Thursday, June 13, 2024
Ομοιοπαθητικά Περιστατικά

Ομοιοπαθητική και Σακχαρώδης Διαβήτης, Κατάθλιψη, Κρίσεις Πανικού, Υπέρταση: Περιστατικό 5

Ομοιοπαθητική θεραπεία στην αθήνα για σακχαρώδη διαβήτη

Πόσο μπορεί να βοηθήσει η ομοιοπαθητική στο Σακχαρώδη Διαβήτη;

Ομοιοπαθητική και Σακχαρώδης Διαβήτης, Κατάθλιψη, Κρίσεις Πανικού, Υπέρταση: Περιστατικό 5

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί σχολιασμό της βιντεοσκόπησης.

Γεια σας απο το Ομοιοπαθητικό Κέντρο Biomedicus. Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα δύσκολο ομοιοπαθητικό περιστατικό το οποίο παρουσίαζε σημαντικά προβλήματα υγείας.

Να υπεθυμίσουμε  ότι η ομοιοπαθητική  θεραπεία δεν έχει νοσοκεντρικό χαρακτήρα, στόχος είναι η ισορροπία του ασθενή και όχι της νόσου.

Μαζί μας επικοινώνησε η μέγαλη κόρη της γυναίκας που υπέφερε από τα διάφορα χρόνια προβλήματα υγείας. Μου ανέφερε ότι η μητέρα της είχε χάσει τη θέληση για ζωή, είχε πέσει  σε βαριά κατάθλιψη ενώ υπέφρε και από κρίσεις πανικού. Μου είπε επίσης ότι ήταν διαβητική και εδώ και 20 χρόνια έπαιρνε ινσουλίνη. Τα τελευταία χρόνια όμως δεν πρόσεχε καθόλου το σάκχαρο της με αποτέλεσμα να μην είναι ρυθμισμένο.

Ήταν από αυτά τα περιστατικά που αμφιταλαντεύτηκα ειλικρινώς για το αν θα το αναλάβω ή όχι. Διερωτήθηκα τι θα μπορούσε να προσφέρει η ομοιοπαθητική σε ένα τόσο δύσκολο περιστατικό με τόσα χρόνια προβλήματα, με χρήση πολλών χημικών φαρμάκων και κορτιζόνης και μάλιστα όταν το ίδιο το άτομο έχει παραιτηθεί και έχει χάσει τη θέληση για ζωή?

Τελικά αποφάσισα να δοκιμάσω τη δυνάμη της ομοιοπαθητικής και να εφαρμόσω πλήρως τους κανόνες της συνολικής εικόνας του ατόμου.

Η παθολογία ήταν ιδιαίτερα βαριά. Στο ψυχικό επίπεδο η γυναίκα αυτή υπέφερε απο κατάθλιψη, σχεδόν όλη η συνεδρία έγινε ενώ δάκρυζε. Μου εξηγούσε ότι για πολλά χρόνια ήταν δίπλα στον άντρα της, δίπλα στα παιδιά της, δίπλα σε φίλους και συγγενής, φρόντιζε για όλους και είχε παραμελήσει τον εαυτό της , ήθελε να είναι πρώτα οι άλλοι καλά και μετά η ίδια. Αυτό ήταν που της έδινε χαρά.

Όμως τώρα είχε γονατίσει ψυχικά, δεν μπορούσε άλλο να φροντίζει κανέναν, ούτε καν τον εαυτό της. Όλα αυτά ξεκίνησαν μετά απο κάποιες συγκρούσεις με τα παιδιά και τον συζυγό της. Της έβγαινε ένα μεγάλο παράπονο, ένιωθε μόνη και παραμελημένη και ότι δεν την καταλάβαινε κανείς.

Ενα δεύτερο σημαντικό πρόβλημα που είχε εμφανίσει τον τελευταίο χρόνο ήταν οι συχνές κρίσεις πανικού. Ξυπνούσε έντρομη τα βράδια με έντονη ταχυπαλμία και ξηρότητα στο στόμα , ενώ της έπαιρνε ώρα να καταλάβει το που βρίσκεται.

