Thursday, June 13, 2024
Ομοιοπαθητικά Περιστατικά

Ομοιοπαθητική και Ναυτία Εγκυμοσύνης : Περιστατικό 2

Ομοιοπαθητική θεραπεία στην αθήνα υπερέμεσης ή ναυτίας κύησης

Μπορεί να βοηθήσει η Ομοιοπαθητική στη Ναυτία Κύησης;

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί σχολιασμό της  άνω παρουσίασης.

Στο βίντεο παρουσιάζεται ένα ομοιοπαθητικό περιστατικό το οποίο υπέφερε απο ναυτία και εμετούς και τη διάρκεια της κυήσεως.

Να πούμε ξανά οτι η ομοιοπαθητική δεν θεραπεύει ασθένειες αλλά ασθενείς. Με την  εξατομικευμένη ομοιοπαθητική αγωγή προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε τους μηχανισμούς αυτϊασης του οργανισμού ώστε  απά μόνος του να αντιμετωπίσει την εκάστοτε διαταραχή.

Είναι γνωστό οτι η ναυτία και ο εμετός ταλαιπωρεί μεγάλο μέρος των γυναικών κατά τη διάκρεια της κύησης, αν το χρονικό διάστημα είναι μικρό τότε δεν δημιουργεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, αν όμως έχει μεγάλη διάρκεια τότε  έχουμε να κάνουμε με υπερέμεση κύησης, μια σοβαρή πάθηση κατά την οποία η εγκυμονούσα παρουσιάζει  έντονη ναυτία και εμετούς με αποτέλεσμα να έχουμε σοβαρή αφυδάτωση αλλά και σημαντική απώλεια βάρους. Σε αυτή την κατάσταση απαιτείται άμεση νοσηλεία διαφορετικά μπορεί να θέσουμε σε κίνδυνο τη ζωή του εμβρύου.

Το ομοιοπαθητικό περιστατικό το οποίο μας επισκεφθηκε ήταν μια γυναίκα 30 ετών, στον 2ο μήνα της εκγκυμοσύνης.

Όταν την είδαμε απο κοντά ήταν σε άσχημη κατάσταση σωματικά και ψυχολογικά. Μας ανέφρε οτι υπέφερε απο έντονη ναυτία και εμετό και οτι επρόκειτο να νοσηλευτεί γιατί η κατάσταση της δεν έδειχνε σημαντικά σημάδια βελτίωση. Είχε ενημερωθεί για την ομοιοπαθητική απο μια φίλη της, η οποία έκανε χρόνια ομοιοπαθητική θεραπεία, και της το ειχε προτείνει σαν μια τελευταία λύση.

Το πρόβλημα της ξεκινούσε απο τις πρωινές ώρες, όπου την έλουζε κρύος ιδρώτας και ένιωθε  έντονη ναυτία, ήταν ανυπόφορο καθώς διαρκούσε σχεδόν όλη την ημέρα.

Απέφευγε φυσικά οποιαδήποτε κίνηση, φαγητό ή έντονες μυρωδιές.Όπως ανέφερε δεν μπορούσε να περάσει ούτε καν δίπλα απο την κουζίνα. Είχε έντονη αποστροφή για το φαγητό αλλά ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα αποτελούσε το γεγονός οτι δεν ανεχόταν ούτε το νερό.

Όπως καταλαβαίνει κανείς κινδύνευε από σοβαρή αφυδάτωση και σημαντική έλλειψη βιταμινών οι οποίες ήταν απαραίτητες  τόσο για την ίδια όσο και για το έμβρυο.

Είναι λογικό μετά από μια τέτοια κατάσταση να επηρεάζεται σημαντικά η λειτουργία του πεπτικού συστήματος αλλά και να έχουμε έντονο ερεθισμό του οισοφάγου  λόγω του εμετου.

Η ψυχολογία της ήταν χειρότερη σε σχέση με τα σωματικά προβλήματα, μου ανέφερε οτι είχε χάσει την χαρά της εγκυμοσύνης, ένα γεγονός που περίμενε πως και πως.

Επίσης όλη αυτή η κατάσταση της είχε δημιουργήσει πολλά νεύρα, πολλά προβλήματα στις κοινωνικες αλλά και στις οικογενειακές σχέσεις καθώς δεν ήθελε να βλέπει κανέναν, είχε απομονωθεί πλήρως από όλους και από όλα. Τέλος δεν μου έκρυψε το γεγονός οτι κάποια στιγμή της είχε περάσει από το μυαλό να τερματίσει την κύηση καθώς δεν άντεχε άλλο αυτή την κατάσταση.

Η αγωγή που της είχαν προτείνει  ήταν να δοκιμάσει κάποια χάπια και τσίχλες για τη ναυτία που περιείχαν δραμαμίνη, τα οποία όμως δεν βοήθησαν ούτε στο ελάχιστο.

Αφού αξιλογήσαμε όλα τα σωματικά και ψυχικά της συμπτώματα καταλήξαμε στο οποιοπαθητικό που κάλυπτε πλήρως το άτομο αυτό. Όπως είπαμε η ομοιοπαθητική βασίζεται στην εξατομίκευση, πράγμα που σημαίνει οτι 10 γυναίκες με ίδια  φαινομενικά συμπτώματα κυήσεως μπορεί να χρειάζονται 10 διαφορετικά ομοιοπαθητικά

Η αντίδραση του οργανισμού στην ομοιοπαθητική αγωγή ήταν εντυπωσιακή, απο την επόμενη μέρα υπήρξε μείωση όλων των συμπτωμάτων κατά 80%, η ναυτία και ο εμετός  είχαν σχεδόν σταματήσει ενώ πλέον ανεχόταν πιο εύκολα το νερό και δειλά δειλά λίγο φαγητό.

Στην 10 μέρα είχαμε πλήρη βελτίωση σε ολα τα συμπτώματα και σημαντική βελτίωση στον ερεθισμό του οισοφάγου.  Η ψυχολογία της είχε αλλάξει εντυπωσιακά καθώς για πρώτη φορά μετά απο καιρό ένιωθε πραγματική χαρά για την εγκυμοσύνη της. Επίσης μειώθηκαν σημαντικά τα νεέρα της αλλα και τα προβλάματα που είχε  με την οικογένεια και τους φίλους καθώς όπως η ίδια ανέφερε πλέον μπρούσε να χαρεί πλήρως μια κυριακάτικη βόλτα.

Αυτό το ομοιοπαθητικό περιστατικό μας δείχνει οτι η ομοιοπαθητική είναι μια σημαντική θεραπευτική και ασφαλής λύση για την εγκυμονούσα καθώς είναι μια ευαίσθητη περίοδος κατά την οποία πρέπει να προστατεύσουμε πλήρως το έβρυο από την τοξικότητα των χημικων φαρμάκων. Μπορούμε απλά να ρωτήσουμε τι μπορεί να κάνει η ομοιοπαθητική για το δικό μας  πρόβλημα ώστε να αποφύγουμε όπου μπορούμε την χρήση των χημικών φαρμάκων.

Γκίκας Γεώργιος
Ομοιοπαθητικός
To άρθρo αυτό είναι πνευματική ιδιοκτησία του Biomedicus. Απαγορεύεται η αντιγραφή, η δημοσίευση, η αναπαραγωγή ή η μετάδοση του, από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια από το Biomedicus. Νόμος 2121/1993 Copyright Biomedicus® All rights reserved.

Leave a Response