Thursday, June 13, 2024
Ομοιοπαθητική

Γεώργιος Γκίκας – Ειδικός Ομοιοπαθητικός PDHom(UK) RSHom

Βιογραφικό Σημείωμα

“Δεν υπάρχει τίποτα στο φυσικό περιβάλλον, που μπορεί να προκαλέσει τόσο μεγάλο κακό στην υγεία μας, όσο ο ίδιος μας ο οργανισμός” – Γκίκας Γεώργιος, 2017
“Είναι ανόητο να πιστεύουμε ότι μπορούμε να θεραπεύσουμε τα αυτοάνοσα νοσήματα με ανοσοκατασταλτικά…ο οργανισμός θέλει ανοσορύθμιση και όχι ανοσοκαταστολή” – Γκίκας Γεώργιος, 2017
“Η ομοιοπαθητική είναι ένα από τα ελάχιστα θεραπευτικά εργαλεία που έχει η ανθρωπότητα για να αντιμετωπίσει τόσο τα χρόνια όσο και τα αυτοάνοσα νοσήματα χωρίς παρενέργειες” – Γκίκας Γεώργιος, 2017
“Πολλοί ασθενείς θα χάσουν σημαντικό χρόνο για την υγεία τους με τη συνήθη ιατρική μέχρι να επιλέξουν την ομοιοπαθητική θεραπεία” – Γκίκας Γεώργιος, 2017

 

Γκίκας Γεώργιος PDHom(UK) RSHom 

Εξειδίκευση στα Χρόνια και Αυτοάνοσα Νοσήματα

Πιστοποιημένο Μέλος του Συλλόγου Ομοιοπαθητικών Αγγλίας

 

Γιατί Είναι ο Κατάλληλος για σένα;

Ο κ. Γκίκας Γεώργιος είναι Ειδικός Ομοιοπαθητικός και ιδρυτικό μέλος του Ομοιοπαθητικού Κέντρου Biomedicus. ‘Εχει εξειδικευτεί στην Ομοιοπαθητική Θεραπεία των Χρόνιων και Αυτοάνοσων Νοσημάτων με περισσότερα από 2000 κλινικά περιστατικά στο ενεργητικό του. Διαθέτει Ανώτερο Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Ομοιοπαθητικής το οποίο το έλαβε αφού φοίτησε στο School of Homeopathy της Αγγλίας(Από τις πιο αναγνωρισμένες σχολές Ομοιοπαθητικής παγκοσμίως) από όπου του απονεμήθηκε και ο τιμητικός τίτλος PDΗom. Έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές του έγινε δεκτός στο Σύλλογο Ομοιοπαθητικών Αγγλίας όπου του απονεμήθηκε ο δεύτερος τιμητικός τίτλός RSHom, πλέον ως πιστοποιημένο μέλος. Αφού έλαβε τις βασικές γνώσεις και τα ερεθίσματα της Ομοιοπαθητικής από την Αγγλία ασχολήθηκε όχι μόνο με την Ομοιοπαθητική αλλά και με το Βιοσυντονισμό, εναλλακτικές θεραπείες τις οποίες χρησιμοποιεί μέχρι και σήμερα στην καθημερινή ομοιοπαθητική κλινική πράξη.

Για την Ομοιοπαθητική Διάγνωση, Ανάλυση  καθώς και για την επιλογή της Θεραπείας χρησιμοποιεί τις ακόλουθες μεθόδους:

 1. Σύνθετη Ομοιοπαθητική Θεραπεία(Κλασική Ομοιοπαθητική και Βιοσυντονισμός)
 2. Sensation Method (Dr. Rajan Sankaran)
 3. 10 Miasmas of Dr. Rajan Sankaran
 4. Essence Method of George Vithoulkas
 5. Vithoulkas Expert System(Radar)
 6. The Mappa Mundi Method of Misha Norland
 7. Key Note Prescribing
 8. Totality Of Symptoms Prescribing
 9. Miasms

Η Ανάλυση του ιστορικού γίνεται στο Ειδικό Ομοιοπαθητικό Λογισμικό Radar.

Η αγάπη του για την ομοιοπαθητική αλλά και τις εναλλακτικές θεραπείες τον έχει ωθήσει να αναζητήσει την πραγματική δύναμη αλλά και τα όρια της ομοιοπαθητικής θεραπείας μέσα από καταγεγραμμένα κλινικά ομοιοπαθητικά περιστατικά.

Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής της τεχνολογίας του Βιοσυντονισμού ενώ δεν είναι λίγοι οι γιατροί και οι εναλλακτικοί θεραπευτές τους οποίους έχει εκπαιδεύσει.

Η πρακτική άσκηση στην ομοιοπαθητική έγινε μέσα από παρακολούθηση εδραιωμένων ομοιοπαθητικών επί τω έργον, όπως η παρακολούθηση του Ομοιοπαθητικού Μεταπτυχιακού Προγραμμάτος “Levels of Health” στην Αλόννησο, στο οποίο ο ίδιος ο Γεώργιος Βυθούλκας, νομπελίστας ομοιοπαθητικός, αξιολόγησε μια σειρά από κλινικά περιστατικά μέσα από Live Cases με πλήρη ανάλυση των περιστατικών καθώς και πλήρη ανάλυση του τρόπου συντογογράφησης και επιλογής του σωστού ομοιοπαθητικού φαρμάκου.

