Thursday, June 13, 2024

Απευαισθητοποίηση αλλεργιών με ομοιοπαθητική

Πως μπορεί η ομοιοπαθητική να κάνει ανοσοθεραπεία απευαισθητοποίηση αλλεργιών;

omoiopathitikos-giatros-allergia

Ομοιοπαθητική Αντιμετώπιση Αλλεργιών

Ο Ομοιοπαθητικός Γιατρός ή ο Ομοιοπαθητικός Θεραπευτής Μπορεί να δώσει ριζική λύση στο πρόβλημα των αλλεργιών χρησιμοποιώντας κυρίως ομοιοπαθητικά φάρμακα και όχι αλλοπαθητικά φάρμακα(κορτιζόνη, αντιισταμινικά κτλ.)

ΑνοσοθεραπείαΑπευαισθητοποίηση Αλλεργιών

Υπάρχει θεραπεία κατά των Αλλεργιών… Η Αλλεργική Ρινίτιδα θα με ταλαιπωρεί εφ’ όρου ζωής…. Θα πρέπει να λαμβάνω συνεχώς κορτιζόνη, εισπνεόμενα και άλλα φάρμακα για τις Αλλεργίες μου… Αυτά είναι λίγα απο τα δεκάδες ερωτήματα που ταλαιπωρούν καθημερινά όλους του Αλλεργικούς Ασθενείς οι οποίοι είναι ‘υπόδουλοι’ των αλλεργιών τους που επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό την ποιότητα της ζωής τους. Μια νέα θεραπεία, η Εναλλακτική Απευαισθητοποίηση μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει επιτυχώς το πρόβλημα αυτό και να δώσει λύση στην Αλλεργική Νόσο.

Τι είναι η Εναλλακτική Απευαισθητοποίηση (μέσω Ομοιοπαθητικής Θεραπείας και Βιοσυντονισμού) ;

Η Εναλλακτική Απευαισθητοποίηση  με ομοιοπαθητική θεραπεία αποτελεί ενα απο το πιο σύγχρονα εργαλεία για την επιτυχή αντιμετώπιση των αλλεργιών που μας ταλαιπωρούν. Ουσιαστικά είναι μια εναλλακτική θεραπεία η οποία έχει ως σκοπό την αντιμετώπιση της αιτίας που προκαλεί την αλλεργία (αλλεργιογόνο) και όχι απλώς τη μείωση των ανεπιθύμητων συμπτωμάτων ( άσθμα, ρινική συμφόρηση/μπούκωμα, φαγούρα, αλλεργική ρινίτιδα κτλ ). Με τη μέθοδο αυτή έχουμε τη δυνατότητα να τροποποιήσουμε τους ειδικούς μηχανισμούς του οργανισμού ώστε να μην αντιλαμβάνονται τις αλλεργιογόνες ουσίες ως ‘εχθρούς ‘ .

Ποιές Αλλεργίες μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με την Εναλλακτική Απευαισθητοποίηση ;

Μοναδικό στοιχείο της Εναλλακτικής Απευαισθητοποίησης είναι η δυνατότητα αντιμετώπισης οποιασδήποτε αλλεργίας. Πλέον, έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ανοχή στον οργανισμό μας σε ποικίλα αλλεργιογόνα όπως :

 1. Τροφικές Αλλεργίες ( αλλεργία στο αγελαδινό γάλα, σε ξηρούς καρπούς, στο ψάρι, στο αυγό, στο κρέας, στα φρούτα, στα σιτιρά, σε συντηρητικά, στο αλκοόλ κ.α)
 2. Φαρμακευτικές Αλλεργίες (αλλεργία σε αντιβίωση, σε διάφορα φάρμακα κ.α )
 3. Αλλεργίες στα Ζώα (αλλεργία στο σκύλο, στη γάτα, σε συγκεκριμένα ζώα κ.α  )
 4. Αλλεργίες σε Χημικά Καθαρισμού (αλλεργία στη χλωρίνη, σε απορρυπαντικά κ.α )
 5. Αεροαλλεργιογόνα ( Αλλεργία στις γύρεις των δέντρων και φυτών- στο πεύκο, στο γρασίδι, στην ελιά, στα λουλούδια κ.α –  σπόρια των μυκήτων, ακάρεα της οικιακής σκόνης, επιθήλια ζώων- κατσαρίδας )
 6. Αλλεργίες σε Υφάσματα και Υλικά (Αλλεργία στο λάτεξ, στο νικέλιο, σε κοσμήματα, στη βαφή, στο σπρέυ, στα αρώματα κ.α)
 7. Αλλεργίες σε Χημικά Περιβάλλοντος
 8. Αλλεργίες σε Καιρικές Συνθήκες ( αλλεργία στο κρύο, στη ζέστη κ.α.)
 9. Αλλεργίες σε Τσιμπήματα Εντόμων