Η παθολογία στο σωματικό επίπεδο ήταν επίσης σοβαρή.  Εδώ και 20 χρόνια είχε σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1. Έπρεπε να κάνει καθημερινά ινσουλίνη προκειμένου να ρυθμίσει όσο το δυνατόν καλύτερα το σακχαρό της.  Η ποσότητα ινσουλίνης που χρησιμοποιούσε ήταν ιδιαίτερα αυξημένη. Για να μην έχει προβλήματα με το  σάκχαρο της έπρεπε να λαμβάνει τουλάχιστον 25-30 μονάδες ισνουλίνης το βράδυ, 10 το πρωί και 3-4  μονάδες πριν από κάθε γεύμα.  Παρ’όλα αυτά  το σάκχαρο της και ιδιαίτερα οι πρωινές μετρήσεις ήταν πολύ υψηλές, έφταν κυρίως από 500- 600 mg/dL.

Τέλος ένα ακόμα σημαντικό πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρούσε ήταν η υψηλή πίεση. Ενώ λάμβανε αντιυπερτασικά φάρμακα , οι μετρήσεις της ήταν ιδιαίτερα υψηλές με αποτέλεμσμα η μεγάλη πίεση να ξεπερνά τα 17 mmHg.

Μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση εδώ είναι ότι τα χημικά φάρμακα από ένα σημείο και μετά είναι αδύνατον να βοηθήσουν τον οργανισμό, ενώ η επιβάρυνση στο σωματικό επίπεδο είναι ιδαίτερα μεγάλη.

Όπως σε κάθε ομοιοπαθητικό περιστατικό προσπαθήσαμε να αντλήσουμε πληροφορίες από όλα τα επίπεδα του οργανισμού ώστε να σχηματίσουμε την τελική ομοιοπαθητική εικόνα του ατόμου.  Με τη βοήθεια ειδικού ομοιοπαθητικού λογισμικού καταφέραμε να επιλέξουμε το όμοιο φάρμακο , δηλαδή το ομοιοπαθητικό που κάλυπτε τόσο την παθολογία όσο και τον ψυχισμό του ατόμου.

Η διάρκεια της ομοιοπαθητικής θεραπείας ήταν σχεδόν 1 χρόνος. Ήδη από τον πρώτο μήνα είχαμε σημαντική αλλαγή στις κρίσεις πανικού καθώς και στις αϋπνίες που αυτές δημιουργούσαν. Το άτομο μου ανέφερε οτι κοιμόταν πιο βαθιά ενώ το πρωί ξυπνούσε ξεκούραστη και γεμάτη διάθεση και ζωντάνια.

Όμως αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η αλλαγή στη γενικότερη διάθεση και στάση του ατόμου απέναντι στη ζωή. Πλέον ήταν γεμάτη ενέργεια και χαρά να κάνει πράγματα. Σε αυτό το σημείο καταλάβαμε ότι μπορούσε πλέον να διακόψει τα αντικαταθληπτικά τα οποία έπαιρνε.

Μετά από 3 μήνες ανταποκρίθηκε και το σωματικό επίπεδο αφού η πίεση μετά απο πολλά χρόνια κατάφερε να πέσει στο 13 με 14 mmHg. Μάλιστα ο θεράπων ιατρός που την παρακολουθούσε πρότεινε μείωση των αντιυπερτασικών φαρμάκων λόγω της καλής κλινικής εικόνας που παρουσίαζε.

Μια όμως εντυπωσιακή και σημαντική αλλαγή έγινε στο σακχαρώδη διαβήτη που την ταλαιπωρούσε για πολλά χρόνια. Στην αρχή αυτό που αντιλήφθηκε το άτομο ήταν οι συχνές υπογλυκαιμίες, μια κατάσταση που είχε να βιώσει για πολλά χρόνια καθώς οι τιμές του σακχάρου ήταν πάντα υψηλές. Τότε και μετά απο συζήτηση με τον θεράποντα γιατρό της αποφασίσαμε να μειώσουμε την ποσότητα της ινσουλίνης που λάμβανε.