Το μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα δημιούργησε στον κ. Γκίκα τη βάση για καλύτερη ομοιοπαθητική ανάλυση, κυρίως σε χρόνιες ασθένειες και αυτοάνοσα νοσήματα, καθώς και ακριβέστερη επιλογή του ομοιοπαθητικού φαρμάκου που θα δράσει σε βάθος και θα εξισορροπήσει συνολικά τον οργανισμό του ασθενούς.

Ολοκλήρωσε επιτυχώς τα μετεκπαιδευτικά σεμινάρια Εναλλακτικής Φαρμακευτικής Τεχνολογίας (έτος 2015-2016) για Ομοιοπαθητική,  Φυτοθεραπεία, Γεμμοθεραπεία, Αρωματοθεραπεία, Λιθοθεραπεία, Ανθοϊάματα και Καλλυντικών.  Το πρόγραμμα αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να κατανοήσει σε βάθος το Ομοιοπαθητικό Φάρμακο.

Αρχές του 2018 αποφάσισε να δώσει όχι μόνο το ισχυρό brand name BIOMEDICUS αλλά και όλη τη γνώση των εναλλακτικών θεραπειών(Ομοιοπαθητική, Βιοσυντονισμός, Τεστ Δυσανεξίας) μέσα από το δίκτυο Franchise. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Το Ομοιοπαθητικό Κέντρο Biomedicus κατάφερε να προσφέρει στον ασθενή την ιατρική διάγνωση, μέσα από τη συνεργασία με διακεκριμένους ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (ενδοκρινολόγος, γαστρεντερολόγος, μαιευτήρας – γυναικολόγος κ.α.) καθώς και τα οφέλη της Κλασικής και Σύγχρονης Ομοιοπαθητικής Θεραπείας.

Το Τεστ Δυσανεξίας αλλά και ο Βιοσυντονισμός χρησιμοποιούνται ως συμπληρωματικές εναλλακτικές θεραπείες.

Εξειδικευμένη Εμπειρία

 • Ιδιωτική Ομοιοπαθητική Εμπειρία
 • Κλινική παρακολούθηση περιστατικών σε 4 διαφορετικές Ομοιοπαθητικές Σχολές σε Ελλάδα και Αγγλία

Σπουδές και Κατάρτιση

 • Πτυχιούχος του Τμήματος Βιοϊατρικής Τεχν. του Πανεπιστημίου Δ.Αττικής
 • Ανώτερο Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Ομοιοπαθητικής (PDHom) από το School of Homeopathy της Αγγλίας με Εξειδίκευση στα Χρόνια και Αυτοάνοσα Νοσήματα
 • Πιστοποιημένο Μέλος του Συλλόγου Ομοιοπαθητικών Αγγλίας RSHom
 • Κλασική και Σύγχρονη Ομοιοπαθητική με έμφαση στα Οξεία, Χρόνια και Αυτοάνοσα Νοσήματα
 • Έχει παρακολουθήσει στην κλινική πράξη τους μεγαλύτερους ομοιοπαθητικούς ιατρούς και έχει συνδυάσει τις καλύτερες δυνατές τεχνικές.

Συμμετοχή σε Συνέδρια

 • Συμμετέχει σε πλήθος σεμιναρίων στα πλαίσια της συνεχούς κατάρτισης

Τομείς Εξειδίκευσης

 • Χρόνια και Αυτοάνοσα Νοσήματα (Ρευματοειδής Αρθρίτιδα, Αγκυλοποιητική Σπονδυλίτιδα, Σύνδρομο  Σιόγκρεν/Sjogren, Συστηματικός Ερυθυματώδης Λύκος ΣΕΛ, Σκληροδερμία, Μυασθένεια Gravis, Σλήρυνση κατά Πλάκας ΣΚΠ, Ψωρίαση/Ψωριασική Αρθρίτιδα, Ατοπική Δερματίτιδα/Έκζεμα, Πέφιγα, Ελκώδης Κολίτιδα, Νόσος του Κρον/Crohn,  Κοιλιοκάκη, Αυτάνοση Αιμολυτική Αναιμία, Νόσος του Graves, Θυρεοειδίτιδα του Χασιμότο/Hashimoto , Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου 1/2, Αυτοάνοση Ηπατίτιδα, Λεύκη, Ακμή, Δερματικές Διαταραχές, Ψυχικές Διαταραχές, Κατάθλιψη, Άγχος/Στρες, Αναπνευστικές Διαταραχές, Βρογχικό Άσθμα, Χρόνια Νεανικά και Αυτοάνοσα Νοσήματα, Βρέφη, Εγκυμονούσες κ.α.)

Ερευνητικό Έργο

10/2018 – Σήμερα.  Με πρωτοβουλία του ειδικού ομοιοπαθητικού κ. Γεώργιου Γκίκα, το ομοιοπαθητικό κέντρο Biomedicus πραγματοποιεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έρευνα για τα οφέλη της Ομοιοπαθητικής Θεραπείας στα Αυτοάνοσα Νοσήματα(Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο, Ψωρίαση, Λεύκη, Ινομυαλγία κ.α.). Για συμμετοχή ή για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα πατήστε εδώ.

10/2018 – Σήμερα.  Τα οφέλη της Ομοιοπαθητικής Θεραπείας στο Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1.  Για συμμετοχή ή για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα πατήστε εδώ.

