Saturday, June 22, 2024
Ομοιοπαθητικά ΠεριστατικάΟμοιοπαθητική

Ομοιοπαθητική και Άγχος, Κρίσεις Πανικού, Ψυχοσωματικά: Περιστατικό 14

Ομοιοπαθητική και Άγχος, Κρίσεις Πανικού, Ψυχοσωματικά: Περιστατικό 14

Γεια σας από το ομοιοπαθητικό κέντρο Biomedicus. Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα νέο ενδιαφέρον ομοιοπαθητικό περιστατικό το οποίο υπέφερε από άγχος, κρίσεις πανικού καθώς και σοβαρή διόγκωση της γλώσσας.

Πριν προχωρήσουμε να υπενθυμίσουμε ότι η ομοιοπαθητική δεν μπορεί να θεραπεύσει τις ασθένειες όπως αυτές ορίζονται από την κλασική ιατρική αλλά τον ασθενή ως άτομο.   Στην ομοιοπαθητική όταν αναφερόμαστε στον ασθενή εννοούμε το άτομο το οποίο παρουσιάζει έλλειψη σθένους.

Το περιστατικό που μας επισκέφθηκε ήταν μια γυναίκα τριάντα ετών.  Το άγχος και οι κρίσεις πανικού είχαν κυριεύσει την καθημερινότητα της. Είχε έντονες ταχυπαλμίες και φόβο για το θάνατο σε ανύποτες στιγμές. Οι κρίσεις πανικού φυσικά επηρέαζαν σημαντικά και την ποιότητα του ύπνου καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που ξυπνούσε το βράδυ με τρόμο και ταχυπαλμία.

Το άγχος συνοδευόταν από μια ανάγκη για τελειότητα, μια ανάγκη να τα προλαβαίνει όλα είτε στη δουλεια είτε στο σπίτι. Πίεζε υπερβολικά τον εαυτό της ακόμα και για μικροπράγματα.

Ολη αυτή η ένταση όμως βρήκε διέξοδο και σωματικοποιηθήκε σε ένα ιδιαίτερα σοβαρό σύμπτωμα, στη διόγκωση της γλώσσας. Όσες διαγνωστικές εξετετάσεις και να έγιναν δεν βρέθηκε καμία απολύτως παθολογικη αιτία. Μάλιστα τον τελευταίο καιρό το πρόβλημα ήταν έντονο καθώς επηρέαζε πλέον την αναπνευστική οδό με αποτέλεσμα να έχει δυσφορία αλλά και δυσκολία στην αναπνοή της.

Η κλασική ιατρική αποφάσισε ότι ίσως είναι αλλεργικής αιτίας και έτσι η αγωγή που έλαβε για 2 μήνες περίπου ήταν κορτιζόνη και αντιισταμινικά, δίχως κάποιο αποτέλεσμα. Η γλώσσα απλά συνέχιζε να διογκώνεται αργά και σταθερά.

Αποφασίσαμε να μείνουμε πιστοί στους νόμους της ομοιοπαθητικής και έτσι λάβαμε όλα τα σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά συμπτώματα, τα οποία αναλύσαμε σε ειδικό λογισμικό ώστε να γίνει η επιλογή του  όμοιου φαρμάκου. Σε αυτή τη περίπτωση χρησιμοποιήσαμε και τον βιοσυντονσιμό συμπληρωματικά ως εναλλακτική θεραπεία.

Η διάρκεια της ομοιοπαθητικής θεραπείας ήταν 3 μήνες.  Από τον πρώτο κιόλας μήνας είχαμε πλήρη βελτίωση στο άγχος ενώ το δεύτερο μήνα οι κρίσεις πανικού είχαν αραιώσει σημαντικά. Εντυπωσιακή όμως αλλαγή είχαμε στη διόγκωση της γλώσσας με ιδιαίτερη ομαλοποίηση της αναπνοής.

Όπως βλέπουμε στην πρώτη φωτογραφία, πριν την ομοιοπαθητική θεραπεία, η διόγκωση της γλώσσας ήταν σχεδόν τρομακτική, αλλά περισσότερο τρομακτικό ήταν το τι θα γινόταν αν η διόγκωση συνέχιζε την πορεία της.

