα για να αντιμετωπίσει τόσο τα χρόνια όσο και τα αυτοάνοσα νοσήματα χωρίς παρενέργειες” – Γκίκας Γεώργιος, 2017

“Πολλοί ασθενείς θα χάσουν σημαντικό χρόνο για την υγεία τους με τη συνήθη ιατρική μέχρι να επιλέξουν την ομοιοπαθητική θεραπεία” – Γκίκας Γεώργιος, 2017

Ποια Αυτοάνοσα Νοσήματα αντιμετωπίζει με φυσικό τρόπο, χωρίς παρενέργειες και χωρίς χημικά φάρμακα ο Ειδικός Ομοιοπαθητικός κ.Γκίκας Γεώργιος;

 • Ρευματοειδής Αρθρίτιδα (Χρόνιο φλεγμονώδες αυτοάνοσο νόσημα που προσβάλλει τις μικρές και μεγάλες αρθρώσεις)
 • Νεανική Ιδιοπαθής Αρθρίτιδα ΝΙΑ(Τα συμπτώματα συνήθως αρχίζουν πριν την ηλικία των 16 ετών)
 • Αγκυλοποιητική Σπονδυλίτιδα (Χρόνιο φλεγμονώδες αυτοάνοσο νόσημα που προσβάλλει τη σποδνυλική στήλη, τα ισχία, τους ώμους και τις ιερολαγόνιες αρθρώσεις)
 • Σύνδρομο Σιόγκρεν(Sjogren) – (Αυτοάνοσο νόσημα που προκαλεί γενικευμένη ξηρότητα)
 • Συστηματικός Ερυθυματώθης Λύκος ΣΕΛ (Αυτοάνοσο νόσημα που μπορεί να μπορεί να επηρεάσει σχεδόν όλα τα όργανα μας, πιο συχνά θα προσβάλλει το σκελετικό σύστημα και το δέρμα)
 • Σκληροδερμία (Αυτοάνοσο νόσημα που επηρεάζει την σκλήρυνση του δέρματος και των εσωτερικών οργάνων)
 • Μυασθένεια Gravis(Βαρεία Μυασθένεια) – (Αυτοάνοσο νευρομυϊκό νόσημα που προκαλεί μυική αδυναμία και εύκολη κόπωση)
 • Ψωρίαση [Αυτοάνοσο νόσημα που προσβάλλει το δέρμα(υποτροπιάζουσα φλεγμονώδης δερματοπάθεια). Τα άτομα που παρουσιάζουν ψωρίαση μπορεί με τα χρόνια να εμφνίσουν ψωριασική αρθρίτιδα.]
 • Πέμφιγα (Βαρύ αυτοάνοσο νόσημα που προκαλεί φουσκάλες στο δέρμα και στους βλεννογόνους)
 • Ελκώδης Κολίτιδα(ΙΝΦΕ Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου. Αυτοάνοσο φλεγμονώδες νόσημα του εντέρου που προκαλεί φλεγμονή στο παχύ έντερο και έλκη με αποτέλεσμα να έχουμε διάρροια, πόνο στη κοιλιά και κενώσεις με παρουσία αίματος και βλέννας)
 • Νόσος του Crohn/Κρον (ΙΝΦΕ Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου. Αυτοάνοσο φλεγμονώδες νόσημα του έντερου που προκαλεί φελγμονή και αλλοιώσεις σε όλο το τοίχωμα του εντέρου με συμπτώματα όπως διάρροια που μπορεί να είναι αιματηρή, πόνο στη κοιλιά, ναυτία, τάση προς έμμετο, απώλεια βάρους, κόπωση, αδυναμία κ.α.)
 • Κοιλιοκάκη/Δυσανεξία στη Γλουτένη (Αυτάνοσο Νόσημα που επηρεάζει το λεπτό έντερο με συμπώματα όπως διάρροια, κόπωση κ.α. Οι ασθενείς με κοιλιοκάκη θα πρέπει να αποφύγουν εφ’όρου ζωής το σιτάρι, το κριθάρι, τη σίκαλη και τη βρώμη)
 • Αυτοάνοση Αιμολυτική Αναιμία ΑΑΑ (Αυτάνο νόσημα το οποίο καταστρέφει τα ερυθρά κύτταρα του αίματος)
 • Νόσος του Graves (Αυτοάνοσο νόσημα που επηρεάζει τη φυσιολογική λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα με αποτέλεσμα την υπερβολική παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών- Υπερθυρεοειδισμός. Συνήθως προσβάλλει τους οφθαλμούς και το δέρμα)
 • Θυρεοειδίτιδα του Hashimoto(Χασιμότο)/Χρόνια Λεμφοκυτταρική Θυρεοειδίτιδα (Αυτοάνοσο νόσημα που προκαλεί χρόνια βλάβη στον θυρεοειδή αδένα με ανάπτυξη αυτοαντισωμάτων (anti-TPO και anti-TG) – Υποθυρεοειδισμός)
 • Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου 1 (Αυτοάνοσο νόσημα που καταστρέφει τα β-κύτταρα των νησίδων Langerhans του παγκρέατος. Ο ασθενής θα πρέπει να λαμβάνει ινσουλίνη εφ’όρου ζωής)
 • Αυτοάνοση Ηπατίτιδα (Αυτοάνοσο νόσημα – Χρόνιο φελγμονώδες νόσημα του ήπατος/χρόνια ηπατίτιδα )
 • Λεύκη (Αυτοάνοσο νόσημα που προκαλεί αποχρωματισμό του δέρματος)
 • Ινομυαλγία (Σύνδρομο με διάχυτο μυοσκελετικό πόνο)
 • Ροδόχρους Νόσος Ροδόχρους Ακμή Acne Rosacea (Xρόνια Φλεγμονώδης Δερματοπάθεια του Προσώπου)
 • Σπάνια και άλλα Αυτοάνοσα Νοσήματα

Ποια Χρόνια Νοσήματα αντιμετωπίζει με φυσικό τρόπο, χωρίς παρενέργειες και χωρίς χημικά φάρμακα ο Ειδικός Ομοιοπαθητικός κ.Γκίκας Γεώργιος;

 • Parkinson Πάρκινσον, Ιδιοπαθής Τρόμος, Alzheimer’s Νόσος Αλτσχάιμερ, Άνοια
 • Χρόνια Ημικρανία, Αθροιστική Κεφαλαλγία
 • Γυναικολογικές Διαταραχές (Διαταρχές Κύκλου, Αμηνόρροια, Πρώιμη Εμμηνόπαυση, Πολυκυστικές Ωοθήκες, Εμμηνόπαυση, Κολπίτιδες, Ουρολοιμώξεις)
 • Ενδοκρινικές Διαταραχές (Υπερθυροειδισμός, Υπόθυρεοειδισμός, Διαβήτης Τύπου 2, Οστεοπόρωση)
 • Δερματικές Διαταραχές (Ακμή, Έκζεμα/Ατοπική Δερματίτιδα, Γυροειδής Αλωπεκία)
 • Ομοιοπαθητική Θεραπεία για Παιδιά (Συχνά Κρυολογήματα, Άσθμα, Ενίσχυση Ανοσοποιητικού, Ανπάπτυξη Ύψος και Βάρος, Αλλεργίες Δερματικές και Τροφικές, Δερματικές Διαταραχές)
 • Μυοσκελετικές Διαταραχές
 • Ουρολογικές Διαταραχές (Ουρολοιμώξεις, Υπερπλασία του Προστάτη, Στυτική Δυσλειτουργία, Χρόνια Προστατίτιδα, Κολπίτιδες κ.α. )
 • Υπογονιμότητα Ανδρών και Γυναικών (Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Εγκυμοσύνη και Ομοιοπαθητική)
 • Ψυχοσωματικές Διαταραχές (Κρίσεις Πανικού, Άγχος, Αυπνία)
 • Χρόνιος Ίλιγγος, Ίλιγγος Θέσης, Αστάθεια
 • ΩΡΛ Διαταραχές (Αλλεργική Ρινίτιδα, Μπούκωμα, Ιγμορίτιδα, Ρινικοί Πολύποδες)
 • Γαστρεντερολογικές Διαταραχές ( Ευερέθιστο Έντερο, Δυσκοιλιότητα/ Ευκοίλια, ΓΟΠ, Καούρες, Ραγάδες)
 • Καρδιαγγειακές Διαταραχές (Αρρυθμίες, Ταχυπαλμίες, Ταχυκαρδίες, Υπέρταση, Καρδιακή Ανεπάρκεια)

Ο Ειδικός Ομοιοπαθητικός Γκίκας Γεώργιος έχει εξειδικευτεί στην αντιμετώπιση και θεραπεία των χρόνιων και αυτοάνοσων νοσημάτων. Με εμπειρία 10 ετών στην άσκηση της Ομοιοπαθητικής Θεραπείας έχει αντιμετωπίσει πάνω από 2000 περιστατικά χρόνιων και αυτοάνοσων νοσημάτων με ποσοστά επιτυχίας άνω του 80%.

Το μέλημα του ήταν να ανακαλύψει μια νέα θεραπευτική επιλογή για τους ασθενείς που υποφέρουν από χρόνια και αυτοάνοσα νοσήματα καθώς η κλασική ιατρική μέσω των χημικών φαρμάκων, ανοσοκατασταλτικών και βιολογικών παραγόντων δίνει μια παροδική λύση στο πρόβλημα της υγείας τους (με τις όποιες παρενέργειες ) αφού απλώς βοηθάει σε κάποια συμπτώματα.