Τέλος, μια σημαντική προσπάθεια του κ. Γκίκα είναι η δημιουργία καναλιού στο Youtube όπου κοινοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα περιστατικά ασθενών που βελτιώθηκαν με τη βοήθεια της Ομοιοπαθητικής Θεραπείας. Για το κανάλι πατήστε εδώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ομοιοπαθητικό Κέντρο Biomedicus διαχειρίζεται την ομάδα ”Ομοιοπαθητική Υγεία – Homeopathy” στο Facebook, η οποία αριθμεί ήδη 2500 μέλη. Για να γίνετε μέλος της ομάδας πατήστε εδώ.

Συστάσεις Ασθενών πατήστε εδώ

 

66 Comments

 1. Καλησπέρα σας! Είμαι 43 ετών και ταλαιπωρουμε από κρίσεις πανικού, εμβοες και πρόσφατα ξηροφθαλμια. Έχω κάνει πριν χρόνια ομοιοπαθητικη για σπαστική κολίτιδα και είχα μεγάλη βελτίωση. Δυστυχώς όμως στο θέμα του άγχους δεν με βοήθησε. Δεν θέλω να πάρω αντικαταθλιπτικα γιατί έχω τη μητέρα μου με χρονια κατάθλιψη σε άσχημο βαθμό και έχω δει τις παρενέργειες αυτών των φαρμάκων. Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να με βοηθήσετε; Ευχαριστώ!

  1. Κυρία Παναγιώτα,

   Από ότι φαίνεται η ομοιοπαθητική θεραπεία που κάνατε στο παρλθόν αφορούσε μόνο τα σωματικά συμπτώματα και όχι τα ψυχικά. Είναι σημαντικό, για να δείτε αποτελέσματα, να βρείτε κάποιον ομοιοπαθητικό ιατρό ο οποίος δουλεύει ολιστικά, λαμβάνει δηλαδή υπόψη τα ψυχικά και τα σωματικά συμπτώματα.
   Όπως πολύ σωστά αναφέρετε, τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα δεν δίνουν μόνιμη λύση στο πρόβλημα ενώ τις περισσότερες φορές έχουν σημαντικές παρενέργειες. Η άμεση απάντηση στο ερώτημα σας είναι ότι μια σωστή ομοιοπαθητική αγωγή μπορεί να βοηθήσει σημαντικά και επιπλέον δεν θα έχετε καμία παρενέργεια.

 2. Ασχολείστε και με παιδιά.; Έχω ένα παιδάκι 4 ετών που συστηματικά παθαίνει υπερχείλιση κοπράνων. Υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να το βοηθήσει; Επίσης γενικά έχει φουσκώματα

 3. Καλησπέρα σας, ασχολείστε με γυναικολογικά θέματα; Όπως κύστες στην ωοθήκη και αιμορραγίες. Έχω κάνει εξετάσεις αποθέσεις υστεροσκοπησεις. Δεν έχω κάποιο αποτέλεσμα είναι 38 δεν θέλω να κάνω ριζική υσερεκτομη.

  1. Καλησπέρα είμαι έγκυος 2 μηνών έπαιρνα χρόνια αντικαταθλιπτικά όπως και ηρεμιστικά έχει λίγο καιρό που μου τα έκοψαν λόγω εγκυμοσύνης επανήλθαν όμως τα ψυχοσωματικά και το άγχος με αποτέλεσμα να έχω έντονους κόμπους στο λαιμό να μην μπορώ να καταπιω να μην κοιμάμαι έντονη αϋπνία…μπορώ να αρχίσω ομοιοπαθητικά φάρμακα στον δεύτερο μήνα κύησης? Η αντενδυκνεται?

   1. Κυρία Στέλλα ,

    Η ομοιοπαθητική θεραπεία και επακόλουθα τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν καμία παρενέργεια για αυτό και χρησιμοποιείται από πολλές γυναίκες ακόμα και κατά τη διάκρεια της κυήσεως. Να θυμάσται ότι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν κάποια δραστική ουσία αλλά είναι αραιωμένα τόσες φορές ωστέ να μένει μόνο η θεραπευτική ιδιότητα τους. Σε κάθε περίπτωση συζητήστε το και με τον γυναικολόγο σας.

 4. Γιατρέ καλημέρα.Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορειτε να με βοηθήσετε με το πρόβλημα της τριχοπτωσης που με ταλαιπωρεί εδώ και αρκετό καιρό και έχει επηρεάσει την ψυχολογία μου.Ευχαριστω.Ειμαι από την Κύπρο.

  1. Καλημέρα σας,

   Για να μπορέσουμε να βρούμε λύση στο πρόβλημα της τριχόπτωσης θα πρέπει να διερευνήσουμε τα αίτια που την έφεραν. Η ομοιοπαθητική θεραπεία μπορεί να το κάνει αυτό καθώς λειτουργεί αιτιολογικά και όχι απλά να καλύψει το σύμπτωμα για λίγο διάστημα.
   Το Ομοιοπαθητικό Κέντρο μας μπορεί να καλύψει τους ασθενείς σε επαρχία και εξωτερικό μέσω skype, viber ή messanger οπότε η απόσταση δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα.