Υπάρχουν διαφορές μεταξύ της κλασσικής ιατρικής απευαισθητοποίησης και της Εναλλακτικής Απευαισθητοποίησης ;

Οι διαφορές της κλασικής ιατρικής απευαισθητοποίησης με την Εναλλακτική Απευαισθητοποίηση είναι σημαντικές. Οι κυριότερες είναι οι εξής :

Κλασική Ιατρική Απευαισθητοποίηση

 1. Μπορεί να γίνει Μόνο σε αεροαλλεργιογόνα (γύρη, μύκητες, ακάρεα οικιακής σκόνης, επιθήλια ζώων), αξίζει να αναφέρουμε οτι τα ακάρεα της οικιακής σκόνης δεν αναμειγνύονται με άλλα αλλεργιογόνα
 2. Δεν εφαρμόζεται σε φαρμακευτικές, τροφικές και μια σειρά απο άλλες αλλεργίες
 3. Γίνεται είτε με υποδόριες ενέσεις είτε υπογλώσσια. Μετα την ένεσιμη θεραπεία, η οποία περιέχει πραγματικό εκχύλισμα του αλλεργιογόνου, μπορεί να παρουσιαστούν αλλεργικές αντιδράσεις(ακόμα και αναφυλακτικό σοκ) για αυτο και πρέπει να γίνεται υπο συγκεκριμένς προυποθέσεις απο Αλλεργιολόγο.
 4. Κάποια υποδόρια σκευάσματα μπορεί να περιέχουν αλουμίνιο πράγμα που μπορεί να επιβαρύνει σημαντικά την γενικότερη υγεία του οργανισμού λόγω της μακροχρόνιας έκθεσης.
 5. Μπορεί να γίνει μόνο μέχρι σε 3 – 4 αλλεργιογόνα.
 6. Μπορεί να υπάρξουν παρενέργειες όπως ( γενικευμένο κνησμο- στο τριχωτό της κεφαλής, στο στόμα, στο λαιμό, στις παλάμες ή τα πέλματα- εντόνως συρίττουσα, ή θορυβώδη ή δύσκολη αναπνοή, σοβαρά εξανθήματα, οίδημα των χειλιών ή του λαιμού,  ταχυκαρδία, τάση για λιποθυμία ή λιποθυμία, ίλιγγο, αντίδραση στο σημείο της ένεσης, βήχας, ερεθισμένα κόκκινα μάτια, κεφαλαλγία κ.α  )
 7. Είναι χρονοβόρος διαδικασία αφού απαιτεί 3 – 5 χρόνια (για 3 μονο αλλεργιογόνα) για αυτό και πολλοί την εγκαταλείπουν στα πρώτα χρόνια
 8. Λόγω της μεγάλης διάρκειας ανεβαίνει σημαντικά και το κόστος της.
 9. Πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένες προυποθέσεις καθώς υπαρχουν σημαντικές αντενδείξεις ( οταν δεν μπορεί να βρεθεί το αλλεργιογόνο, υπερθυρεοειδισμό, επιληψία, εγκυμοσύνη, τροφικές ή φαρμακευτικές αλλεργίες, σχιζοφρένια, κολλαγονοπαθείς, σοβαρό άσθμα, διαβήτη τυπου Ι, ρευματοειδή αρθρίτιδα, σε οποιαδήποτε λοίμωξη ή  φλεγμονή, οταν λαμβάνονται ανοσοκατασταλτικά, σοβαρά καρδιολογικά και αναπνευστικά προβλήματα κ.α. )
 10. Εφαρμόζεται σε συγκεκριμένες ηλικίες