Η πλευρά της  Σύγχρονης Ομοιοπαθητικής Θεραπείας που χρησιμοποιεί ο κ.Γκίκας Γεώργιος στοχεύει στην εύρεση και αντιμετώπιση της αιτίας της διαταρχής του οργανισμού ώστε τα αποτελέσματα να είναι μόνιμα. Σε πολλές περιπτώσεις, όσο δύσκολο και να είναι το κλινικό περιστατικό, τα αποτελέσματα με τη σύγχρονη ομοιοπαθητική θεραπεία μπορεί είναι από σημαντική βελτίωση της ποιότητας της ζωής του ασθενούς μέχρι και πλήρη θεραπεία, ακόμα και αν αυτό θεωρείται αδύνατο από την κλασική ιατρική.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η σύγχρονη ομοιοπαθητική θεραπεία που ασκεί ο κ.Γκίκας μπορεί και συμβαδίζει με τα χημικά φάρμακα που λαμβάνει ο ασθενής. Έτσι στην αρχή της θεραπείας ο ασθενής μπορεί να λαμβάνει τα χημικά φάρμακα παράλληλα με τα ομοιοπαθητικά φάρμακα. Μόλις όμως ο ασθενής αρχίσει και δει βελτίωση όχι μόνο στην καθημερινότητα του αλλά και στους εργαστηριακούς δείκτες, τότε εφόσον το θέλει μπορεί να διακόψει σιγά σιγά τα χημικά φάρμακα.

Οι έρευνες που πραγματοποίησε ο Ειδικός Ομοιοπαθητικός κ. Γκίκας Γεώργιος σε ιδιωτικό επίπεδο έδειξαν ότι η Σύγχρονη Ομοιοπαθητική μπορεί να δώσει από σημαντική βελτίωση μέχρι και μόνιμη θεραπευτική λύση σε ασθενείς που υποφέρουν από χρόνια και αυτοάνοσα νοσήματα.   

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η Ομοιοπαθητική Θεραπεία είναι η δεύτερη πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη θεραπευτική μέθοδος μετά τη συνήθη ιατρική.  Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι 500.000.000 εκατομμύρια ασθενών ακολουθούν την ομοιοπαθητική θεραπεία ανά τον κόσμο . Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι η Σύγχρονη Ομοιοπαθητική Θεραπεία είναι απόλυτα ασφαλής, με μηδενικές παρενέργειες και για αυτό το λόγο εφαρμόζεται  σε:

 • Ενήλικες
 • Παιδιά
 • Βρέφη
 • Εγκυμονούσες

Για την έρευνα για την Αντιμετώπιση των  Αυτοάνοσων Νοσημάτων μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο.

Πρόσκληση Συμμετοχής σε Ομοιοπαθητική Έρευνα- Αυτοάνοσα Νοσήματα

Για την έρευνα για την Αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 και 2 μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο.

Πρόσκληση Συμμετοχής σε Ομοιοπαθητική Έρευνα- Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου 1

Για το Βιογραφικό Σημείωμα του του Ειδικού Ομοιοπαθητικού κ.Γκίκα Γεώργιου μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρκάτω σύνδεσμο.

Γεώργιος Γκίκας – Ειδικός Ομοιοπαθητικός PDHom(UK) RSHom

Κλείστε το ραντεβού σας εδώ

211 800 8585

Γκίκας Γεώργιος Ειδικός Ομοιοπαθητικός PDHom(UK) RSHom

Εξειδίκευση στα Χρόνια και Αυτοάνοσα Νοσήματα

Πιστοποιημένο Μέλος του Συλλόγου Ομοιοπαθητικών Αγγλίας

Για να δείτε όλες τις κριτικές των ασθενών μας στο Google πατήστε εδώ 
[wprevpro_usetemplate tid=”1″]

125 Comments

 1. Εχω επαναλαμβανομενες ουρολοιμωξεις απο το 2012 ανατομικα εχω στενωση ουρηθρας δυστυχως και χειρουργειο να κανω ολοι οι γιατροι συμφωνουν οτι σε2 με 3 χρονια χρειαζεταιεπαναληψη χειρουργειου πως μπορει να με βοηθησει ηνομοιοπαθητικη

  1. Θα σας καλέσει ο ομοιοπαθητικός του κέντρου μας για να σας ενημερώσει για το πως μπορεί να βοηθήσει η ομοιοπαθητική θεραπεία στο πρόβλημα που σας ταλαιπωρεί.

  2. Καλησπερα.Ειμαι 42 χρονων και ξαφνικα εχω παθει κυστικη ακμη στο προσωπο μου.Περνω χρονια αγωγη για το αγχος.Εκανα ομοιοπαθητικη αλλα δεν με βοηθησε.Υπαρχει θεραπεια για την κυστικη ακμη ενηλικων στην ομοιοπαθητικη και ποια ειναι;

  3. Καλημέρα Κωνσταντίνε! Έχω και εγώ στέκομαι ουρήθρας και θέλω να σε ρωτήσω αν σε βοήθησε η ομοιοπαθητική. Ευχαριστώ.

  4. Καλημέρα! Έχω και εγώ στένωμα ουρήθρας!! Σε βοήθησε η ομοιοπαθητική??? Ευχαριστώ

 2. Καλησπέρα και ευχαριστώ εκ των προτέρων.Εχω έναν γιο 5 χρονών και απο ημερών μωρό ακομα τον ταλαιπωρούν δυσανεξιες(φρουκτοζη,γαλακτοκομικα.ευαισθησία στην γλιαδινη)Πρόσφατα..αφου εχει μεγαλώσει μου δείχνει με το χρρι του το στομάχι του παραπονιεται γισ πόνους.Πως μπορεί να βοηθηθεί;

  1. Αγαπητή κυρία Μαλαμή,

   Φαίνεται ότι το πεπτικό σύστημα του γιού σας έχει επηρεαστεί σημαντικά με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επεξεργαστεί φυσιολογικά τις κατηγορίες τροφίμων που αναφέρετε(φρουκτόζη, λακτόζη, γλουτένη). Για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον οργανισμό του θα πρέπει να καταλάβουμε την αιτία του προβλήματος. Όλοι θα συμφωνήσουμε οτι η δυσανεξία στη γλουτένη ή στη λακτόζη δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά παρουσιάζεται ως αυτοάνοση αντίδραση του οργανισμού, δηλαδή μια λανθασμένη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος κατά του ίδιου του οργανισμού.

   Αυτό είναι λοιπόν που θα πρέπει να ρυθμίσουμε, ενεδομένως μια κληρονομική προδιάθεση του γιού σας σε πεπτικές διαταραχές ώστε να μειωθούν σημαντικά τα συμπτώματα(πόνος στη κοιλιά, διάρροια κτλ) και να βελτιωθεί η φυσιολογική λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

   Η μια λύση είναι η αποφυγή τροφίμων που περιέχουν γλουτένη, φρουκτόζη ή λακτόζη. Αυτή η επιλογή, αν και ορισμένες φορές βελτιώνει την ποιότητα ζωής του ασθενή, δεν αποτελεί μόνιμη λύση αφού μόλις καταναλώσουμε τις απαγορευτικές τροφές ο οργανισμός μας θα αντιδράσει άμεσα.
   Δυστυχώς βάση της κλασικής ιατρικής δεν υπάρχει μόνιμη θεραπεία παρά μόνο ένα αυστήρο διατροφικό πλάνο(κάτι το οποίο φυσικά δεν είναι ρεαλιστικό).

   Τέλος μια σημαντική επιλογή που έχετε είναι να ακολουθήσετε την Ομοιοπαθητική Θεραπεία, η οποία φαίνεται να έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα όχι μόνο στις δυσανεξίες που παρουσιάζει ο οργανισμός μας αλλά σε πολλά άλλα αυτοάνοσα νοσήματα όπως θυρεοειδίτιδα χασιμότο, ρευματοειδή αρθρίτιδα, ψωρίαση, λεύκη κ.α. Χρειάζεται μια βαθιά και σωστή ομοιοπαθητική θεραπεία προκειμένου να βοηθήσουμε τον γιο σας, όχι μόνο μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά. Αν υπάρχει μια πιθανότητα να βελτιωθεί ο γιος σας, σίγουρα η ομοιοπαθητική αποτελεί μια τέτοια θεραπευτική επιλογή.