Οι πρωινές μετρήσεις ήταν εντυπωσιακές και έφταναν από 120- 200mg/dL ενώ  όσο περνούσε ο καιρός οι τιμές σταθεροποιήθηκαν κοντά στα 140 mg/dL. Όπως ήταν λογικό έπρεπε να μειώσει τις μονάδες ινσουλίνης με αποτέλεσμα να λαμβάνει το βράδυ 10 -15 μονάδες ινσουλίνης από 30 που έκανε πριν. Όπως μου ανέφερε ήταν αρκετές και οι φορές που δεν χρειαζόταν να κάνει ούτε την πρωινή λόγω των καλών μετρήσεων που είχε.

Η αλλαγή αυτή όμως αποτυπώθηκε και στις εργαστηριακές εξετάσεις που έκανε. Όλοι οι διαβητικοί γνωρίζουν το πόσο σημαντικός εργαστηριακός δείκτης είναι η γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη. Ο δείκτης αυτός χρησιμοποιείται για να καθορίσει το πως ήταν η μέση τιμή της γλυκόζης στο αίμα τους τελαυταίους 3 μήνες. Με λίγα λόγια ο δείκτης αυτός μας δείχνει το πόσο καλά είναι ρυθμισμένο το σακχαρό μας.

Όπως βλέπουμε στην πρώτη φωτογραφία η γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη ήταν εκτός ορίων και σε πολύ επικίνδυνα επίπεδα με τιμή 11,3 % .

Προς το τέλος όμως της ομοιοπαθητικής θεραπείας η αλλαγή ήταν εντυπωσιακή με την γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη να φτάνει το 7 % , πάρα πολύ κόντά στις φυσιολογικές τιμές δηλαδή.

Το άτομο με τη βοήθεια της ομοιοπαθητικής κατάφερε να αλλάξει τον τρόπο ζωής και σκέψης του με αποτέλεσμα να γίνουν αλλαγές όχι μόνο στη γενικότερη διάθεση αλλά και στις εργαστηριακές εξετάσεις, στο σωματικό επίπεδο δηλαδή. Αυτή είναι η ουσία της ομοιοπαθητικής, αυτά πρέπει να είναι τα αποτελέσματα μιας σωστής και βαθιάς ομοιοπαθητικής θεραπείας .

Το ερώτημα που δημιουργήθηκε από αυτό το ομοιοπαθητικό περιστατικό είναι το πως κάταφερε ο οργανισμός μόνο με το ομοιοπαθητικό ερέθισμα, με το ομοιοπαθητικό φάρμακο δηλαδή να ισορροπήσει σε τόσο μεγάλο βαθμό τέτοιες σωματικές τιμές. Ποιά αλλαγή μπόρεσε και πραγματοποιήθηκε στο πάγκρεας, και πως μπόρεσε ο οργανισμός μετά απο 20 χρόνια να παραγάγει και να χρησιμοποιήσει την ινσουλίνη;  Δυστυχώς αυτά τα ερωτήματα θα μείνουν αναπάντητα, ίσως γιατί δεν έχουν και μεγάλη σημασία, γιατί το σημαντικότερο είναι ότι η ομοιοπαθητική θεραπεία ισορροπεί σε σύνολο το άτομο και αυτό είναι που μετράει .

Οι διαβητικοί ασθενείς όλο και πληθαίνουν, βλέπουμε δυστυχώς παιδιά όλο και μικρότερης ηλικίας να παρουσιάζουν ή και να γεννιούνται με σακχαρώδη διαβήτη. Δεν είναι εύκολο κάποιος μη διαβητικός να καταλάβει τη ζωή ενός διαβητικού. Τα άτομα αυταά ζουν με το άγχος και την αγωνία, μετράνε συνεχώς το σάκχαρο τους πριν και μετά τα γεύματα, τις πρωινές και βραδινές ώρες και φυσικά η ρύθμιση γίνεται με ενέσιμη ινσουλίνη. Στερούνται απολαύσεις γλυκίες και αλμυρές που ενα φυσιολογικό άτομο μπορεί να καταναλώσει σε ποσότητες χωρίς να κινδυνεύσει η ζωή του.