Εναλλακτική Απευαισθητοποίηση ( Πραγματοποιείται ΜΟΝΟ με Ομοιοπαθητικά Φάρμακα με σκοπό την ενίσχυση του οργανισμού  )

 1. Μπορεί να εφαρμοστεί σε Ολα τα αλλεργιογόνα
 2. Μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και σε Τροφική ή Φαρμακευτική Αλλεργία
 3. Γίνεται υπογλώσσια ενω δεν περιέχει εκχυλίσματα του αλλεργιογόνου για να μην υπάρχουν επιπλοκές
 4. Δεν περιέχει ουσίες που επιβαρύνουν την υγεία του οργανισμού
 5. Μπορεί να γίνει σε πολλαπλά αλλεργιογόνα, ακόμα και όταν δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια ποιά μας προκαλούν την αλλεργική διαταραχή.
 6. Δεν υπάρχει κάμια παρενέργεια.
 7. Ο μέσος όρος της θεραπείας είναι απο 1 – 6 μήνες
 8. Εχει μικρή διάρκεια για αυτό και το κόστος είναι σημαντικό μικρότερο σε σχέση με την κλασσική ιατρική απευαισθητοποίηση
 9. Δεν υπάρχουν αντενδείξεις. Καλό θα ήταν ωστόσο να μην πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
 10. Εφαρμόζεται σε όλες τις ηλικίες

Σε ποιούς απευθύνεται η Εναλλακτική Απευαισθητοποίηση (Μέσω Ομοιοπαθητικής Θεραπείας);

 • Σε άτομα που δεν μπορούν να συσχετίσουν τις αλλεργίες τους με συγκεκριμένα αλλεργιογόνα, αρά δεν γνωρίζουν την αιτία της αλλεργίας που τους ταλαιπωρεί
 • Σε άτομα με χρόνιες και εποχιακές αλλεργίες , όπου η φαρμακευτική αγωγή αδυνατεί να δώσει λύση ή και να μειώσει τα συμπτώματα της αλλεργίας
 • Σε παιδιά που υποφέρουν απο αλλεργίες καθώς η αλλεργική ρινίτιδα και η επιπεφυκίτιδα μπορεί να εξελιχθούν σε άσθμα (και σε μεγαλύτερες ηλικίες)
 • Σε άτομα που θέλουν να μειώσουν ή και να διακόψουν την χρόνια φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουν για να αντιμετωπίσουν τις αλλεργίες τους
 • Σε άτομα ή παιδιά που δεν μπορούν να ακολουθήσουν την κλασσική ενέσιμη απευαισθητοποίηση
 • Σε άτομα ή παιδιά με άσθμα και χρόνια αναπνευστικά προβλήματα
 • Σε άτομα ή παιδιά που θέλουν να απευαισθητοποιηθούν απο συγκεκριμένα τρόφιμα ή φάρμακα

Αξίζει να σημειώσουμε οτι η Εναλλακτική Απευαισθητοποίηση, για την θεραπεία των αλλεργιών, αποτελεί μια σημαντική εναλλακτική προσέγγιση για την αντιμετώπιση των αλλεργιών και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέεται με την Κλασική Ανοσοθεραπεία – Απευαισθητοποίηση που πραγματοποιείται μονο απο Αλλεργιολόγους.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ BIOMEDICUS

To άρθρo αυτό είναι πνευματική ιδιοκτησία του Ομοιοπαθητικού Κέντρου Biomedicus. Απαγορεύεται η αντιγραφή, η δημοσίευση, η αναπαραγωγή ή η μετάδοση του, από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια από το Biomedicus. Copyright Biomedicus® All rights reserved.

12 Comments

 1. Γεια σας,ειμαι 62 χρονων και μενω Θεσσαλονικη.Πριν 1,5 χρονο ξαφνικα εγινα αλλεργικος…Τροφη(οποιαδηποτε!!!!!)στο στομα καρφιτσες/τσιμπηματα σε παλαμες-πελματα(εδω και 1,5 χρονο!!!!)..καταστροφη…καθε μερα,καθε τροφη….Και ροδοχρου νοσο και σμηγματορροικη δερματιτιδα και πονο στα εντερα και 30 αλλα συμπτωματα…Μπορω να κανω τροφικη απευαισθητοποιηση απο Θεσσαλονικη;Θα επιβαρυνθω κανονικα σαν στην Αθηνα.Πρεπει να κατεβω Αθηνα;Σας ευχαριστω πολυ.