 3. σχετικα με το διαβηη τυπου 1 υπαρχει μελετη απο μερους σας
  ευχαριστω

  1. Αγαπητέ Γεώργιε,

   Προκειμένου να δώσουμε λύση σε ένα πρόβλημα υγείας θα πρέπει να το κατανοήσουμε σε βάθος. Όλοι θα συμφωνήσουμε ότι ο Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου 1 είναι μια αυτοάνοση διαταραχή(αυτοάνοση καταστορφή των β-κυττάρων του παγκρέατος που παράγουν ινσουλίνη, ιδιοπαθής), και όπως αναφέραμε σε προηγούμενη πάθηση/ερώτημα υπάρχει μια λανθασμένη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος κατά του ίδιου του οργανισμού.
   Σε αυτή την περίπτωση το πάγκρεας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη πράγμα που οδηγεί σε αυξημένη γλυκόζη στο αίμα και στα ούρα με κλασικά συμπτώματα την πολυφαγία, την πολυουρία και την πολυδιψία.
   Αυτό που κάνουμε με την ομοιοπαθητική είναι να μειώσουμε την αυτοάνοση αυτή αντίδραση, την αιτία δηλαδή ώστε να βελτιωθούν τα επίπεδα παραγωγής ινσουλίνης από τον οργανισμό.
   Αυτή τη στιγμή η μόνη λύση του διαβητικού ασθενή είναι η ινσουλίνη (εφ’ όρου ζωής), ένα αναγκαίο κακό που στόχο έχει τη συμπτωματική αντιμετώπιση του προβλήματος, σώζει με λίγα λόγια τη ζωή του ασθενή αλλά δεν δίνει οριστική λύση αλλά ουσιαστικά αποτελεί μια συντηρητική αγωγή.
   Η εναλλακτική λύση που έχει ο διαβητικός ασθενής αυτή τη στιγμή είναι η Ομοιοπαθητική και ο Βιοσυντονισμός, θεραπείες που μπορεί να δοκιμάσει δίχως να διακόψει τη λήψη ινσουλίνης. Άρα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την Ομοιοπαθητική χωρίς να κινδυνεύσει η ζωή του.
   Θα πρέπει όμως να κατανοήσετε ότι η ομοιοπαθητική απαιτεί προσεκτικό χειρισμό και προσεκτική συνταγογράφηση. Δεν υπάρχουν ομοιοπαθητικά που μπορούν να θεραπεύσουν ούτε το σκαχαρώδη διαβήτη ούτε κάποιο άλλο νόσημα όπως αυτά ορίζονται από την κλασική ιατρική. Αυτό σημαίνει ότι 10 ασθενής με σακχαρώδη διαβήτη μπορεί να χρειαστούν 10 διαφορετικές αγωγές, ο κάθε ένας δηλαδή θα λάβει τη δική του εξατομικευμένη αγωγή.
   Σκοπός μας είναι να συνταγογραφήσουμε βάση της συνολικής εικόνας του ασθενή με σκοπό να ενισχυθεί συνολικά ο οργανισμός του, και σε ψυχικό αλλά και σε σωματικό επίπεδο. Μόνον έτσι μπορεί να υπάρξει ελπίδα ώστε να ρυθμιστεί η αυτοάνοση αντίδραση του οργανισμού και επακόλουθα ο σακχαρώδης διαβήτης.
   Η κλινική πράξη μας έχει δείξει ότι μόνο καλό μπορεί να βγει από την ομοιοπαθητική θεραπεία, με πολλές περιπτώσεις να απαιτούν μειωμένες μονάδες ινσουλίνης ημερησίως συγκριτικά με αυτό που λάμβαναν ή και καθόλου.
   Υπάρχει σχετικό βίντεο με ασθενή με αρρύθμιστο σάκχαρο όπου μετά από κάποιους μήνες θεραπείας το σάκχρο μειώθηκε από 500-600 mg/dL σε 150mg/dL κατά μέσο όρο. Η γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη της βελτιώθηκε από 11,3% σε 7%! Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ασθενής υπέφερε πάνω από 20 χρόνια από σακχαρώδη διαβήτη και είδε ως ύστατη λύση την ομοιοπαθητική θεραπεία.
   Το σχετικό βίντεο μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ.
   Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να τρέξουμε και άλλη έρευνα σε ιδιωτικό επίπεδο καθώς τρέχει παρόμοια έρευνα σχετικά με τη Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο(αυτοάνοσο) με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Περισσότερα για την έρευνα μπορείτε να πατήσετε εδώ.

  2. Καλησπέρα έχω παρωτίδα μαλακών μορίων 1κατοστα υπάρχουν χάπια γειά θεραπεία

   1. Κύριε Αβραμόπουλε,

    Με την ομοιοπαθητική δεν θεραπεύουμε ασθένειες αλλά ασθενείς. Αυτό σημαίνει ότι 10 άτομα με την ίδια πάθηση θα πάρουν 10 διαφορετικά ομοιοπαθητικά φάρμακα αυτό που ταιριάζει και ψυχικά αλλά και με την παθολογία που παρουσιάζει ο ασθενής μας. θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικό ομοιοπαθητικό για να σας κατευθύνει.

 4. Καλησπέρα. Ο γιος μου είναι 23 ετών και από την ηλικία των 15 παλεύει με την γυρωειδή αλωπεκία. Τα τελευταία δύο χρόνια η γυρωειδής παρά την συστηματική ιατρική παρακολούθηση και φαρμακευτική αγωγή επιδεινώθηκε και ενώ το πρόβλημα μέχρι τότε περιοριζόταν στο τριχωτό της κεφαλής χωρίς να έχουν επηρεαστεί οι τρίχες σε οποιοδήποτε ‘άλλο σημείο του σώματος του, εδώ και περίπου 20 μήνες η γυρωειδής εξελίχθηκε σε καθολική και αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν τρίχες όχι μόνο στο σώμα αλλά και στο πρόσωπο δηλαδή στα φρύδια, στα γένια και στις βλεφαρίδες. Θα ήθελα να ρωτήσω αν η ομοιοπαθητική ιατρική μπορεί να αντιμετωπίσει μια τέτοια περίπτωση σαν αυτή του παιδιού μου και αν ναι τι πιθανότητες επιτυχίας υπάρχουν ?? Σας ευχαριστώ πολύ.

 5. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ! Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΦΡΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ
  ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗ!
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΣ?
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

  1. Κύριε Μπουμπουκιώτη,

   Η ομοιοπαθητική θεραπεία αποτελεί ίσως από τις καλύτερες εναλλακτικές επιλογές που έχετε αυτή τη στιγμή για να βοηθήσετε τη μητέρα σας. Ακόμη κι αν χρειαστεί αιμοκάθαρση μπορείτε να ακολουθήσετε παράλληλα ομοιοπαθητική θεραπεία για να ενισχυθεί ο οργανισμός της. Το πόσο μπορεί να βελτιωθεί εξαρτάται από τη γενικότερη κλινική εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

 6. Γεια σας. Διανύω περίοδο εγκυμοσύνης. Πριν μείνω έγκυος ακολουθούσα αγωγή με αντικαταθλιπτικό, λόγω της κατάθλιψης και της αγχωδους διαταραχής που έχω. Η αγωγή διακόπηκε λόγω της καταστασης και είμαι συναισθηματικά ράκος, με επίδραση και στην υγεία μου (ταχυπαλμιες, υπέρταση, ανησυχία, αϋπνία κ.α). Μπορεί η ομοιοπαθητική να βοηθήσει? Υπάρχει αντένδειξη λόγω κύησης?

  1. Κυρία Μαρία,

   Είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι καλό να λαμβάνουμε όσο λιγότερα χημικά φάρμακα μπορούμε ώστε να μην επιβαρύνουμε το έμβρυο.
   Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα παρασκευάζονται κυρίως από φυτικές ή ορυκτές πρώτες ύλες, και μετά από ειδική επεξεργασία το τελικό προϊόν είναι ιδιαίτερα ασφαλές καθώς δεν έχει καμία χημική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό. Άρα είναι ασφαλή προς χρήση όχι μόνο για ενήλικες αλλά για βρέφη, παδιά και κυρίως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
   Αν κάτι μπορεί να σας ενισχύσει ψυχικά αυτή τη στιγμή σίγουρα είναι και η Ομοιοπαθητική.

   Γκίκας Γεώργιος
   Ειδικός Ομοιοπαθητικός
   Εξειδίκευση στα Χρόνια και
   Αυτοάνοσα Νοσήματα Υγείας

 7. Καλησπέρα σας. Ο γιος μου από 2.5 ετών εμφάνισε λεύκη (τώρα είναι 6). Με τις φυτιμες θεραπείες που έχουμε κανει έχουμε δει βελτίωση αλλά όχι στα Άνω άκρα. Εσείς αναλαμβάνετε περιστατικά λεύκης;

  1. Κυρία Κάτια,

   Η λεύκη οφείλεται στην καταστροφή των μελανοκυττάρων, μάλλον(όπως αναφέρουν νεότερες έρευνες) από το ίδιο το ανσολογικό σύστημα. Μια σωστή ομοιοπαθητική θεραπεία θα πρέπει να στοχεύσει στη ρύθμιση της αυτοάνοσης αυτής αντίδρασης ώστε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

  1. Κύριε Ηλία,

   Η ιδιοπαθής πνευμονική ίνωση, είναι μια χρόνια και μη αναστρέψιμη διαταραχή η οποία εξελίσσεται προοδευτικά και έχει θανατηφόρο κατάληξη. Η διάμεση επιβίωση υπολογίζεται στα 4-5 έτη μετά από τη διάγωνση.
   Όταν έχουμε λοιπόν μια ανίατη κατάσταση όπως αυτή, η ερώτηση σχετικά με την ομοιοπαθητική δεν πρέπει να έχει τη λέξη ‘θεραπεία’ αλλά κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει στη συγκεκριμένη κατάσταση.
   Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ότι θεραπευτικό εργαλείο διαθέτετε και να δώσετε μια ευκαιρία και στην Ομοιοπαθητική Θεραπεία.

 8. Πάσχω από εκκολπώματιτιδα. Έχω κάνει αριστερή κολεκτομη αλλά ακόμα με πιάνουν φλεγμονές .βοηθάει η ομοιοπαθητική? Αλλά επειδή παίρνω συνεχώς φάρμακα αντιφλεγμονώδη τι γίνεται σ αυτήν την περίπτωση?

  1. Κυρία Ντανιέλλα,

   Το γεγονός ότι έχετε συχνές φλεγμονές επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι τα χημικά φάρμακα, όπως τα αντιφλεγμονώδη, έχουν συντηρητικό και όχι θεραπευτικό χαρακτήρα, δηλαδή όσο τα λαμβάνουμε μας βοηθάνε παροδικά αλλά μόλις τα διακόψουμε έχουμε τα ίδια ή και χειρότερα συμπτώματα από πριν.
   Στην περίπτωση της εκκολπωματίτιδας η ομοιοπαθητική θα έχει ως στόχο την αιτία της φλεγμονής και όχι απλά να βοηθήσει στα διάφορα συμπτώματα. Εάν επιθυμείτε την ταυτόχρονη λήψη ομοιοπαθητικών και χημικών φαρμάκων βρείτε κάποιον ομοιοπαθητικό ιατρό που να μπορεί να τα διαχειριστεί και τα δύο, κάτι το οποίο υποστηρίζουμε ήδη στο ομοιοπαθητικό μας κέντρο με την εφαρμογή της σύγρονης ομοιοπαθητικής.

 9. Καλησπέρα αντιμετωπίζω ένα πρόβλμα με άγχος,με έλλειψη σίδηρος και φεριτινη.Εσείς μπορείτε να με βοηθήσετε.