 5. Καλησπέρα!
  Είμαι 35 χρόνων κι εδώ και 2 μήνες ταλαιπωρούμε από κρίσεις πανικού. Έντονες φοβίες, άσχημες στην πλειοψηφία τους με ταλαιπωρούν κάθε μέρα. Έχω ξεκινήσει ψυχοθεραπεία αλλά όπως φαίνεται θα πάρει πολύ ……
  Η δίκη σας η μεθόδους σε τι συνίσταται;

  Ευχαριστώ!

  1. Καλησπέρα σας,

   Η Σύγχρονη Ομοιοπαθητική Θεραπεία δουλεύει ψυχικά και σωματικά. Αντί να καλύψουμε το άγχος ή τις φοβίες με αγχολυτικά και αντικαταθλητπικά προσπαθούμε να βρούμε την αιτία τους και να δώσουμε το αντίστοιχο ομοιοπαθητικό φάρμακο που θα τις εξισορροπήσει.

 6. Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάπως συνδέονται το αλλεργικό έκζεμα με τη βρογχίτιδα και τα λιπώματα στο σώμα

  1. Καλησπέρα σας,

   Στην κλινική πράξη παρατηρούμε ορισμένες φορές ότι όταν καταστείλουμε ένα δερματικό πρόβλημα τότε ο οργανισμός διαλέγει μια άλλη οδό, κυρίως το αναπνευστικό, για να εκτονώσει το εσωτερικό άγχος οπότε ναι το αλλεργικό έκζεμα θα μπορούσε να συνδεθεί με τη βρογχίτιδα.

 7. Είμαι 28 ετών κ μετά από ένα έντονο στρες πριν 5 χρόνια έχω πάρει την κάτω βόλτα.. χάπια Κ ψυχανάλυση κ τώρα ένα σωρό εξετάσεις με αποτέλεσμα να μου πουν ότι το πρόβλημα είναι ψυχοσωματικο κ έχω να πολύ ευαίρεσθητο έντερο όπου δεν έχω βρει λύση με αποτέλεσμα έντονους πόνους. Φόβους.. Κατάθλιψη κ φυσικά απουσία από την εργασία μου λόγω πόνου. Ειλικρινά θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει λύση σε όλο αυτό. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

  1. Καλησπέρα σας,

   Η σύγχρονη ομοιοπαθητική θεραπεία είναι μια ολιστική μέθοδος η οποία βλέπει το άτομο ως σύνολο, ψυχικά, συναισθηματικά και σωματικά. Αντί να δώσουμε για κάθε πάθηση και ένα διαφορετικό φάρμακο, κάτι το οποίο γίνεται με τα χημικά φάρμακα, στην ομοιοπαθητική βρίσκουμε το όμοιο φάρμακο, αυτό που μπορεί και ενισχύει συνολικά τον οργανισμό μας, ψυχικά και σωματικά.

   Η κλινική εμπειρία δείχνει ότι πολλοί ασθενείς θα αναφέρουν μια σειρά από προβλήματα υγείας και όχι μόνο ένα. Έτσι και στην δική σας περίπτωση, όσο και να αισθάνεστε ότι ο οργανισμός σας βάλλεται από παντού η ομοιοπαθητική θεραπεία θα μπορέσει να δώσει μόνιμη λύση στο σύνολο των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζετε.

 8. καλησπερα σας! εδω και ενα χρονο πασχω απο ιδιοπαθη νευραλγια τριδυμου ! Με αφησε λιγο το χειμωνα π μας περασε ( να επισημανω οτι ενωτο περσινο καλοκαιρι πηρα ladose για 15 μερες ειχα παρενεργειες και το σταματησα) με ξαναεπισσε εδωκαι ενα μιση μηνα πιο εντονα και παιρνω το lyrica εδω κ ενα μηνα ! καθε μερα ειμαι χαλια συν πονους αφορητους στη κοιλια ,Εδωκαι δυο μερες εχω και ιλλιγγο ! Κουραστηκα να σηκωνομσι κσι να ειμαι ετσι ! Θα ηθελα να ξερω αν υπαρχει τροπος μα βοηθηθω χωρις παρενεργειες!

  1. Κυρία Ισμήνη,

   Όπως έχουμε πει η κλινική εμπειρία μας κάνει πιο σοφούς. Η εικόνα που παρουσιάζετε είναι αυτό που βλέπουμε καθημερινά στην ομοιοπαθητική θεραπεία. Ασθενείς οι οποίοι έχουν μια σειρά από διαταραχές υγείας και δεν μπορούν να τις λύσουν ούτε με τα χημικά φάρμακα.
   Ένα συμπέρασμα που βγαίνει από το ιστορικό σας είναι ότι μας επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι τα χημικά φάρμακα απλά καλύτπουν το σύμπτωμα και δεν δίνουν μόνιμη λύση, δεν πηγαίνουν στην αιτία.
   Μπορείτε να δώσετε μια ευκαιρία κάποιων μηνών στην ομοιοπαθητική θεραπεία και να αξιολογείσετε μόνη σας τα αποτελέσματα.