  1. Καλησπέρα σας,

   Θα σας καλέσει ο κ. Γκίκας, Ειδικός Ομοιοπαθητικός, για να σας ενημερώσει σχετικά με το πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις αλλεργίες σας.

 2. Μετα από τατουάζ χεννας απέκτησα υπερευαισθησία σε ΟΛΑ τα χημικα
  Κάνω ομοιοπαθητική 5 μηνες
  Δεν ειδα προοδο
  Κομμώτρια
  Θεσσαλονίκη
  Φοβαμαι κ το ψαχνω αν απέκτησα αλλεργία κ στα φαρμακα Ή τις αναισθησίες
  Μπορείτε να μου πειτε αν γίνεται να επανέλθω οπως ημουν στα φυσιολογικά;
  Πολυ δυσκολη η ζωη μου
  Ευχαριστώ

  1. Κυρία Δέσποινα ,

   Η ομοιοπαθητική θεραπεία θα έπρεπε να είχε αποκαταστήσει, τουλάχιστον μερικώς, την ευαισθησία που αποκτήσατε στα χημικά. Καλό θα ήταν να δοκιμάσετε και κάποιον άλλον ομοιοπαθητικό ιατρό ώστε να βρεθεί πιο αποτελεσματική ομοιοπαθητική θεραπεία.

 3. Γειά σας,
  εδώ και πέντε μήνες έχω εμφανίσει τελείως ξαφνικά αλλεργία στο κρύο (κνίδωση εκ ψύχους) η οποία είναι επικίνδυνη σε παρατεταμένη έκθεση στο ερέθισμα (απότομη πτώση της πίεσης). Φυσικά τα αντισταμινικά δεν κάνανε τίποτε και αποφάσισα μετά από πολλούς γιατρούς που επισκέφθηκε να κάνω ομοιοπαθητική αλλά δυστυχώς με κανένα αποτέλεσμα έως τώρα. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν έχω ελπίδες θεραπείας μέσω της ομοιοπαθητικής; Υπάρχουν αντίστοιχες περιπτώσεις που η ομοιοπαθητική τα έχει καταφέρει;

  1. Καλησπέρα σας,

   Η ομοιοπαθητική έχει περίπου 5000 ομοιοπαθητικά φάρμακα και λίγα από αυτά είναι ικανά να σας θεραπεύσουν. Αν δεν ταιριάζει το φάρμακο στον οργανισμό σας συνολικά τότε δεν θα έχετε κανένα θεραπευτικό αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό να επιλέγετε ομοιοπαθητικούς ιατρούς με υψηλά ποσοστά επιτυχίας ώστε να έχετε περισσότερες πιθανότητες να θεραπευτείτε.

 4. Είμαι αλλεργική στο τσίμπημα της μέλισσας. Μπορεί να γίνει απευαισθητοποιηση;

 5. Καλησπέρα έχω αλεργια και άσθμα στα ακάρεα μπορεί να νικηθει

 6. Καλημέρα. Έχω αλλεργία στην οικιακή σκόνη και είναι μια τρελή ταλαιπωρία. Αυτό έχει ξεκινήσει περίπου δύο χρόνια. Συνήθως έντονο φτέρνισμα και καταρροή κατευθείαν με το πρωινό ξύπνημα και σταδιακά μέσα στην μέρα λιγότερο αλλά πολύ δύσκολο και πάλι. Δεν μπορώ πλέον χωρίς αντισταμινικά. Θέλω να αποφύγω την απευαισθητοποιηση της κλασικής ιατρικής και λόγο χρημάτων,χρόνου και των παρενεργειών. Θα με βοηθήσει η ομοιοπαθητική και πιο είναι το μεγαλύτερο διάστημα για να ολοκληρωθεί η θεραπεία; Σας ευχαριστώ

 7. Καλησπέρα.
  Έχει η κόρη μου αλλεργία σε ξηρούς καρπούς.Υπάρχει ομοιοπαθητική θεραπεία?

Leave a Response