  1. Καλησπέρα σας,

   Η ομοιοπαθητική θεραπεία ως ολιστική μέθοδος μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο σε σωματικά αλλά και σε ψυχικά προβλήματα υγείας. Στην περίπτωση σας θα βοηθήσει στη μείωση του άγχος αλλά και στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου.

 10. Καλησπέρα σας ο γιος μου είναι 36ετων εδώ και τρία χρόνια παίρνει ισχυρή αγωγή για την υπέρταση την οποία είχε κατά το γιατρό 3χρονια πριν ξεκινήσει την αγωγή ένα χρόνο τώρα από πέρσι τον Ιούλιο έχει κάποιες εμμονές σταδιακά με το θέμα της υγείας του έχει κρίσεις άγχους εμφανίζει πολύ συχνά προβλήματα κόπωσης και φοβίες σχετικά με αρρώστιες πολλές φορές παραπονιέται για πόνους στο στομάχι κάνει διάρροιες και γενικά έχει χάσει τη ζωντάνια του οι εξετάσεις του δείχνουν καλές αλλά το παιδί με ανησυχεί πολύ πολύ φοβάμαι μήπως τον επηρεάζουν τα δυνατά φάρμακα της υπέρτασης τα έπαιρνε όμως 2χρονια πριν ξεκινήσουν όλα αυτά είναι σαν να περνά κατάθλιψη θα μπορούσε να βοηθηθεί από την ομοιοπαθητική σας ευχαριστω

  1. Κυρία Σπυριδάκη,

   Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι τα χημικά φάρμακα που έπαιρνε έχουν προκαλέσει αυτή την κατάσταση αλλά σίγουρα χρειάζεται διερεύνιση σχετικά με το πως έφτασε εδώ. Η ομοιοπαθητική θεωρείται ειδική θεραπεία στην εύρεση της αιτίας των ψυχικών διαταραχών οπότε ναι, μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά. Θα πρέπει όμως να ακολουθήσετε μια αγωγή άμεσα, είτε χημική είτε ομοιοπαθητική καθώς τα ψυχικά προβλήματα συνήθως τείνουν να χειροτερεύουν χρόνο με το χρόνο.

   Γκίκας Γεώργιος
   Ειδικός Ομοιοπαθητικός
   Εξειδίκευση στα Χρόνια &
   Αυτοάνοσα Νοσήματα

 11. Καλησπερα σας.Θα ηθελαν να μαθω αν αναλαμβανετε ατομα με Παρκινσον.

   1. Καλησπερα . Πονάει εδώ κ δυο χρόνια το πέλμα μου και τελευταία ο πονος επειδεινωθηκε . Άκανθα μου ειπε ο ορθοπεδικός . Θεραπεύεται με ομοιοπαθητική ;

 12. Καλησπερα
  Πάσχω εδώ Κ 20χρονια από ιδρωταδενιτιδα.η συγκεκριμενη ασθενεια δεν ειναι γνωστη στον κλαδο της ομοιοπαθητικης.εχω δοκιμάσει τα πάντα από συμβατική ιατρική,αλλά κ έχω επισκεφτεί κ 2 ομοιοπαθητικους γιατρούς χωρίς αποτέλεσμα. Γνωρίζετε εαν υπαρχει καποια θεραπεια?

  1. Καλησπέρα σας,

   Η κατάλληλη ομοιοπαθητική αγωγή θα αντιμετωπίσει οριστικά το πρόβλημα υγείας σας. Μην ξεχνάτε ότι η ομοιοπαθητική δεν θεραπεύει ασθένειες αλλά ασθενείς! Όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές η αποτυχία του ομοιοπαθητικού γιατρού δεν σημαίνει και αποτυχία της ομοιοπαθητικής. Όπως και στην κλασική ιατρική, έαν ένας γιατρός δεν καταφέρει να λύσει το πρόβλημα υγείας μας απλά θα αναζητήσουμε έναν άλλο γιατρό, πιο ικανό και με περισσότερες γνώσεις, και σε καμία περίπτωση δεν θα αναφέρουμε ότι η κλασική ιατρική δεν δουλεύει!

 13. κυριε Γκικα ειμαι μια κοπελα απο την Κυπρο εχω κεφαλαλγιες τασης μπορειτε να με βοηθησετε

 14. Καλησπερα κύριε Γκίκα.
  Η μητερα μου ειναι 50 χρονων και διαγνωστηκε πριν ενα χρονο με αυτοανοσο (Επωδυνη Λιποματωση “Dercum’s Disease”)… Θα θελαμε να μαθουμε εαν υπαρχει θεραπεια μεσω της ομοιοπαθητικης.

  1. Κυρία Άννα Μαρία,

   Τα αυτοάνοσα νοσήματα αποτελούν ακόμα και σήμερα ένα μεγάλο μυστήριο για την κλασική ιατρική. Τα ανοσοκατασταλτικά τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούνται για να συντηρήσουν την ασθένεια και όχι να θεραπεύσουν.
   Έχουμε καταφέρει, με τη βοήθεια της ομοιοπαθητικής, να βρούμε όχι μόνο τις πραγματικές αιτίες των αυτοάνοσων νοσημάτων αλλά και να δώσουμε ριζική λύση με τη σωστή εφαρμογή των ομοιοπαθητικών φαρμάκων. Και στη περίπτωση της μητέρας σας μπορούμε να βοηθήσουμε καθώς η μέθοδος μας έχει ανοσορυθμιστικό χαρακτήρα.

 15. Καλησπέρα σας Κ Γκίκα,
  έχω χρόνιο αλλεργικό και βρογχικό άσθμα,, παλαιότερα με ταλαιπωρούσε συχνά,,,,τώρα μόνο κάθε φορά που θα κρυολογήσω… Μπορεί η ομοιοπαθητική να λύσει μόνιμα το άσθμα?
  Σας ευχαριστώ!

  1. Κυρία Παρασκευή,

   Το χρόνιο αλλεργικό και βρογχικό άσθμα έχει μια βαθύτερη αιτία η οποία συχνά εμφανίζεται και από τα παιδικά μας χρόνια. Η κλινική εμπειρία μας έχει δείξει ότι η ομοιοπαθητική θεραπεία μπορεί όχι μόνο να βοηθήσει αλλά και σε πολλές περιπτώσεις να δώσει μόνιμη λύση στο χρόνιο αλλεργικό και βρογχικό άσθμα.

 16. Καλησπέρα σας,

  Σε ένα βρέφος 9 μηνών με διογκωμένες αδενοειδείς εκβλαστήσεις, ροχαλητιο και υπνική άπνοια, η ομοιοπαθητική φέρει αποτελέσματα;

  Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

  1. Κυρία Σόνια,

   Η ομοιοπαθητική θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί σε βρέφη, παιδιά, ενήλικες, ζώα και φυτά. Η κλινική πράξη δείχνει ότι τα αποτελέσματα της είναι καλύτερα από τη συμβατική ιατρική καθώς θεραπεύουμε την αιτία και όχι το αποτέλεσμα. Άρα με ένα σωστό ομοιοπαθητικό ιστορικό θα αναζητήσουμε την αιτία της διόγκωσης ώστε να βελτιωθεί η αναπνοή του μωρού.

 17. Καλησπερα. Η κορη μου 26 ετων πασχει απο σταγονοειδη ψωριαση και το προβλημα εχει επιδυνωθει τον τελευταιο χρονο. Μπορειτε να βοηθησετε λογω του γεγονοτος οτι ειμαστε απο Κυπρο;

  1. Κυρία Ελένη,

   Ο κ. Γκίκας Ειδικός Ομοιοπαθητικός καλύπτει ασθενείς από Ελλάδα και εξωτερικό από απόσταση μέσω των τεχνολογιών viber, skpype ή facebook messanger. Η ομοιοπαθητική θεραπεία βασίζεται στην ομοιοπαθητική διάγνωση η οποία γίνεται μετά από λήψη εκτενούς ιστορικού, για αυτό και υπάρχει η δυνατότητα να γίνει από απόσταση. Παραμένουμε στη διάθεση σας.

 18. Κλησπέρα σας
  πριν 30 χρόνια (είμαι 60) πέρασα μια λοίμωξη ΚΝΣ απροσδιορίστου αιτιολογίας. Είχα μείνει πρόσκαιρα παράλυτος από την μέση και κάτω, αλλά π[ου σιγά-σιγά επήλθε σταδιακή βελτίωση. Παρέμειναν κάποια κατάλοιπα τα οποία συγκαταλέγονται σε συμπτώματα περιφερειακής νευροπάθειας. Δυσκολία στην βάδιση ειδικά το βράδυ, μουδιάσματα στα πόδια και γκράμπες, διάφορα έλκη και φουσκάλες στις πατούσες, έλειψη κινητικότητας του εντέρου, αρκετά προβλήματα στην ουροδόχο κύστη με σημαντικότερο την ακράτεια, έλειψη αισθητικότητας και ξηροδερμία στα κάτω άκρα, έλειψη αισθητικότητας και στητική δυσλειτουργία. Θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει τρόπος με την ομοιοπαθητική να υπάρξει βελτίωση των συμπρωμάτων που προανέφερα. Σας ευχαριστώ

  1. Καλησπέρα σας,

   Η ομοιοπαθητική θεραπεία βοηθάει συνολικά τον οργανισμό μας. Αν οι βλάβες που έχετε υποστεί δεν είναι μόνιμες τότε η ομοιοπαθητική μπορεί να προσφέρει από καλυτέρευση μέχρι και σημαντική βελτίωση των συμπτωμάτων που αναφέρατε.

  1. Καλημέρα σας,

   Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ειδικό ομοιοπαθητικό κ.Γκίκα στα τηλέφωνα 2118008585 ή 6981114915 ώστε να λύσετε τυχόν απορίες που μπορεί να έχετε σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής θεραπείας στην αντιμετώπιση της ψωρίασης.