Τρεις μήνες όμως μετά από την ομοιοπαθητική θεραπεία τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Αφού είχαμε καταφέρει να εξαλείψουμε το άγχος και τις κρίσεις πανικού η διόγκωση της γλώσσας δεν είχε λόγο να υπάρχει.  Το μέγεθος της γλώσσας αποκαταστάθηκε ενώ πλέον δεν υπήρχε καμία διαταραχή με την αναπνοή του ασθενή.

Και πάλι βλέπουμε την συνολική εικόνα πριν και μετά την ομοιοπαθητική θεραπεία.

Το περιστατικό αυτό μας βοήθησε να κατανοήσουμε ότι αν είμαστε πιστοί στους νόμους της ομοιοπαθητικής, ακόμα και όταν δεν υπάρχει καμία παθολογική αιτία, η ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τον ασθενή αφού στοχεύει στο άτομο συνολικά και όχι στη νόσο ή την πάθηση που τον ταλαιπωρεί.

To άρθρo αυτό είναι πνευματική ιδιοκτησία του Biomedicus. Απαγορεύεται η αντιγραφή, η δημοσίευση, η αναπαραγωγή ή η μετάδοση του, από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια από το Biomedicus. Νόμος 2121/1993 Copyright Biomedicus® All rights reserved.

8 Comments

 1. Γεια Σας !!! Η Ομοιοπαθητικη θεραπευει το Συνδρομο του Ευερεθιστου Εντερου ? Σας Ευχαριστω. Γεωργια.

  1. Κυρία Γεωργία,

   Όπως αναφέρατε, το πεπτικό πρόβλημα που σας ταλαιπωρεί, είναι ένα σύνδρομο και όχι κάποια παθολογική κατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι παρ΄όλο που δεν υπάρχουν παθολογικά ευρήματα ο οργανισμός σας συνεχίζει να παρουσιάζει μια σειρά από συμπτώματα(φούσκωμα/τυμπανισμός, δυσκοιλιότητα, πόνοι κα.). Όπως σε κάθε περίπτωση έτσι και εδώ η ομοιοπαθητική θεραπεία θα αναζητήσε την αιτία του προβλήματος κα θα δώσει ριζική λύση.

 2. ΕΧΩ ΑΓΧΩΔΕΙΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ. ΜΠΟΡΩΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΩ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ΄?
  ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΗΔΗ ΕΝΤΟΝΑ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ?

  1. Κύριε Κωνσταντίνε,

   Η ομοιοπαθητική θεραπεία βοηθάει συνολικά το άτομο ψυχικά και σωματικά άρα μπορείτε να δείτε σημαντική βελτίωση στην υγείας σας. Ο οργανισμός μας είναι σοφός πράγμα που σημαίνει ότι όταν λάβει τη σωστή πληροφορία από το ομοιοπαθητικό φάρμακο θα ξεκινήσει μια αποτοξινωτική διαδικασία ή αλλιώς θεραπευτική κρίση η οποία είναι συνήθως για λίγες μέρες και αφορά ημικρανίες ή κόπωση κατά κύριο λόγο. Θα λέγαμε λοιπόν ότι δεν τα δυναμώνει αλλά αντιδράει θεραπευτικά και αυτό φαίνεται στη ξεκάθαρη βελτίωση που βλέπουμε προς το τέλος του μήνα της θεραπείας.

 3. Η αγωγή μου με ομοιοπαθητικά φάρμακα ,τρεις κάψουλεςαρχικά, μία ημέρα παρ’ ημέρα και στη συνέχεια τριάντα κάψουλες μία κάθε ημέρα, βαίνει στο τέλος της. Μπορώ να επαναλάβω αυτή με το ίδιο σχήμα μέχρι την εξάλειψη των εναπομεινάντων ολίγων
  συμπτωμάτων της νόσου μου;
  ,

 4. Σας παρακαλώ μπορείτε να μου πείτε αν μπορω να βοηθηθώ από την ομοιοπαθητική για τις εμβοες που έχω από τις 15/4/21 Έχω πάθει κατάθλιψη εξαιτίας τους, παίρνω αγωγή κ κάνω κ ψυχοθεραπεία αλλά είναι πολυ δύσκολα.

  Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας,

  Στελλα
  Καθηγήτρια Αγγλικών
  Ετών 47

Leave a Response