Σε αυτή την κατάσταση ο διαβητικός μπορεί να χάσει κάθε ελπίδα και χαρά για τη ζωή, και να αρχίσει να πιστεύει σε οτιδήποτε παρουσιάζεται ως θεραπεία. Βλέπουμε συχνά άρθρα για ‘ειδικά’ εμβόλια κατά του σακχαρώδη διαβήτη, νέα πειραματικά φάρμακα που υπόσχονται πολλά, τεχνητό πάγκρεας, ειδκά βότανα που θα τον θεραπεύσουν πλήρως, ειδικούς να παρουσιάζονται ως σωτήρες  και πολλά άλλα.

Η θέση της ομοιοπαθητικής είναι πολύ ξεκάθαρη απέναντι στο πρόβλημα αυτό. Μόνο αν υπάρξει εξατομίκευση, μόνο αν το άτομο αντιμετωπιστεί σαν σύνολο τότε θα μπορέσει να λυθεί το πρόβλημα του σακχαρώδη διαβήτη. Δεν μπορεί να υπάρξει ένα φάρμακο για όλους, ενα εμβόλιο για όλους που θα φέρει την ίαση του σακχαρώδη διαβήτη.

Με την ομοιοπαθητική θεραπεία  το κάθε άτομο αντιμετωπίζεται ξεχωριστά, υπάρχει εξατομίκευση , για αυτό και βλέπουμε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, με την ίδια πάθηση δηλαδή να χρειάζονται ο καθένας διαφορετικό ομοιοπαθητικό φάρμακο. Μετά από αυτά τα περιστατικά φαίνεται οτι η σωστή ομοπιοπαθητική θεραπεία μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό το διαβητικό άτομο να ρυθμίσει το σάκχαρο του και ίσως να φέρει και την πλήρη ίαση.

Γκίκας Γεώργιος
Ομοιοπαθητικός
To άρθρo αυτό είναι πνευματική ιδιοκτησία του Biomedicus. Απαγορεύεται η αντιγραφή, η δημοσίευση, η αναπαραγωγή ή η μετάδοση του, από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια από το Biomedicus. Νόμος 2121/1993 Copyright Biomedicus® All rights reserved.

4 Comments

  1. Καλησπερα και καλη χρονια,
    Ειμαι σχεδον 42 χρονων και αντιμετωπιζω εδω και αρκετα χρονια προβληματα με κρισεις πανικου. Εχω παρει φαρμακευτικη αγωγη την οποια διεκοψα τον τελευταιο μηνα.Θεωρειται οτι θα μπορουσε η ομοιοπαθητικη να με βοηθησει.Βρισκομαι στην επαρχια σε νησι και δεν μπορω να ερθω στην Αθηνα.Θα μπορουσαμε να μιλησουμε μεσω skype για να σας δωσω περισσοτερα στοιχεια και να ξεκινησω καποια θεραπειΑ.
    Αν ειναι ευκολο σας παρακαλω ενημερωστε για το αν μπορειτε να με αναλαβετε απο αποσταση και για το κοστος τοσο της συνεδριας οσων και των σκευασματων.Σας ευχαριστω πολυ

  2. Καλησπέρα σας είμαι 34 χρόνων και ανακάλυψα ότι έχω διαβήτη τύπου 1.5 μου είπε ο διαβητολογος μόνο στην ιδέα ότι θα παίρνω μια ζωή φάρμακα από τέτοια μικρή ηλικία με τρελαίνει υπάρχει περίπτωση μέσω ομοιοπαθητικής να νικήσουμε τον διαβήτη η γλυκοζιομενη μου είναι στο 8.4 είτε από κοντά είτε online ευχαριστώ πολύ

Leave a Response