Βιοσυντονισμός Αθήνα
Πως εξελίχθηκε ο βιοσυντονισμός;
Εξέλιξη του Βιοσυντονισμού
Πατέρας του Βιοσυντονισμού θεωρείται ο Dr. Reinhold Voll. Τα όργανα που χρησιμοποιούσε τότε θύμιζαν πολύ τα όργανα που χρησιμοποιούσε ένας ηλεκτρολόγος! Η εξέταση ήταν χρονοβόρα και η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων δύσκολη αφού μετρούσαν πολλά σημεία(βελονιστικά) πάνω στο σώμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέτρηση ήταν παθητική αφού λόγω της τεχνολογίας δεν είχαν την δυνατότητα να εισάγουν πληροφορίες στο ανθρώπινο σώμα και να λαμβάνουν κάποια ανταπόκριση. Μάλιστα μια πολύ διάσημη εξέταση που βασίζεται σε αυτή την αρχή είναι το καρδιογράφημα στο οποίο μετράται η δραστηριότητα του καρδιακού μυός παθητικά αφού το σύστημα δεν έχει την δυνατότητα να εισάγει πληροφορίες στο σώμα.
Τα πράγματα βελτιώθηκαν στην δεκαετία του ‘60 όταν μετά από συστηματική μελέτη των αποτελεσμάτων φάνηκε ότι υπήρχε η δυνατότητα να μειωθεί ο αριθμός των βελονιστικών σημείων προς μέτρηση διατηρώντας φυσικά την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων. Μάλιστα με τα χρόνια οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αρκούσε η μέτρηση μόνο μερικών σημείων στα χέρια και στα πόδια(όπου πολλοί μεσημβρινοί αρχίζουν ή τελειώνουν).
[the_ad id=”4359″]
Η επανάσταση του Βιοσυντονισμού έγινε την δεκαετία του ’70 όταν αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά ότι μπορούσαμε όχι μόνο με μετράμε παθητικά την εμπέδηση του σώματος στα διάφορα βελονιστικά σημεία, αλλά και να εισάγουμε πληροφορίες γεγονός που μετέτρεψε την μέτρηση από παθητική σε δυναμική.
Ακολουθώντας την εξέλιξη, τα μηχανήματα Βιοσυντονισμού έλαβαν την πιο γνωστή μορφή με το ηλεκτρόδιο και την ακίδα. Πλέον οι πληροφορίες περνούσαν από τον οργανισμό μόλις από ένα σημείο! Σημαντικό μειονέκτημα, ακόμα και σήμερα , όλων αυτών των συστημάτων είναι η παρέμβαση του ανθρώπινου παράγοντα στην διαδικασία της μέτρησης αφού μια λάθος πίεση με την ακίδα στα διάφορα βελονιστικά σημεία θα μπορούσε να αλλοιώσει σημαντικά τα τελικά αποτελέσματα.
Καθώς οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές έμπαιναν για τα καλά στην καθημερινότητα της δεκαετίας του ’90 δεν θα μπορούσαν να μην επηρεάσουν τεχνολογικά και τα μηχανήματα Βιοσυντονισμού. Έτσι με την διασύνδεση με τους Η/Υ η αποτελεσματικότητα των μηχανημάτων αυτών απογειώθηκε αφού είχαν την ικανότητα πλέον να μετρούν πολλές παραμέτρους ταυτόχρονα.
Κάτι νέο και επαναστατικό εμφανίζεται στον χώρο του Βιοσυντονισμού περίπου κάθε 20 χρόνια. Και έτσι έγινε τον Φεβρουάριο του 2007 όπου η ακίδα μπήκε στην ιστορία! Πλέον το νέο Αμερικανικό σύστημα Βιοσυντονισμού τελευταίας τεχνολογίας μπορεί και πραγματοποιεί διάφορους ελέγχους απλά κρατώντας 2 ηλεκτρόδια. Λίγα πλεονεκτήματα του νέου συστήματος είναι η απόλυτη αξιοπιστία αφού κατά την διάρκεια της μέτρησης ο χρήστης δεν επεμβαίνει σε κανένα σημείο άρα εκλείπει το ανθρώπινο λάθος και φυσικά η ταχύτητα καθώς μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ελέγχους σε λιγότερο από 5 λεπτά! (αντί για 1 -2 ώρες που γινόταν παλαιότερα λόγω αδυναμίας της τεχνολογίας ).
[the_ad id=”4359″]