Saturday, June 22, 2024
Ομοιοπαθητικά ΠεριστατικάΟμοιοπαθητική

Περιστατικό 17: Ομοιοπαθητική και Ενίσχυση του Ανοσοποιητικού Συστήματος(Χαμηλά Λευκά Αιμοσφαίρια – WBC)

Περιστατικό 17: Ομοιοπαθητική και Ενίσχυση του Ανοσοποιητικού Συστήματος(Χαμηλά Λευκά Αιμοσφαίρια – WBC)

Γεια σας από το ομοιοπαθητικό κέντρο Biomedicus. Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα νέο ομοιοπαθητικό περιστατικό το οποίο παρουσίαζε διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος, κάτι το οποίο βέβαια είχε επιβεβαιωθεί και από τις εργαστηριακές εξετάσεις.

Πριν προχωρήσουμε να υπενθυμίσουμε ότι η ομοιοπαθητική δεν μπορεί να θεραπεύσει τις ασθένειες όπως αυτές ορίζονται από την κλασική ιατρική αλλά τον ασθενή ως σύνολο.   Στην ομοιοπαθητική όταν αναφερόμαστε στον ασθενή εννοούμε το άτομο το οποίο παρουσιάζει έλλειψη σθένους(α-σθένος).

Το ομοιοπαθητικό περιστατικό που μας επισκέφθηκε ήταν μια γυναίκα 32 ετών. Ήδη από το πρώτο μήνυμα μας εξέφρασε την ανησυχία της για τη μείωση των λευκών αιμοσφαιρίων που είχε παρατηρήσει τον τελευταίο χρόνο. Δυστυχώς  η αιτία της κατάστασης αυτής παρέμενε άγνωστη καθώς και οι ίδιοι οι γιατροί δεν μπορούσαν να εξηγήσουν την πτώση στα λευκά αιμοσφαίρια.

Λόγω της πτώσης του ανοσοποιητικού υπέφερε συχνά από λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος.

Άλλα συνοδά προβλήματα που την ταλαιπωρούσαν ήταν η αυπνία αλλά και η γενικευμένη αγχώδης διαταραχή που επηρέαζαν σημαντικά την ποιότητα της ζωής της.

Αποφασίσαμε να μείνουμε πιστοί στους νόμους της ομοιοπαθητικής και έτσι λάβαμε όλα τα σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά συμπτώματα, τα οποία αναλύσαμε σε ειδικό ομοιοπαθητικό λογισμικό ώστε να γίνει η επιλογή του όμοιου φαρμάκου. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιήσαμε και τον βιοσυντονισμό συμπληρωματικά ως εναλλακτική θεραπεία.

Η διάρκεια της ομοιοπαθητική θεραπείας ήταν 3 μήνες. Ήδη από τον πρώτο μήνα είχαμε σημαντικά θεραπευτικά αποτελέσματα στη γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, στην αϋπνία καθώς και στις υποτροπιάζουσες λοιμώξεις .

Στον τρίτο μήνα όμως είχαμε εντυπωσιακή αλλαγή και στα λευκά αιμοσφαιρία (white blood cells) καθώς οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν ότι είχαν υπερδιπλασιαστεί.

Όπως βλέπουμε στην πρώτη φωτογραφία στη γενική εξέταση αίματος, πριν την ομοιοπαθητική θεραπεία ,τα λευκά αιμοσφαίρια ήταν 3200 με κατώτατο φυσιολογικό όριο τα 4500. Η εικόνα του ανοσοποιητικού ήταν ιδιαίτερα ανησυχητική.

Όμως 3 μήνες μετά την ομοιοπαθητική θεραπεία νέα γενική εξέταση αίματος μας επιβεβαίωσε τις ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες της σωστής ομοιοπαθητικής πρακτικής. Από 3200 τα λευκα αιμοσφαίρια είχαν εκτοξευτεί, για πρώτη φορά μετά από έναν ολόκληρο χρόνο, στα 7800 κάτι το οποίο εξέπληξε ευχάριστα την ασθενή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο συγκεκριμένο περιστατικό δεν χρησιμοποιήσαμε βότανα, βιταμίνες, συμπληρώματα διατροφής ή χημικές φαραμκευτικές αγωγές  παρά μόνο ομοιοπαθητική θεραπεία και θεραπεία βιοσυντονισμού.

Το συμπέρασμα που βγαίνει από από αυτό το ομοιοπαθητικό περιστατικό  είναι ότι η συμβολή της ομοιπαθητικής θεραπείας στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι αδιαμφισβήτητη. Μετά από ένα σύνολο κλινικών περιστατικών μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η ομοιοπαθητική θεραπεία επιδρά θεραπευτικά όχι μόνο στη γενικότερη ψυχολογία μας αλλά και σε βιοχημικό επίπεδο!

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό μετά από μια σωστή ομοιοπαθητική θεραπεία να παρατηρούμε αλλαγές όχι μόνο στα σωματικά αλλά και στα ψυχικά συμπτώματα.

Γκίκας Γεώργιος
Ειδικός Ομοιοπαθητικός
Εξειδίκευση στα Χρόνια και
Αυτοάνοσα Νοσήματα

To άρθρo αυτό είναι πνευματική ιδιοκτησία του Biomedicus. Απαγορεύεται η αντιγραφή, η δημοσίευση, η αναπαραγωγή ή η μετάδοση του, από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια από το Biomedicus. Νόμος 2121/1993 Copyright Biomedicus® All rights reserved.

Leave a Response