  2. Καλησπερα. Που βρισκεστε? Ασχολειστε με τη βουλιμια? Ευχαριστω πολυ

 9. Έχω διαβήτη τύπου 2 εδώ και χρόνια.θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί να με βοηθήσει η ομοιοπαθητική και τι πρέπει να κάνω για να αρχίσω.ευχαριστω

  1. Κυρία Βασιλική,

   Η κλινική εμπειρία μας δείχνει ότι η ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει σημαντικά όχι μόνο στον Διαβήτη Τύπου 2 αλλά και Τύπου 1. Το σημαντικό είναι ότι ο ασθενής δεν χρειάζεται να διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει, μπορεί να την παίρνει παράλληλα με τα ομοιοπαθητικά φάρμακα.

 10. Καλησπέρα σας. Είμαι 49 χρονών και πριν ένα χρόνο διαγνώστηκα με στεατοηπατιτιδα και πρωτοπαθή χολική κίρρωση. Ως αγωγή λαμβάνω το ursofalk. Τελευταία έχω παρατηρήσει ξηροστομία, ξηροφθαλμία και ελαφρύ πόνο στα γόνατα και το ισχύο, νιώθω κουρασμένη ιδίως το πρωί. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν μπορώ να ωφεληθώ από την ομοιοπαθητική, όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχικά και κυρίως να καταλάβω τι ακριβώς μου συμβαίνει και ποια είναι η ρίζα του “κακού’. Συμπληρωματικά έχω κάνει υστεροκτομή πριν από 6 χρόνια. Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

  1. Κυρία Πουλοπούλου,

   Όπως έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερα ερωτήματα η ομοιοπαθητική θεραπεία στοχεύει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι σημαντικό οι ασθενείς να κατανοήσουν ότι όσο πιο νωρίς επιλέξουν την ομοιοπαθητική θεραπεία τόσο καλύτερα θα είναι και τα αποτελέσματα της θεραπείας. Άρα όταν γίνει η διάγωνση π.χ νόσος του κρον(Crohn), πρωτοπαθή χολική κίρρωση κ.α. είναι σημαντικό ο ασθενής από την αρχή να επιλέξει όχι μόνο τα χημικά φάρμακα (ανασοκατασταλτικά, βιολογικού παράγοντες κ.α.) αλλά και την ομοιοπαθητική θεραπεία παράλληλα με όλα τα προηγούμενα για να έχει περισσότερες πιθανότητες να βελτιωθεί.
   Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δοκιμάστε την ομοιοπαθητική θεραπεία και να δείτε εάν σας ταιριάζει.

  2. Καλημέρα! Το όνομα μου είναι Τζανακάκης Στέλιος και πριν τρεις μήνες διαγνώστηκαν και εγώ με στεατοηπατιτιδα μετά από εξετάσεις και υπέρηχο.οχι όμως βιοψία.παιρνω και εγώ ursofalk εδώ και τρεις μήνες και οι τιμές της ggt που ήταν 290 πήγαν στα φυσιολογικά επίπεδα.επισης έχασα και 7 κιλά σε τρεις μήνες.ποσο καιρό θα παίρνετε το φάρμακο αυτό.σας είπε ο γιατρός σας? Οι τιμές σας επανήλθαν και ακολουθείται κάποια διατροφή? ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.44 ετών.πιθανοτατα προήλθε από απότομη απώλεια βάρους λόγω στρες.

 11. Γεια σας ..Ειμαι 33 χρονων εχω εμβοες 3 χρονια και εχω κανει πολλες θεραπειες εως τωρα αλλα δυστυχως δεν ειδα
  θετικο αποτελεμσα απο καμια . Αναρωτιεμαι αν η ομοιοπαθητικη μπορει να δωσει λυση σε αυτο το μαρτυριο που ζω.. Ευχαριστω

  1. Κύριε Αντώνη,

   Αφού τα χημικά φάρμακα αδυνατούν να δώσουν έστω και μια ελπίδα για τις εμβοές που σας ταλαιπωρούν θα μπρορούσατε να δώσετε μια ευκαιρία στην ομοιοπαθητική θεραπεία. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι ιδαίτερα ασφαλή με μηδενικές παρενέργειες για αυτό και τα δίνουμε άφοβα σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

 12. Καλημέρα σας.εδω και δύο χρόνια έχω γυροειδη αλωπεκία και έχω πάει σε διάφορους δερματολογους, χωρίς αποτέλεσμα.το πρόβλημα έχει γίνει μεγαλύτερο και αναρωτιέμαι αν υπάρχει λυση

  1. Κύριε Αργύρη,

   Η σύγχρονη ομοιοπαθητική θεραπεία θα στοχεύσει στις πραγματικές αιτίες που έφεραν τη γυροειδή αλωπεκία και θα δώσει ένα μόνιμο αποτέλεσμα.
   Και πάλι η εμπειρία δείχνει ότι οτιδήποτε τοπικό(κρέμες/ενέσεις κορτιζόνης κ.α.) θα βοηθήσουν, στην καλύτερη, για λίγο το πρόβλημα ενώ μόλις περάσει η δράση του χημικού φαρμάκου η γυροειδής αλωπεκία θα επιστρέψει.