 19. Καλησπέρα σας, είμαι 33ετων και εδώ και 4 χρόνια υποφέρω από συνεχείς ημικρανίες και κεφαλαλγίες. Ξεκίνησαν απότομα σε μια περίοδο που υπήρξαν μεγάλες αλλαγές στη ζωή μου.. Ταυτόχρονα σταμάτησε και η περίοδος μου, και έτσι αρχικά πίστευα ότι ήταν καθαρά αποτελεσμα της ψυχολογικής κατάστασης στην οποία βρισκόμουν, ακόμα κι αν αυτό δεν ήταν εμφανές. 4 χρόνια μετά,έχω κάνει επισκεψεις σε 2 ενδοκρινολογους,γυναικολόγο, 3 ΩΡΛ,3 νευρολογους,οφθαλμίατρο,
  έκανα μαγνητικές,αξονική, διάφορες εξετάσεις. Όλα φαίνονται φυσιολογικά,όμως οι ημικρανίες χειροτερεύουν με αποτέλεσμα να λείπω τουλάχιστον 5μερες/μηνα απ τη δουλειά μου και γενικά να μην έχω ζωή πια. Θέλω να ρωτήσω εάν έχετε πείρα σε παρόμοιες περιπτώσεις και, εάν ναι,μεσα σε τι διάστημα θα περιμένατε βελτίωση-και σε τι βαθμο.
  Ευχαριστώ

  1. Κυρία Κωνσταντίνα,

   Η ιστορία που περιγράφετε είναι η καθημερινότητα που αντιμετωπίζουμε με τους ασθενείς μας. Ο ασθενής θα περάσει από αρκετούς γιατρούς και θα ακολουθήσει αρκετές αποτυχημένες χημικές αγωγές προτού δώσει μια ευκαιρία στην ομοιοπαθητική θεραπεία.
   Έχετε πλέον ένα χρόνιο πρόβλημα υγείας που δεν δείχνει σημάδια βελτίωσης, αυτό σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα έχει χάσει τον έλεγχο αλλά και τη δυνατότητα αποκατάστασης, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. Για να δωθεί μια μόνιμη λύση θα πρέπει να αναζητήσουμε τα αίτια που σας έφεραν σε αυτή την κατάσταση.
   Η ομοιοπαθητική έχει τα διαγνωστικά εργαλεία να κάνει κάτι τέτοιο. Δεν είναι εύκολο να ορίσεις το πόσο θα διαρκέσει η ομοιοπαθητική θεραπεία καθώς αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (σε τι επίπεδο βρίσκεται ο οργανισμός του ασθενή, επιβάρυνση από το περιβάλλον και από τα χημικά φάρμακα, επίπεδο άγχους στην καθημερινότητα του κτλ)όμως θα θέλαμε σε διάστημα 4-6 μηνών να έχουμε δει μια αισθητή διαφορά και μερικές φορές μέχρι και πλήρη θεραπεία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά από αυτό το διάστημα ομοιοπαθητικής θεραπείας δεν θα λείπετε 5 μέρες το μήνα από τη δουλειά σας.

 20. Καλημέρα σας.
  Συγγενικό μου πρόσωπο πάσχει απο “διαπυητική ιδρωταδενίτιδα” , σε σταδιο δημιουργίας συριγγίων και εκκρίσεων πυώδους υγρού, με φλεγμονές και πόνους. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν εκτιμάτε οτι μπορεί να βρει λύση με την βοήθεια ομοιοπαθητικής, προκειμένου να αποφύγει τη φαρμακευτική αγωγή που του προτειναν με “βιολογικό παράγοντα” κι αν ναι, σε πόσο χρόνο θα μπορούσε να ηρεμήσει απο όλα αυτα ακολουθώντας μια ομοιοπαθητική αγωγή;;

  1. Κύριε Θανάση,

   Η ομοιοπαθητική θεραπεία σκοπό έχει την εύρεση της αιτίας και όχι απλά να καλύψει τα συμπτώματα που μας ταλαιπωρούν ώστε να δίνει μόνιμη λύση. Άντι να κάνουμε ανοσοκαταστολή με βιολογικό παράγοντα μπορείτε να δοκιμάσετε την ομοιοπαθητική θεραπεία η οποία συνήθως πετυχαίνει ανοσορύθμιση πράγμα ιδιαίτερα ευεργετικό για τον οργανισμό αλλά και την παθολογία που παρουσιάζει.

 21. Καλημέρα
  Ο γιος μου 12 ετών διεγνώσθει με νόσο του Κρον .
  Μπορεί η ομοιοπαθητική να βοηθήσει στην δική του περίπτωση??
  Ευχαριστω

   1. ο γιος μου 13 ετων εχει ενδεχομενως γοπ και τωρα θα κανει γαστροσκοπηση για τυχον ηωσινοφιλικη οισοφαγιτιδα. παρεμβαινει η ομοιοπαθητικη σε αυτο;;

 22. Καλησπέρα σας,
  Έχω ένα αγοράκι σχεδόν 4 ετών κ πριν λίγους μήνες μας διέγνωσαν αυτοανοσο ρευματοειδή αρθρίτιδα ή αλλιώς ΝΙΑ ξεκινήσαμε θεραπεία με μεθοτρεξατη και φυσιοθεραπειες με μηδαμινά αποτελέσματα.. Το παιδί αρρωσταινε συνέχεια κ μετα την λήψη της αγωγής είχε πόνους στο στομάχι. Την διέκοψαν την αγωγή Αλλά νομίζω πως η αρθρίτιδα έχει ανοδική πορεία διότι παρατηρώ σημαντική ακαμψία σε δύο δάχτυλα του χεριού του κ ο ένας αντιχειρας ειναι σε μόνιμη κάμψη εδώ κ τουλάχιστον 2 χρόνια που καταλάβαμε ότι κάτι έχει κ το ψάχναμε. Νομίζω πως έχω απελπιστεί κ δεν μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου . Εσείς μπορείτε? Το θέμα είναι πως είμαστε από την Βόρεια Ελλάδα κ δεν είναι κ τόσο εύκολη η μετακίνηση.

  Σας ευχαριστώ προκαταβολικά
  Με εκτίμηση Δ.Μ

  1. Κυρία Δήμητρα,

   Είναι εντυπωσιακό ότι η καθημερινή κλινική πράξη μας φέρνει πιο συχνά μικρές ηλικίες και παιδιά με αυτοάνοσα νοσήματα. Λεύκη, Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο, Ρευματοειδή Αρθρίτιδα και πολλά άλλα. Πραγματικά αναρωτιέται κανείς πως γίνεται τα παιδιά να εμφανίζουν αυτοάνοση αντίδραση! Κάτι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια , κάτι το οποίο θα πρέπει να διερευνηθεί. Είναι το περιβάλλον, η αλόγιστη χρήση χημικών φαρμάκων ακόμα και από την βρεφική ηλικία; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα.
   Ευτυχώς για μας υπάρχει η καλή πλευρά της Ομοιοπαθητικής Θεραπείας που δείχνει σημαντικά αποτελέσματα στα αυτοάνοσα νοσήματα μέχρι και πλήρη θεραπεία. Λόγω του νεαρού της ηλικίας οι πιθανότητες βελτίωσης είναι πολύ υψηλές. Δεν έχετε παρά να την δοκιμάσετε και να βγάλετε το πόρισμα μόνη σας.

  2. Κυρία Δήμητρα ,

   Η Σύγχρονη Ομοιοπαθητική Θεραπεία μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, ιδιαίτερα σε μικρές ηλικίες όπου θα πρέπει να είμαστε 2 φορές πιο προσεκτικοί σχετικά με το αν θα πρέπει να δώσουμε ή όχι ανοσοκατασταλτικά.

 23. Καλησπέρα σας ,
  Έχω ένα αγοράκι 4 ετών. Πριν 2 χρόνια περίπου παρατηρήσαμε μια κάμψη στον αντίχειρα του δεξιού άνω άκρου. Τρέξαμε πολύ κ μας έλεγαν ότι είναι το λεγόμενο triggerfinger Αλλά δεν μας έπεισαν κ ψάξε ψάξε τελικά είδαμε πως έχει αυτοανοσο ΝΙΑ μας είπαν. Στο μεταξύ άρχισαν κι άλλα δύο δάχτυλα να έχουν κάποιο κόλλημα κυρίως το πρωί . Ξεκινήσαμε μεθοτρεξατη με 4 χάπια εφάπαξ 1 φορά την εβδομάδα. Την επόμενη λοιπόν είχε πόνους στο στομάχι ενημέρωσα την γιατρό κ μου έλεγε αποκλείεται να είναι από τα χάπια. Το παιδί αρρωσταινε συνέχεια την Μια ίωση μετά την άλλη .Τελικά ύστερα από 3.5 μήνες μεθοτρεξατης αποφασίσαμε να πάμε σε άλλη γιατρό κ να διακόψουμε την λήψη αυτής. Όπως κ έγινε κ η νέα γιατρός μας είπε πως δεν πιστεύει ότι έχει το παιδί ΝΙΑ κ να πάμε σε παιδοορθοπαιδικο. Να μην μακρυγορω λοιπόν είμαι σε αδιέξοδο τι να κάνω? Δεν μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου .. Σκέφτομαι πως ίσως λάθος να ήταν που σταμάτησα την αγωγή μετά σκέφτομαι όλες αυτές τις παρενέργειες κ λέω καλά έκανα. Αλλά κάτι πρέπει να κάνω! Πιστεύετε πως μπορείτε να μας βοηθήσετε? Η επόμενη μας λύση είναι να φύγουμε στο εξωτερικό μόνιμα για μια καλύτερη ζωή του παιδιού.

