Friday, September 20, 2024
Ομοιοπαθητικά Περιστατικά

Ομοιοπαθητική και Κρίσεις Πανικού

Ομοιοπαθητική θεραπεία στην αθήνα για κρίσεις πανικού

Που βοηθάει η Ομοιοπαθητική στις Κρίσεις Πανικού;

Ομοιοπαθητική και Κρίσεις Πανικού, Αϋπνίες, Έλλειψη Σιδήρου, Δυσκοιλιότητα: Περιστατικό 3

Το κείμενο αποτελεί σχολιασμό του άνω ομοιοπαθητικού περιστατικού.

Στο βίντεο παρουσιάζεται ένα ενδιαφέρον ομοιοπαθητικό περιστατικό  το οποίο υπέφερε από μια σειρά από συμπτώματα. Εδώ αξίζει να πούμε οτι αυτή είναι και η συνήθης εικόνα που παρουσιάζει ένα άτομο στη σύγχρονη εποχή, καθώς πλέον είναι πολύ δύσκολο να βρούμε κάποιον τόσο υγιή ώστε να παρουσιάζει ένα και μοναδικό σύμπτωμα. Σχεδόν όλα τα ομοιοπαθητικά περιστατικά που βλέπουμε παρουσιάζουν συμπτώματα  και στα 3 επίπεδα, δηλαδή στο σωματικό, στο συναισθηματικό και στο ψυχικό επίπεδο.

Να υπενθυμίσουμε οτι η Ομοιοπαθητική δεν έχει νοσοκεντρικό χαρακτήρα, δηλαδή δεν υπάρχουν ομοιοπαθητικά φάρμακα για συγκεκριμένες ασθένειες αλλά για ασθενείς. Μια σωστή Ομοιοπαθητική θεραπεία  πρέπει να στοχεύει στην κινητοποίηση των μηχανισμών αυτϊασης του οργανισμού ώστε από μόνος του να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε διαταραχή και να φέρει την πλήρη ίαση.

Ο βασικός λόγος που μας επισκέφθηκε το παρόν ομοιοπαθητικό περιστατικό ήταν οι κρίσεις πανικού που την έπιαναν  ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μου ανέφερε οτι είχε επισκεφθεί και άλλον ομοιοπαθητικό αλλά  με την αγωγή που έπερνε δεν είχε δει ιδιαίτερα αποτελέσματα, ήθελε να δοκιμάσει ξανά όμως την ομοιοπαθητική καθώς ακόμα και οι φαρμακευτικές αγωγές της κλασσικής ιατρικής δεν της είχαν προσφέρει κάποια βοήθεια.

Οι κρίσεις πανικού την ταλαιπωρούσαν εδώ και ένα χρόνο, όπως μου ανέφερε είχε φτάσει στα όρια της σωματικά και ψυχικά, δεν άντεχε άλλο καθώς η ημέρα της ήταν πλήρης σε οικογενειακά και επαγγελματικά βάρη.  Είχε την εικόνα της κλασσικής σύγχρονης γυναίκας, η οποία πλέον έχει υιοθετήσει πολλαπλούς ρόλους, τον ρόλο της φίλης,  της νοικοκυράς , της συντρόφου, της συζύγου, της γυναίκας που πρέπει να προσέχει τον εαυτό της, της εργαζόμενης, της μητέρας η οποία πρέπει να φροντίσει για όλους και για όλα. Ήταν λογικό οτι όλα αυτά τα βάρη την είχαν γονατίσει και ο οραγνισμός θέλησει να εκφράσει την δυσαρέσκεια του μέσω της κρίσης πανικού. Όπως η ίδια είχε αναφέρει ένιωθε οτι δεν μπορούσε πλέον να ανταπεξέλθει στις καθημερινές υποχρεώσεις τις, ήθελε απλά να ξεφύγει από όλους.  Τα παιδιά την κούραζαν  με το παραμικρό με αποτέλεσμα οι σχέσεις τους να μην ήταν οι καλύτερες. Δεν υπήρχε πλέον εμπιστοσύνη μεταξύ τους.

Ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα το οποίο είχε παρουσιάσει ήταν ο άστατος ύπνος, είχε πολύ καιρό να κοιμηθεί συνεχόμενα και να ξεκουραστεί, ξυπνούσε τουλάχιστον 3 με 4 φορές τη νύχτα και δυστυχώς μετάαπό αυτό δυσκολευόταν να κοιμηθεί ξανά.