 13. Καλησπερα,

  Υστερα απο το χειρουργειο για αφαιρεση ενδομητριωσης τον Δεκεμβρη του 18, ειμαι σε «θεραπεια» με αντισυλληπτικα εδω και ενα χρονο. Το προβλημα ειναι οτι τα αντισυλληπτικα μου προκαλουν ενα σωρο παρενεργειες, μερικες πολυ σπανιες και τρομακτικες. Νομιζω ο οργανισμος μου προσπαθει να μου πει με καθε τροπο να τα σταματησω. Το λεω σε γιατρους, μου λενε δεν υπαρχει αλλη αντιμετωπιση της ενδομητριωσης περαν της ορμονικης και αν σταματησω ρισκαρω πολυ να επιστρεψει και να κανω και δευτερο χειρουργειο. Δεν συγκινούνται, ουτε οταν τους λεω οτι νιωθω 10 φορες χειροτερα απ οτι οταν ειχα ενδομητριωση, συο κατω κατω το μονο μου συμπτωμα ηταν πονος στη περιοδο που εφευγε με παυσιπονα. Εχω παρει την αποφαση να τα κοψω και οτι γινει εχω μιλησει και με γυναικολογο που εξασκει και ομοιοπαθητικη και μου λεει η ομοιοπαθητικη δεν βοηθαει στο συγκεκριμενο προβλημα. Εχω απελπιστει, εσεις τι πιστευετε; Ειμαι 25 χρονων.

  1. Καλησπέα σας,

   “ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΟΥΝΤΑΙ”, Αυτή η πρόταση σας νομίζω περιγράφει με ακρίβεια τον τρόπο που δουλεύει σήμερα η επικρατούσα ιατρική. Ο εγωισμός πολλές φορές δεν επιτρέπει στον ιατρικό κόσμο να αποδεχτεί τα λάθη του, με αποτέλεσμα για όλα να φταίει ο ασθενής ή όλα να είναι ιδέα του.

   Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δώσετε μια ευκαιρία στην ομοιοπαθητική να σας δείξει τι μπορεί να κάνει για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζετε. Οι απόψεις είναι πάντα πολλές αλλά αν μείνετε μόνο στην αξιολόγηση των απόψεων είτε των ομοιοπαθητικών ιατρών είτε των κλασικών ιατρών δεν θα βρείτε ποτέ λύση στα προβλήματα σας.

 14. Καλησπέρα σας Έχω ακούσει τα καλύτερα για εσάς!! Έχω συνδρομο ευερεθιστου εντερου κάί μου επηρεάζει τη ψυχολογία τη ποιότητα ζωής τι μπορούμε να κάνουμε!? Μένω εξωτερικό..

  1. Κυρία Γκέκα,

   Ο ειδικός ομοιοπαθητικός κ. Γκίκας παρακολουθεί από απόσταση ασθενείς σε Ελλάδα και εξωτερικό μέσω viber, skype, messanger ή οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα επικοινωνίας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 2118008585 ή στο 6981114915.

 15. Γιατρέ καλημέρα,
  Ειμαι 46 χρονών και θα ήθελα να σας ρωτήσω αν μπορείτε να με βοηθήσετε με ένα πρόβλημα που με ταλαιπωρά εδώ και 7 χρόνια σχεδον. Υποφέρω από ημικρανίες οι οποίες προέρχονται λόγο περιόδου. Πάντα 1 – 2 μέρες πριν την περίοδο μου ξεκινούν οι ημικρανίες που κράτου, σχεδόν 11/2 μέρα. Με τα μόνα παυσίπονα που με ηρεμά λίγο ειναι Voltaren 100 (υπόθετα). Επίσης έκανα και βελονισμό αλλά πάλι τα αποτελέσμετα ειναί τα ιδια. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω αν μπορείτε να με βοηθήσετε. Μένω Κύπρο.

  Σας ευχαριστώ!

 16. Χρόνιος πόνος στον αυχένα. Θα ήθελα ένα ραντεβού. Είμαι Κύπρο. Μπορούμε να μιλήσουμε μέσο Ίντερνετ?

 17. Καλημέρα σας,
  Έχω διαγνωστεί με ομαλό λειχήνα, ο οποίος έχει επεκταθεί σε όλο το σώμα και συνοδεύεται από έντονο κνησμό. Η ομοιοπαθητική ασχολείται με τον ομαλό λειχήνα; Μπορείτε να με θεραπεύσετε;
  Σας ευχαριστώ πολύ

 18. Καλησπέρα σας,
  Έχω υπερθυρεοειδισμό από τα 13 μου και τώρα είμαι 25. Όλα αυτά τα χρόνια παίρνω φαρμακευτική αγωγή και τα τελευταία χρόνια τα λευκά μου αιμοσφαίρια είναι κάτω του φυσιολογικού λόγω των φαρμάκων. Οι ενδοκρινολόγοι μου προτείνουν να αφαιρέσω τον θυρεοειδή μου, αλλά θα προτιμούσα να τον θεραπεύσω. Έχω δοκιμάσει ομοιοπαθητική θεραπεία γι’ αυτό το πρόβλημα στο παρελθόν χωρίς αποτέλεσμα. Εσεις ως ειδικός στα αυτοάνοσα είχατε περιπτώσεις ασθενών με χρόνιο υπερθυρεοειδισμό που θεραπεύτηκαν;

  1. Καλησπέρα σας,

   Ο ειδικός ομοιοπαθητικός κ.Γκίκας έχει βοηθήσει πολλούς ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα όπως αυτό που παρουσιάζετε. Η ομοιοπαθητική διαθέτει αυτή τη στιγμή 5000 ομοιοπαθητικά φάρμακα και χριεάζεται πολύ εξειδικευμένη ομοιοπαθητική γνώση για να βρεις ποιο από αυτά είναι ικανό να κινητοποιήσει θεραπευτικά τον οργανισμό, ειδικά σε αυτοάνοσα και χρόνια νοσήματα.