  Σας Ευχαριστώ
  Με εκτίμηση Δ.Μ

  1. Κυρία Δήμητρα ,

   Η Σύγχρονη Ομοιοπαθητική Θεραπεία μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, ιδιαίτερα σε μικρές ηλικίες όπου θα πρέπει να είμαστε 2 φορές πιο προσεκτικοί σχετικά με το αν θα πρέπει να δώσουμε ή όχι ανοσοκατασταλτικά.

 24. Συγγενικό μου πρόσωπο πάσχει πιθανών από φυματίωση. Θα μπορούσε η ομοιοπαθητική να τ θεραπευση?

 25. Πάσχω από σκλήρυνση κατά πλάκας 15 χρόνια…πολλές θεραπείες,με πολλες παρενεργειες….η τελευταία που έκανα lembrada ήταν αρκετά βαριά…τώρα δεν μπορώ να περπατήσω καλά και πονάει όλο το σώμα επί 24 ωρη βάση και άλλα προβλήματα που έχουν προκύψει .με την ομοιοπαθητική θα βοηθήσω καθόλου τον οργανισμό μου;;;

  1. Κυρία Λίτσα,

   Η Σύγχρονη Ομοιοπαθητική Θεραπεία που εφαρμόζουμε μπορεί να βοθήσει σημαντικά στα χρόνια και αυτοάνοσα νοσήματα όπως η Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Όπως πολλοί ασθενείς έτσι και εσείς παρατηρείτε ότι μετά από 15 χρόνια χημικής θεραπείας ο οργανισμός σας τείνει να χειροτερεύει καθώς τα χημικά φάρμακα απλά καλύτπουν το σύμπτωμα. Η Σύγχρονη Ομοιοπαθητική Θεραπεία στοχεύει όμως στην αιτία για αυτό και θεωρείται μια από τις πιο αποτελεσματικές εναλλακτικές θεραπείες που έχουμε στη διάθεση μας.

 26. Ο ΓΥΙΟΣ ΜΟΥ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΙΔΨ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ . ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΓΩΓΗ .
  ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΕΙ;

  1. Κυρία Λίτσα,

   Η Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταρχή (ΙΔΨ), είναι μια βαθιά και ριζωμένη κατάσταση στην οποία το άτομο χάνει την ικανότητα να εκλογικεύει τα πράγματα και θεωρεί ότι όλα στο περιβάλλον του αποτελούν σημαντικό κίνδυνο (επικίνδυνα και μη).
   Αν ακολουθεί χημική αγωγή και είναι καλά δεν αλλάζετε κάτι, αν όμως παρά την χημική αγωγή δεν έχετε δει σημαντικά αποτελέσματα τότε είναι σχεδόν μονόδρομος η δοκιμή της ομοιοπαθητικής.
   Η κλινική εμπειρία έχει δείξει ότι πολλά άτομα θα βοηθηθούν σημαντικά με την ομοιοπαθητική θεραπεία. Δεν έχετε παρά να την δοκιμάσετε και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

 27. Καλησπέρα από Κύπρο! Πήρα το θάρρος να σας στείλω προσωπικό μήνυμα γιατί θέλω πραγματικά να με βοηθήσετε!
  Ονομάζομαι Χριστιάνα είμαι 27 ετών παντρεμένη με ένα κοριτσάκι 5 ετών! Το τελευταίο καιρό εδώ και 3 μήνες υποφέρω από ζαλάδα αστάθεια και μου δημιούργησαν φοβίες δεν μπορώ να πάω πουθενά μπας και ζαλιστό και πέσω κάτω και γίνω ρεζίλι! Έχω κάνει τα πάντα από εξετάσεις αίματος, μαγνητική εγκεφάλου ,έλεγχο στα αυτιά, ορθοπεδικό ,ακτινογραφίες αυχένα το μόνο που έχουν δείξει είναι στένοση και από τότε δεν μπορώ ζαλίζομαι όλη μέρα δεν θέλω να πάω πουθενά θέλω να είμαι κλεισμένη μόνη μου και το τελευταίο διάστημα θέλω ν κλαίω όλη μέρα άρχισαν να δημιουργώ και στο παιδί φοβίες! Ώρες Ώρες νομίζω χάνω τα πόδια μου θα πεθάνω νομίζω ότι έχω κάτι δεν το βρίσκει κανένας γιατρός!
  Πραγματικά θέλω πολύ να με βοηθήσετε γιατί θέλω πραγματικά πίσω το παλιό μου εαυτό και το κυριότερο χωρίς χάπια γιατί η νευρολόγος που με παρακολουθεί επιμένη να μου δώσει χάπια!

  1. Κυρία Χριστιάνα,

   Όπως θα έχετε δει ο ειδικός ομοιοπαθητικός κ.Γκίκας Γεώργιος πραγματοποιεί και ραντεβού από απόσταση για Ελλάδα και Εξωτερικό. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να μας καλέσετε στο 00302118008585 ή στο 00306981114915.

 28. Καλησπερα σας ,εχω ταχυκαρδιες αγχος πολυ και υψηλη χοληστερινη υπαρχει κατι που να μπορει να με βοηθησει?

  1. Κυρία Φαίη,

   Μια σωστή ομοιοπαθητική θεραπεία στοχεύει στη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής μας κατάστασης. Εάν τα χημικά φάρμακα δεν σας έχουν βοηθήσει στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζετε μπορείτε να δώσετε μια ευκαιρία στην ομοιοπαθητική θεραπεία.

 29. Γνωρίζω ότι η ομοιοπαθητική ξεκινάει με ένα σκεύασμα που δίνεται βάση αξιολόγησης. Υπάρχει ένα χρονικό διάστημα (κάποιοι μήνες) για να δείξει εάν αυτό το σκεύασμα λειτουργεί ή χρειάζεται να χορηγηθεί κάποιο άλλο. Στο διάστημα αυτών των μηνών ( της δοκιμαστικής περιόδου) πώς μπορεί να προστατευθεί ο οργανσιμός εφόσον δεν προτείνεται η χορήγηση βιταμινών και άλλων σκευασμάτων (γιατί εάν χορηγηθούν δεν θα είναι ξεκάθαρο τι οφέλησε τελικά τον οργανισμό) ? Δηλαδή εάν κάποιος ξεκινήσει τώρα (εν μέσω έξαρσης κορονοιού και αρχής εποχιακών ιώσεων) ομοιοπαθητική με ένα φάρμακο -το οποίο ίσως και να μην έχει τα αναμενόμενα αποτέλεσμα- πώς θα προστατεύσει τον οργανισμό του τους επόμενους μήνες?
  Ευχαριστώ

  1. Καλησπέρα σας,

   Σε κάθε θεραπεία ο έμπειρος ομοιοπαθητικός ιατρός μπορεί να καταλάβει αν ο ασθενής του βελτιώνεται ή όχι και τον ενημερώνει σχετικά. Όσον αφορά την ταυτόχρονη λήψη βιταμινών και ομοιοπαθητικών φαρμάκων πάλι ο έμπειρος ομοιοπαθητικός ιατρός θα καταλάβει τι βοήθησε τον οργανισμό του ασθενή του και σε τι βαθμό.
   Αν θέλουμε όμως να γνωρίζουμε με ακρίβεια ως ασθενείς τι μας βοήθησε και τι όχι είναι σημαντικό να μην βάζουμε 2 καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Μπορείτε να δοκιμάσετε ξεχωριστά τις βιταμίνες και αν σας καλύψουν τελειώνει εκεί η ιστορία. Αν όχι τότε κάνετε μόνο ομοιοπαθητική θεραπεία για να δείτε τη δράση της πάνω σας.
   Το αν θα δράσει ή όχι μια ομοιοπαθητική θεραπεία βαραίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον ομοιοπαθητικό ιατρό. Για αυτό και επιλέγουμε ομοιοπαθητικούς ιατρούς με υψηλά ποσοστά επιτυχίας στις θεραπείες τους.

 30. ΚΆΛΉΜΈΡΆ ΣΆΣ ΆΠΌ ΚΎΠΡΌ, Θά ήθέλά νά σάς ρώτήσώ άν μπόρόύμέ νά έχόμέ έπίκόίνώνίά έύχάρίστώ

 31. Καλησπέρα σας.Ο γιος μου 20 χρονών διαγνώστηκε με ψωριασική σπονδυλοαρθρίριδα.Ο ρευματολογος του δωσε 15 mg μεθετρεξατη την εβδομαδα.Εσεις αναλαμβανετε τετοια περιπτωση;Ευχαριστώ

 32. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΑΝ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ

  ΚΑΚΗΣ ΧΟΛΙΣΤΕΡΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΡΙΓΛΙΚΕΡΙΔΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 33. Η χρήση (όχι η κατάχρηση) αλκοόλ στη διάρκεια θεραπείας με ομοιοπαθητικά φάρμακα επιτρέπεται; Από όσα έχω διαβάσει σχετικά με το θέμα, από μερικούς ομοιοπαθητικούς ιατρούς τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν επηρεάζονται από το αλκοόλ, ενώ από άλλους η χρήση καθυστερεί τη θεραπεία. Τι να διαλέξω;

 34. Καλησπέρα! Η ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει στην απόφραξη των σαλπίγγων? Ευχαριστώ!