Το επόμενο σύμπτωμα που την ταλαιπωρούσε ήταν η δυσκοιλιότητα, πήγαινε τουαλέτα ανά 3 με 4 μέρες,  όπως ανέφερε απά μικρή ήταν δυσκοίλια και το πρόβλημα γινόταν πιο έντονο όταν πήγαινε σε ταξίδια ή άλλαζε περιβάλλον.

Τα τελευταία χρόνια μαζί με την δυσκοιλιότητα είχε παρουσιάσει έναν έντονο και οξύ πόνο στην κοιλιακή χώρα, στη δεξιά μεριά. Έκανε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις χωρίς όμως κανένα παθολογικό εύρημα.  Γενικά όπως ανέφερε το άγχος και το στρες την ‘χτυπούσαν’ πάντα στο έντερο με συμπτώματα πόνου ή και πρηξίματος.

Τέλος, ένα πρόβλημα που είχε ήταν ο χαμηλός σίδηρος το οποίο βέβαια είχε επιβεβαιωθεί και εργαστηριακά. Από μικρή έπαιρνε σίδηρο αλλά ποτέ δεν άλλαζαν οι εργαστηριακές τιμές. Εδώ αξίζει να πούμε οτι οι ελλείψεις σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία ή μέταλλα που παρουσιάζει ο οργανισμός ανά διαστήματα οφείλονται στο γεγονός οτι δεν απορροφά σωστά τα στοιχεόα αυτά  λόγω λειτουργικών διαταραχών , αυτό σημαίνει ότι όση ποσότητα βιταμίνης c ή σιδήρου και να λάβουμε αν ο οργανισμός δεν δουλεύει σωστά δεν θα γίνει απορρόφηση του στοιχείου αυτού. Αυτό το πρόβλημα το συναντάμε όχι μόνο σε ενήλικες αλλά και σε παιδιά.

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, είναι δύσκολο εώς ακατόρθωτο στην ομοιοπαθητική να δώσουμε το κατάλληλο ομοιοπαθητικό φάρμακο βασιζόμενοι μόνο σε εργαστηριακά ευρήματα ή μόνο στα σωματικά συμπτώματα. Για να δουλέψει σε βάθος η ομοιοπαθητική και να γίνουν ριζικές αλλαγές θα πρέπει να πάρουμε όλα τα συμπτώματα που παρουσιάζονται, δηλαδή τα σωματικά, τα συναισθηματικά αλλά και τα ψυχικά συμπτώματα, κάτι το οποίο κάναμε και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Τα συμπτώματα αυτά αναλύθηκαν σε ειδικό ομοιοπαθητικό πρόγραμμα ώστε να βγεί και η τελική επιλογή του ομοιοπαθητικού φαρμάκου. Πέραν της ομοιοπαθητικής θεραπείας χρησιμοποιήσαμε τον Βιοσυντονισμό και το Τεστ Δυσανεξίας ώστε να αποφύγουμε τα τρόφιμα που επηρέαζαν και προκαλούσαν φλεγμονή στο πεπτικό σύστημα.

Δύο μήνες μετά την ομοιοπαθητική θεραπεία είχαμε θεαματικά αποτελέσματα στις κρίσεις πανικού. Όπως η ίδια ανέφερε ένιωθε πολύ δυνατή και γεμάτη ενέργεια να ανταπεξέλθει στις καθημερινές προκλήσεις. Μια πολύ ωραία αλλαγή έγινε και στις σχέσεις τις με τα παιδιά καθώς όπως η ίδια ανέφερε είχε πλέον κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και είχε γίνει φίλη τους.

Σημαντική βελτίωση είχαμε και στις αϊπνίες καθώς όπως ανέφερε είχε σταματήσει να ξυπνάει ανά τακτά διαστήματα το βράδυ με αποτέλεσμα να σηκώνεται ξεκούραστη το πρωΐ και γεμάτη διάθεση να αντιμετωπίσει την ημέρα της.

Εντυπωσιακή ήταν και η ανταπόκριση του οργανισμού στις σωματικές διαταρχές. Ο οξύς κοιλιακός πόνος είχε φύγει τελείως από τον πρώτο μήνα της θεραπείας, ενώ στην ίδια χρονική διάρκεια βελτιώθηκε και η δυσκοιλιότητα. Μάλιστα κάποιους μήνες μετά έτυχε να πάει διακοπές και για πρώτη φορά δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα με το έντερο της.