   Με λίγα λόγια το ότι κάποιος δίνει ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι καλός ομοιοπαθητικός ιατρός και το ότι κάποιος ασθενής κάνει ομοιοπαθητική δεν σημαίνει αυτόματα ότι κάνει σωστή ομοιοπαθητική θεραπεία.

 19. Καλησπέρα σας,
  είμαι 43 χρονών και πάσχω από ιδιοπαθή τρόμο( κληρονομικός από τον πατέρα μου). Η μόνη δυσκολία που μου δημιουργεί το νόσημα στην καθημερινή ζωή αυτό είναι ότι μερικές φορές αγχώνομαι όταν οδηγώ και τρέμει το πόδι μου στο αμπραγιάζ. Με διάφορα φάρμακα αντικαταθλιπτικά ή αντιεπιληπτικά που μου έχουν δώσει στο παρελθόν νευρολόγοι ιατροί, οι παρενέργειες τους είναι ανυπόφορες και δε θέλω να τα ξαναπάρω.Θα ήθελα να μου πείτε αν η ομοιοπαθητική θα μπορούσε να με βοηθήσει να αντιμετωπίσω το πρόβλημα που έχω.
  Ευχαριστώ πολύ.

 20. καλημέρα πάσχω από νόσο Κρον εδώ και δέκα χρόνια έκανα χειρουργείο π
  πριν ένα χρόνο περίπου τελικό ιλεο έμεινα χωρίς φάρμακα για έξι μήνες και πήγαμε καλά τώρα είμαι σε μια φάση βιολογικό παράγοντα και αζαθιοπρινη και δε μπορώ να ρυθμίσω τη διαροια θα μπορούσατε να βοηθήσετε σε αυτό ευχαριστώ

 21. Καλησπερα , ειμαι 53 ετων ,οτι θα γραψω αντικατοπτριζει το 20 % της καταστασης που περναω τα τελευιτα 3 χρονια ,
  τα τελευταια 10 χρονια πασχω απο ευερεθιστο εντερο , παλευω με την καταθλιψη, με τον υπνο , τα τελευταια 3 χρονια η ζωη μου ητανε κολαση , ειχα παει σε ολους τους γιατρους , νομιζω εκτος απο γυναικολογο , πηγα σε ολες τις ειδικοτητες , τα τελευταια 2 χρονια δεν μπορουσα να φαω το 80% των τροφων, πριν 10 μηνες , το βραδυ μετα τις 8 δεν μπορουσα να βγω απο το σπιτι , ειχα αλεργεια, με δυσκολια μπορουσα να μιλησω , επαιρνα xanax καθε μερα , αλλιως δεν υπηρχε περιπτωση να κοιμηθω,τα τελευταια 3 χρονια υπολοιτουργουσα σε ολους τους τομεις τις ζωης μου , τα λευκα αιμοσφαιρια μου πεσανε στις 4000 με χαμηλοτερο οριο τα 3900.Στο παρελθον ειχα παει στον Κυριο Γκικα , αλλα δεν πηρα τιποτα απο οτι μου εδωσε , πηγα και σε καποιους αλλους ομοιοπαθητικους, η κατασταση μου η ιδια .
  Πριν 6 μηνες αποφασισα να ξαναπαω στον Κυριο Γκικα , αλλα αυτη την φορα θα επαιρνα την αγωγη που θα μου εδινε, ταυτοχρονα επαιρνα και τα xanax και καποια αλλα βοτανα , τους πρωτους 2 μηνες ελατωσα το xanax ,το επαιρνα 2 φορες την εβδομαδα, ο υπνος μου βελτιωθηκε κατα 20%, το εντερο καθολου ,στους 4 μηνες το xanax το πηρα 2 η τρεις φορες , ο υπνος μου βελτιωθηκε κατα 50 % το εντερο μου κατα 40% , αρχισα να τρωω την γλουτενη και ολες τις τροφες που δεν μπορουσα να φαω, τωρα που γραφω ειμαι στον εκτο μηνα , πρεπει να κλεισω ραντευου και με τον Κυριο Γκικα , εχω 3 μηνες να παρω xanax, ξεχασα να πω ειχα διαγνωσθει με αυξημενη καντιτα, ,εκανα καποιες εξετασεις προσφτα , η καντιτα επεστρεψε στα φυσιολογικα , τα λευκα αιμοσφαιρια ανεβηκανε στα 5700, κοιμαμε πολυ καλυτερα, καλυτερη διαθεση , και μια βελτιωση στο εντερο 40 με 50%, . Θελω να ειμαι απολυτα ειλικρινης , αυτη την περιοδο παιρνω και καποια συμπληρωματα, νομιζω οτι η ομοιοπαθητικη που εφαρμοζει ο Κυριος Γκικας μου ρυθμισε το συστημα που υπαρχει στο καθενα μας , μου εδωσε boost (ωθηση ).Επιλεγω απο εδω και περα στην ζωη μου την ομοιοπαθητικη .Ευχαριστω Αγαπητε Κυριε Γκικα.