 35. Καλημέρα σας ,
  Έχω χρόνιο πρόβλημα με αγγειοκινητική ρινίτιδα (όχι αλλεργική ) που έχει σαν αποτέλεσμα μπουκώματα , πονόλαιμο , βραχνάδα και άσθμα.
  Ψάχνω κάτι ποιο μόνιμο απο τα εποχικά σπρευ τύπου oltrivin . Υπάρχει λύση με την ομοιοπαθητική ;

  Ευχαριστώ
  Χρήστος Μαρής

 36. Για σας ο γιος μου απο 14 ετων και ειναι τωρα 24 παρουσιαζε καποια προβληματα καταθλιψης ηταν μεσα κλεισμενος αλλα και λογο εφηβιας και σχολιου δεν καταλαβα τιποτα μου λεγε οτι δεν ηταν καλα μετα απο δυο τρια χρονια οτι δεν εχει πολυ οξυγονο το κεφαλι του και τετοια του εχω κανει ολες τις εξετασεις απο μαγνητικη εγκεφαλου αιματος τα παντα του βρηκαν θυροειδη χασιμοτο απο εκει που του λεω τιποτα δεν εχεις επερνε το χαπακι του τον πηγα σε πολους ενδοκρινολογους ολοι μου ελεγαν οτι ειναι ριθμυσμενος σταματησε να παραπονιεται ητν παντα στεναχωριμενος αλλα ειχε μια περιεργει συμπεριφορα δεν ηθελε να πηγενει εκει που ηταν πολυς κοσμος κοιταζοταν συνεχεια στον καθρεπτει επεσε η αποδοση του στο σχολειο και παρατησε τη σχολη του πηγε φανταρος αυτος εβλεπε τους νεαρους γεματους ενεργεια και ζηλευε και αποφασισε να μα μιλησει παλι αυτος εχει μια ομιχλη στο κεφαλι του κακη συγκεντρωση και κακη μνημη υπερβολικη κουραση και σημαδια καταθλιψης μας ελεγε οτι δεν αναπνεει καλα οτι εσθανεται οτι δεν πηγενει οξυγονο στον εγκεφαλο του και πηγαμε σε πολλους ωριλα χωρις να του βρισκουν τιποτα στο τελος καποιος ωριλα μας ειπε οτι ειναι ψυχολογικο αρχισε ο γολγοθας μας πηρε τα ποιο βαρια αντιψυχωτικα φαρμακα ολα τα αντικαταθλιπτικα δεν υπαρχει εξετασει που δεν του καναμε τιποτα καμια διαφορα μονο μια εξετασει στο σαλιο που δειχνει την κορτιζολη του μια ευθια γραμη και μεγαλη αυξηση της αναλογια κορτιζολης DHEA-s η εδοκρινολογος του δωσε βιταμινες και προσαρμογονα αλλα τιποτα τωρα 2 χρονια δεν παιρνει τιποτα δεν εχει ορεξει καθολου να βγει εχει αποκτησει νευρα και μιλαει ασχημα αυτος απο τη πρωτη στιγμη φωναζει δεν ειναι ψυχολογικο δεν ξερω τι ειναι κοπωση επινευριδιων καταθλιψη και πως μπορει να γινει καλα παρακαλω αν μπορειται επικεινονιστε μαζι μου αν υπαρχει καποια λυσει υποφερει 10 χρονια τωρα

 37. Καλησπέρα σας, έχω διαγνωσθεί με ελκώδη κολίτιδα. Θα μπορούσε η ομοιοπαθητική να βοηθήσει σε αυτήν την περίπτωση ;

  Σας ευχαριστώ.

 38. Καλησπερα σας ηθελα να ρωτησω αν μπορειτε να βοηθησετε σε οικογενης χοληστερινη σε μελαλες τιμες που δεν την πιανουν οι στατινες (οπου ειχα και πολλες παρενεργειες απο τα πολλα χρονια χρησης τους)Ειμαι 41 ετων . .Επισης εχω πολλα προβληματα απο το πολυ αγχος ημικρανιες απο την εφηβικη ηλικια και αυχενικο συνδρομο με ζαλη και ασταθεια κατα περιοδους. .Εχω περασει και ψωριαση που τωρα ειναι σε υφεση αλλα εμφανιζω εσωτερικα φλεγμονες σε μεση και πλατη.Ειναι πολυ κουραστικο ολο αυτο με την παροδο του χρονου οποτε θα ηθελα να ξερω αν μπορει ο γιατρος να βοηθησει σε κατι απο ολα αυτα.Ευχαριστω.

 39. Η ΣΎΖΥΓΟς ΜΟΥ ΠΆΣΧΕΙ ΑΠΌ ΠΑΡΚΙΣΟΝ MSA .ΜΠΟΡΕΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ;

 40. Καλησπέρα σας. Τώρα τελευταία έχω αιμορραγίες λόγω ενός πολύποδα στο ενδομήτριο υπάρχει κάποια θεραπεία για αυτό; Η ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει;

   1. γεια σας ο γιος μου απο 9μηνων περιπου εμφανισε κυκλικους πυρετους.τωρα ειναι 5μιση.η διαγνωση ασαφης μεταβολικο νοσημα ισως,καποιο συνδρομο..δοκιμασαμε ομοιοπαθητικη αλλα δεν καταφεραμε πολλα μιας και το καλυτερο ηταν η συχνοτητα των πυρετων απλως να φτασει στο 1πυρετικο επεισοδιο ανα 2μηνες..φετος το καλοκαιρι ξεκινησαμε μια ολιστικη θεραπεια αλλα τα επεισοδια εχουν αυξηθει παλι.θα ηθελα πολυ να επικοινωνησω μαζι σας και να ακουσω την αποψη σας

 41. Καλησπέρα σας,
  πάσχω από ocd εδώ κ πολλά χρόνια.Εχω δοκιμάσει όλες τις μεθόδους (ψυχανάλυση,ψυχοθεραπεία,αντικαταθλιπτικά,ομοιοπαθητική με δύο διαφορετικούς γιατρους) κ το πρόβλημα όλο κ γιγαντώνεται.Με τα αντικαταθλιπτικά είχα δει μείωση των συμπτωμάτων αλλά κι αυτά μετά από χρόνια τα συνήθισε ο οργανισμός κ δεν απέδιδαν οπότε τα σταμάτησα.Εχω εμμονή με την καθαριότητα κ την τάξη καθως κ την τελειομανία σε όλες της πτυχές της ζωής μου.Ειμαι απελπισμένη ,νιώθω σαν καμμένο χαρτί κ νιώθω ότι πρέπει για το υπόλοιπο της ζωής μου να δαπανω το χρόνο μου στους καταναγκασμούς μου,να δυσάρεστω τον σύντροφό μου επιβάλλοντας του το πρόβλημα μου κ να απομακρύνω ανθρώπους από γύρω μου εξαιτίας της ανάγκης μου για αποστειρομενο περιβάλλον κ έλλειψης χρόνου λόγω του ότι πρέπει εκτελέσω τις τελετουργίες μου.Φοβαμαι να κάνω οικογένεια μήπως το παιδί μου γίνει σαν εμένα που είμαι που είμαι μια κακή προέκταση της δικής μου μητέρας.Επιμενω να ελπίζω στην ομοιοπαθητική με την ελπίδα αποφυγής των αντικαταθλιπτικών ή της αποδοχής μιας ματαιας ζωής.Πιστευετε ότι είναι θέμα θεραπείας η του συγκεκριμένου ομοιοπαθητικού που προσλαμβάνω(διότι ακόμα κάνω ομοιοπαθητικη θεραπεια )κ ίσως δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία μου;

  1. Αγαπητή Παναγιώτα,

   Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές αυτή τη στιγμή η ομοιοπαθητική διαθέτει περίπου 5000 ομοιοπαθητικά φάρμακα ενώ λίγα από αυτά μπορούν να βοηθήσουν τον οργανσιμό να θεραπευτεί. Αν δεν έχετε βρει το φάρμακο που σας ταιριάζει τότε δεν μπορείτε να ελπίζετε σε θεραπεία. Θα πρέπει με τον ομοιοπαθητικό ιατρό σας να βρείτε το κατάλληλο φάρμακο για να μπορέσετε να αποκτήσετε μια ποιότητα ζωής.
   Πολλοί ασθενείς μας με ΙΔΨ μετά από μερικές θεραπείες αποκτούν μια καλύτερη καθημερινότητα. Συνεχίστε την αναζήτηση σας με την ομοιοπαθητική θεραπεία.

 42. Καλησπερα σας γιατρε, ενα συγγενικο μου προσωπο γυναικα 50 ετων διαγνωστηκε εδω και 1 μηνα με Σ.Ε.Λ… Λαμβανει ηδη κορτιζονη,φαρμακα για τον λυκο αλλα και ψυχιατρικα φαρμακα διοτι της ειπαν οτι παιζει πολυ μεγαλο ρολο το αγχος και το στρες στον λυκο.Τα συμπτωματα της ειναι κυριως εντονος κνησμος σε ολο το σωμα και νυχιες που φουσκωνουν αλλα και στο τριχωτο της κεφαλης και μελανιες στα κατω ακρα της..Ολα αυτα εχουν υποχωρησει αρκετα με τα φαρμακα που ηδη παιρνει….Θα ηθελα να μαθω αν θα την βοηθουσε καλυτερα και αμεσα η ομοιοπαθητικη????Ειναι αρνητικη ακομα ενω γνωριζει για την ομοιοπαθητικη απο 1ο χερι γτ θεωρει πως δεν μπορει να δοκιμαζει πολλες μεθοδους ταυτοχρονα και θελει να δει πρωτα πως θα παει με καποιους μηνες με αυτα τα φαρμακα που ηδη λαμβανει και δεν εχει την υπομονη της “ομοιπαθητικης” θελει κατι αμεσο!!!