Πολύ σημαντική αλλαγή είχαμε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στα επίπεδα σιδήρου. Οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν σημαντική αλλαγή και στη φερριτίνη  η οποία αποτελεί την κύρια πρωτεΐνη αποθήκευσης σιδήρου.

‘Οπως βλέπουμε σε μια παλαιότερη εξέταση  το σάκχαρο δεν παρουσίαζε ιδαίτερο πρόβλημα παρ΄ολα αυτά ήταν σχετικά κοντά στην άνω φυσιολογική τιμή.

Οι τρανσαμινάσες αποτελούν δείκτες ηπατοκυτταρικής βλάβης , μεγάλη αύξηση εδώ παρατηρούμε σε οξεία ηπατίτιδα, σε χρόνιες ηπατικές παθήσεις, σε χρόνιο αλκοολισμό καθώς και σε άλλες διαταρχές. Και εδώ οι τιμές ήταν φυσιολογικές όπως φυσιολογικές ήταν και οι τιμές στην χοληστερίνη, στα τριγλυκερίδια, στην καλή και κακή χοληστερίνη.

Όμως εύκολα μπορεί να παρατηρήσει κανείς οτι η τιμή του σιδήρου ήταν οριακά φυσιολογική ενώ η αποθήκη σιδήρου, η φερριτίνη  δηλαδή, ήταν κάτω απο την φυσιολογική τιμή.

Οι νέες εργαστηριακές τιμές έδειξαν βελτίωση σε όλους τους δείκτες. Το σάκχαρο απο 91 μιλιγραμμάρια ανά δεκατόλιτρο βελτιώθηκε και έπεσε στα 83 μιλιγραμμάρια ανά δεκατόλιτρο. Για πρώτη φορά είχαμε αλλαγή στην φερριτίνη η οποία παρουσίαζε φυσιολογική τιμή στα 13 νανογραμμάρια ανά μιλιλίτρο. Οι τρνσαμινάσες βελτιώθηκαν ακόμα περισσότερο σε σχέση με πριν αν και δεν υπήρχε σημαντικό πρόβλημα.

Αλλαγές όμως είχαμε στην ολική και στην κακή χολιστερόλη ενώ η καλή παρέμεινε στα ίδια επίπεδα. Η πιο σπουδαία όμως αλλαγή έγινε στα επίπεδα σιδήρου τα οποία βελτιώθηκαν σημαντικά, απο 59,72 μικρογραμμάρια που ηταν, ανέβηκε στα 214 μικρογραμμάρια ανά δεκατόλιτρο, σχεδόν 4 φορές επάνω δηλαδή.

Το συμπέρασμα που βγαίνει απο το ομοιοπαθητικό αυτό ιστορικό είναι οτι αυτό που καθορίζει μια σωστή ομοιοπαθητική θεραπεία είναι οι αλλαγές στο σωματικό και στο ψυχικό επίπεδο. Δυστυχώς με τα χημικά φάρμακα αν και παρατηρείται σημαντική αλλαγή στις εργαστηριακές εξετάσεις, το ψυχικό επίπεδο παραμένει στην ιδια κατάσταση και πολύ δύσκολα δείχνει κάποια βελτίωση.

Ένα δεύτερο συμπέρασμα που βγαίνει από το ομοιοπαθητικό αυτό περιστατικό είναι οτι δεν πρέπει να μας προβληματίζει αν έχουμε συμπτώματα στο αναπνευστικό ή  στο πεπτικό ή σε οποιοδήποτε άλλο σύστημα ή όργανο του οργανισμού. Μια σωστή ομοιοπαθητική παρέμβαση θα τα καλύψει όλα. Για αυτό άλλωστε δεν υπάρχουν και ειδικότητες στην ομοιοπαθητική θεραπεία.

Γκίκας Γεώργιος
Ειδικός Ομοιοπαθητικός
To άρθρo αυτό είναι πνευματική ιδιοκτησία του Biomedicus. Απαγορεύεται η αντιγραφή, η δημοσίευση, η αναπαραγωγή ή η μετάδοση του, από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια από το Biomedicus. Νόμος 2121/1993 Copyright Biomedicus® All rights reserved.

Leave a Response