 22. Καλησπέρα σας,
  Επειδή ενδιαφέρομαι να κλείσω ένα ραντεβού, θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν το κέντρο παραμένει ανοιχτό αυτές τις ημέρες του Αυγούστου ή εάν ο γιατρός απουσιάζει λόγω διακοπών.

  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 23. Καλησπέρα σας.
  Πάσχω από διαφραγματοκοίλη και παλινδρόμηση,με αποτέλεσμα να μου προκαλείται υπερβολικό φούσκωμα στο στομάχι,εντονη δυσφορία,ταχυκαρδια ακόμα και βηχας.Εχω κανονικό βάρος και αδυνατω ακόμα και να γυμναστω λόγω των παραπάνω συμπτωμάτων. Μπορείτε νa με βοηθήσετε;Σας ευχαριστώ.

 24. Πάσχω από σκλήρυνση κατά πλάκας. Υπάρχει κάποια ομοιοπαθητική θεραπεία;

 25. Για εντονο συνεχες αγχος και καταθλιψη, υπαρχουν αποτελεσματικα και ταχειας δρασης ομοιοπαθητικα φαρμακα, αντιστοιχα των βενζοδιαζεπινων?

 26. Καλησπέρα σας,

  Θα ήθελα να σας δώσω ένα σύντομο ιστορικό του γιού μου (22 ετών) σχετικά με την υγεία του:
  Το 2016 υπεβλήθη σε αφαίρεση κρεατάκια, κόγχες, αμυγδαλές, ιγμόρεια, διάφραγμα κλπ. όλα σε μία επέμβαση.
  Επίσης παίρνει αγωγή από 10 ετών θυροξίνη, λόγου hasimoto.
  Από το 2018 και μετά εμφάνισε ταχυκαρδίες, κρίσης πανικού, ΙΛΙΓΓΟΥΣ, αυπνίες με ότι αυτό συνεπάγεται για έναν νέο.
  Όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθείτω από ειδικό παθολόγο με ολιστική προσέγγιση. Δηλαδή με αυστηρή διατροφή φυτικά φάρμακα, βάμματα (όχι ομοιοπαθητικά) Η διάγνωση ήταν ότι μετά την επέμβαση (ΩΡΛ) των παραπάνω το 2016, δεν είχε πλέον φίλτρα ο οργανισμός του με αποτέλεσμα την πτώση του ανοσοποιητικού του με όλα τα επακόλουθα. Μετά από 4 χρόνια καταπολεμήθηκαν όλα τα συμπτώματα που τον βασάνιζαν αλλά δυστυχώς του μείνανε οι καθημερινοί ΙΛΙΓΓΟΙ. Πολύ βασανιστικό για έναν νέο άνθρωπο. Να μην μπορεί να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο, να μην μπορεί να κάνει μία σχέση αλλά ούτε να βγει με τις παρέες του σαν νέος. Η ερώτησή μου είναι αν μπορεί (μπορείτε) η ομοιοπαθητική να εξαλείψει το τελευταίο και πιο βασανιστικό σύμπτωμα, τους ΙΛΙΓΓΟΥΣ. Να συμπληρώσω τέλος ότι έχει κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, ακόμα και μαγνητική εγκεφάλου χωρίς ευρήματα. Ευχαριστώ που το διαβάσατε

 27. Καλησπέρα.Ονομάζομαι Γεωργία Κασφικη και υποφέρω από σύνδρομο ευερεθιστου εντέρου,το οποίο μου παρουσιαστηκε,μετά από ακτινοβολίες για καρκίνο του ενδοτράχηλου.Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να φάω παρα ελαχιστα πράγματα,διότι αυτοματα αυτό με στέλνει τουαλέτα.Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε?

 28. Η μητέρα μου πάσχει από ρευματοειδής αρθρίτιδα και σύνδρομο Sjogren. Κανει χρηση κορτιζονης και πλακενιλ. Υπαρχει θεραπεια με την ομοιοπαθητικη; Θα πρεπει να σταματησει τα ανωτερω φαρμακα αν λαμβανει ομοιοπ. αγωγη;

 29. Καλησπέρα σας.Υποφερω εδώ και 6 μήνες από διαταραχή της κολπικής χλωρίδας.Ειμαι 48 ετών και σε εμμηνόπαυση τα τελευταία 5 χρόνια.Εχω επισκεφτεί παρα πολλούς γυναικολόγους,και κάθε φορά με φορτώνουν με φάρμακα για κάτι διαφορετικό που βρίσκουν.Τελευταιο εύρημα candida ablicans.Η θεραπεία που μου προτάθηκε δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.Επισης έχω ευερέθιστο έντερο. Πιστεύετε ότι μπορείτε να με βοηθήσετε με τα γυναικολογικά; Δεν έχω ποιότητα ζωής πλέον. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 30. Καλησπέρα σας. Είμαι 38 ετών ονομάζομαι Μαρίνα και υποφέρω από επαναλαμβανομενες κυστιτιδες και ουρολοιμωξεις. Κανένας γιατρός τα τελευταία 8 χρόνια δεν με έχει βοηθήσει. Έχει επηρεάσει τραγικά την ποιότητα ζωής μου. Είστε η τελευταία μου ελπίδα. Πιστεύετε ότι μπορεί να βοηθηθω?

Leave a Response