 43. Καλημερα σας. Θα ηθελα να σας ρωτησω εαν υπαρχει τετοιου ειδους θεραπεια σε αυξημενη παραθορμονη(αδενωμα θυρεοειδους) πριν καταληξω σε χειρουργειο.
  Ευχαριστω
  Καλη Ανασταση

 44. Γεια σας , ο άντρας μου πρόσφατα νόσησε με κοβιντ και το πέρασε μέτρια , μετά όμως έχει κάποιες εξετάσεις ανεβασμένες και κατεβασμένες , πχ ηωσινοφιλα ανεβασμένα , λευκά επίσης , και κάποια άλλα , ο παθολόγος μας έστειλε σε αιματολόγο , αυτός πήρε αίμα και μας έστειλε εξετάσεις για άσθμα και όπως τος διάβασα χωρίς να έχω γνώσεις χρόνια λευχαιμία . Αν έχει τελικά κάποιο από τα δυο η ομοιοπαθητική μπορεί να τον βοηθήσει ;

   1. Ξεκινήσαμε από πνευμονολόγο μόλις έχω διάγνωση θα σας ενοχλήσω πάλι ευχαριστώ πολύ

  1. Καλημέρα Γιατρέ έχω ένα συγγενικό πρόσωπο το οποίο βρίσκεται σε τελικό στάδιο με καρκίνο ορθού και πνευμόνων το οποίο έχει περάσει και στους ιστούς.Μετα από χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία ο ογκολόγος συνέστησε να σταματήσει η θεραπεία καθώς δεν βλέπει ότι μπορεί να γίνει κάτι άλλο.Πιστευετε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει η ομοιοπαθητική σε αυτό το στάδιο;

 45. Γεια σας, εδώ και περίπου ένα χρόνο πάσχω από τη νόσο meniere. Είχα ίλιγγο με εμετούς , αστάθεια και συχνά εμβοές και απώλεια ακοής από το ένα αυτί. Έκανα κάποιες θεραπείες με κορτιζόνη και διουρητικά αλλά οι κρίσεις επιμένουν. Η ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει και αν ναι, με ποιο τρόπο; Σας ευχαριστώ.

 46. Καλημέρα σας. Η δεκαπεντάχρονη κόρη μου έχει διαγνωστεί με υποθυρεοειδισμό και λαμβάνει αγωγή τους τελευταίους μήνες. Παράλληλα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει ΣΠΩ κάτι που ψάξαμε αλλά δε λάβαμε από κανέναν απαντήσεις που να μας καλύψουν . Έχει αυξημένη τριχοφυΐα , πρήξιμο στην κοιλιακή χώρα (με φυσιολογικό βάρος παρόλα αυτά) και άστατο κύκλο περιόδου. Παράλληλα έχει σταματήσει η ανάπτυξη του μαστού της λόγω των αυξημένων ανδρογόνων που έχει. Υπάρχει περίπτωση να βοηθήσει η ομοιοπαθητική στα ορμονικά προβλήματα της κόρης μου;
  Ευχαριστώ

 47. Χαίρετε γιατρέ.
  Πριν 3 εβδομάδες, έχοντας μια ανεκτή ενόχληση στην γλώσσα κατά την μάσηση και έχοντας παρατηρήσει μικρά λευκά σημαδάκια στα ούλα μου, επισκέφθηκα ειδικό στοματολόγο. Μου έγινε διάγνωση ομαλού λειχήνα στόματος -ατροφικός στην γλώσσα και δικτυωτός στα ούλα. Ακολούθησα θεραπεία με τοπική αλοιφή για 15 ημέρες. Σε επίσκεψη ελέγχου μετά από 15 ημέρες προτεινόμενης εφαρμογής της αλοιφής, ο γιατρός μου με ενημέρωσε πως οι ανοιχτές πληγές στην γλώσσα μου έχουν κλείσει και δεν υπάρχει τίποτε άλλο να κάνω από εδώ και πέρα, εκτός από υπομονή και παρακολούθηση ανά κάποιους μήνες.
  Το πρόβλημά μου είναι ότι συνεχίζω να πονάω (ακόμα περισσότερο) σε κάθε κίνηση της γλώσσας που αφορά φαγητό και υγρά. Πρόσθετα η γλώσσα μου έχει ασπρίσει (ενώ πριν όχι) και έχω βγάλει μικρές πληγές εσωτερικά των χειλιών μου (αυτό έγινε μία μέρα μετά την ιατρική επίσκεψη – δεν το είδε ο γιατρός). Γενικά από τη μέρα που σταμάτησα την τοπική θεραπεία αισθάνομαι χειρότερα από ποτέ.
  Ο γιατρός μου είπε πως δεν υπάρχει λόγος βιοψίας και πως δεν θα έβλεπα ιδιαίτερη διαφορά με λήψη θεραπείας κορτιζόνης. Ωστόσο δυσκολεύομαι να αποδεχτώ πως πλέον η ζωή μου θα είναι αυτό το μαρτύριο κάθε φορά που πρέπει να καταναλώσω τροφή ή να λάβω υγρά.
  Είμαι 38 ετών, με θυρεοειδίτιδα Hashimoto σε ελεγχόμενα επίπεδα.

  Πιστεύετε πως υπάρχει κάτι που μπορεί να με βοηθήσει σε επίπεδο ομοιοπαθητικής στο να έχω μια κανονική ποιότητα ζωής; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

 48. Καλησπέρα σας κ. Γκίκα θα ήθελα να μάθω αν η ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει σε περιστατικά ιερολαγονίτιδας;

 49. Καλημέρα σας!!!Η μητέρα μου έχει Πάρκινσον και το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρείται από ακράτεια ούρων κυρίως τις νυχτερινές ώρες…Η ομοιοπαθητική θεραπεία θα μπορούσε να την βοηθήσει σε αυτό το πρόβλημα;
  Ευχαριστώ!

 50. Πάσχω από ψωρίαση..έχω πάρει ατελείωτα φάρμακα και ενέσεις…οι βιολογικές….ενώ στην αρχή κάτι κάνουν μετά σταματούν και ο οργανισμός αντιδρά χειρότερα…ένα χάπι το νεοντικασον με κράτησε καλά για δυόμιση χρόνια…κάνοντας όμως μια καινούργια βιολογική ένεση και αυτό σταμάτησε…όλοι οι γιατροί μέχρι σήμερα την θεωρούν πολύ δύσκολη περίπτωση..μάλιστα μετά την τελευταία ένεση προ οκταμηνου τα χέρια και οι πατούσες παρουσιάζουν ρηγματώσεις που καθιστούν δύσκολο το περπάτημα και το πιάσιμο αντικειμένων…ετών 57 γύρω στα 7χρονια η ασθένεια και με έξι διαφορετικούς ιατρούς ..η συγκεκριμένη θεραπεία πιστεύετε ότι θα έχει κάποιο αποτέλεσμα;;;; ευχαριστώ

 51. Καλησπέρα. Για να ξεκινήσει η ομοιοπαθητική θεραπεία πρ;eπει να διακοπεί η κλασσική αγωγή;

 52. Καλησπέρα! Έχω στένωμα ουρήθρας το οποίο προκλήθηκε μετά από ατύχημα πριν 5 μήνες. Μπορεί να με βοηθήσει η ομοιοπαθητική για να αποφύγω το χειρουργείο?? Ευχαριστώ.

 53. Καλησπερα σας!
  Πριν 4 χρονια ξυπνησα με πρησμενο το αριστερο μου ποδι στην περιοχη της αχιλλειου πτερνας.Εκτοτε δεν μπορω να περπατησω σωστα γιατι με ποναει πολυ ο τενοντας στην βαση του.Ταλαιπωρηθηκα αρκετα με επισκεψεις σε ορθοπαιδικους και ρευματολογους και εκανα παρα πολλες εξετασεις.Το αποτελεσμα ειναι οτι εχω καποιο αυτοανοσο χωρις να ξερουμε απο τι εχει προελθει,τι ακριβως ειναι και πως αντιμετωπιζεται.Ο ορθπεδικος μου ειπε οτι εχει γεννησει ο οργανισμος μου ενα ασβεστωμα-κοκκαλο αναμεσα στον τενωντα και το κοκκαλο της πτερνας.Ολες οι εξετασεις μου ηταν καθαρες εκτος απο αυτη για τα αυτοανοσα που ηταν θετικη και τα λευκα αιμοσφαιρια που ηταν λιγο αναβασμενα.Αυτες τις ημερες αρχισε να πηγαινει και στο δεξι ποδι ακριβως με τον ιδιο τροπο.
  Η ερωτηση που θελω να σας κανω ειναι η εξης.
  Τι γιατρο θα επρεπε να επισκευθω?π.χ. ορθοπεδικο? ειδικο παθολογο για αυτοανοσα?ρευματολογο?
  Και γενικοτερα πως θα επρεπε να κινηθω ωστε να μαθω τι ακριβως εχω και πως θα το αντιμετωπισω δεδομενου οτι ειμαι 40 ετων και εχει αλλαξει η ζωη μου ριζικα προς το χειροτερο.Περπαταω με τεραστιους πονους σαν 80 ετων ανθρωπος.
  Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!

 54. Καλημέρα κ. Γκίκα,

  είμαι 42 χρονών και έπειτα από την αφαίρεση κακοήθη όγκου στο μαστό, χρειάζεται να ακολουθήσω για χρόνια ορμονοθεραπεια με χάπια σε καθημερινή βάση και ένεση (μία κάθε 3 μήνες), με σκοπό την διακοπή της έμμηνου ρυσης. Έχω ξεκινήσει την θεραπεία εδώ και 6 μήνες, αλλά τα χάπια μου φέρνουν καθημερινό πονοκέφαλο και πόνους στα αγγεία σε διάφορα μέρη του σώματος.
  Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια αντίστοιχη αγωγή στην ομοιοπαθητική που θα μπορούσα να ακολουθήσω.
  Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

 55. Καλησπέρα, γίνεται να πραγματοποιηθει συνάντηση μεσω ιντερνετ λόγω αποστασης;

 56. Καλημέρα σας,

  Θα μπορούσατε να βοηθήσετε εμένα που έχω Hasimoto και την κόρη μου που έχει πολύ έντονα συμπτώματα ΔΕΠΥ; Με αντιδραστική συμπεριφορά και παρορμητικότητα;

  Επίσης μπορείτε να μου πείτε που βρίσκεστε παρακαλώ;

Leave a Response