Thursday, June 13, 2024
Uncategorized

Ενέργεια και Βιοσυντονισμός

Βιοσυντονισμός σημαίνει ενέργεια;

Πως δουλεύει ο βιοσυντονισμός;

Προκειμένου να κατανοήσουμε την επιστήμη που κρύβεται πίσω από το σύστημα Βιοενεργειακής Ανάλυσης (Βιοσυντονισμού) θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποιες απλές και βασικές έννοιες. Παρα τις επιστημονικές έρευνες αλλά και τα αλματώδη βήματα που έχουν γίνει στον τομέα της Βιοενεργειακής Ανάλυσης υπάρχουν ακόμα συνάνθρωποι μας που διερωτώνται κατά πόσο ισχύει η έννοια της ενέργειας ή ακόμα καλύτερα κατά πόσο ισχύει η Ενεργειακή Ιατρική. Ουσιαστικά είναι σαν να αποδεχόμαστε την βροχή, να αντιλαμβανόμαστε τις καταστροφές και τις πλημμύρες που μπορεί να προκαλέσει αλλά όχι τον άνεμο επειδή είναι αόρατος . Φυσικά και η ενέργεια είναι αόρατη, και θα παραμένει αόρατη μέχρι να κάνουμε κάτι το οποίο θα μας την φανερώσει.

Τι είναι όμως η Ενέργεια;

Πολύ απλά, η ενέργεια αντιπροσωπεύει την ικανότητα ενός φυσικού συστήματος να αλλάζει, να γίνεται δηλαδή κατι διαφορετικό από την αρχική του μορφή.

Η ενέργεια παρουσιάζεται με δύο διαφορετικούς τρόπους.

Ο πρώτος που είναι γνωστός σε όλους μας είναι η Δύναμη, ή η δυνατότητα να δημιουργείται Κίνηση ανεξαρτήτως κλίμακας. Δεν έχει σημασία αν μιλάμε για μια βίαιη έκρηξη σε κάποιον μακρινό γαλαξία ή αν μιλάμε απλά για την κίνηση ενός μορίου στην κυτταρική μεμβράνη.

Ο δεύτερος τρόπος όμως είναι σε μορφή Πληροφορίας. Πάρτε για παράδειγμα το ανθρώπινο σώμα και τις λειτουργίες του. Φυσικά και κάποιες έχουν να κάνουν με την Δύναμη και την Κίνηση όπως οι μεταβολικές διεργασίες που μετατρέπουν το φαγητό μας και τα θρεπτικά συστατικά σε κυτταρική ενέργεια ώστε να μπορούμε να κινούμαστε, να μιλάμε, να σκεφτόμαστε και γενικά να πραγματοποιούμε όλα αυτά τα οποία απαιτούνται στην καθημερινότητα μας.

Μόλις όμως περάσουμε αυτά τα επίπεδα, οι περισσότερες διεργασίες στο σώμα μας πραγματοποιούνται με τη βοήθεια της ενέργειας υπο μορφή Πληροφοριών,πληροφορίες υψηλής ακρίβειας που ανταλλάσσονται μεταξύ των διαφόρων συστημάτων, μεταξύ των κυττάρων κλπ. Με τη βοήθεια της Βιοενεργειακής Ανάλυσης (Βιοσυντονισμός ), μπορούμε πλέον να αξιολογήσουμε όλη αυτή την Πληροφορία.

Μπορούμε να πιστέψουμε, αυτό που μπορούμε να δούμε…

Σκεφτείτε πόσα πράγματα στην καθημερινότητα μας δεν έχουν ‘όψη’ όμως γνωρίζουμε ότι όχι μόνο υπάρχουν αλλά μπορούν να απειλήσουν ακόμα και τη ζωή μας. Υπάρχει κάποιος πλέον που να πιστεύει ότι μια κεραία κινητής τηλεφωνίας ή ένα κινητό τηλέφωνο είναι ακίνδυνο επειδή δεν μπορούμε να δούμε τα ηλεκτρομανγητικά πεδία που δημιουργούν; Φυσικά και όχι. Και αυτό γιατί οι επιστήμονες, με τη βοήθεια της τεχνολογίας κατάφεραν να μας προειδοποιήσουν για τις επιπτώσεις που έχουν αυτά τα πεδία στην υγεία μας. Αυτή είναι όμως η φύση της ενέργειας, έχει την δύναμη άλλωτε να ωφελεί και άλλωτε να καταστρέφει.

Ένα άλλο παράδειγμα οπτικοποίησης της ενέργειας είναι τα Ραντάρ Doppler, τα οποία χρησιμοποιούνται από τους μετερεωλόγους για να μπορέσουν να κάνουν ορατή την ενέργεια στην ατμόσφαιρα(π.χ. τυφώνας Κατρίνα). Όλοι μας θα έχουμε παρατηρήσει τις διάφορες εικόνες που παρουσιάζονται, στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, κατά την πρόγνωση του καιρού.

Για να μπορέσουν να κάνουν πιο προσιτή την βιοενέργεια, οι επιστήμονες χρησιμοποιούν πλέον ειδικά συστήματα όπως το GDV(GasDischargeVisualization) και το sSEMG(SurfaceScanningElectromyography) με τα οποία μπορούν να πάρουν αυτή τη φαινομενικά αόρατη ενέργεια και να την κάνουν ορατή, έχουν με λίγα λόγια τα τεχνολογικά μέσα να δημιουργούν επιστημονικής και κλινικής σημασίας εικόνες του Ανθρώπινου Βιοενεργειακού Πεδίου. Ειδικότερα, με το σύστημα GDV έχουν την δυνατότητα να δημιουργούν εικόνες με την ροή της φυσικής ενέργειας( ή αύρα όπως αλλιώς αποκαλείται) γύρω από το ανθρώπινο σώμα.

Στο παρακάτω παράδειγμα μπορούμε να διακρίνουμε ένα μπλοκάρισμα της ενέργειας αυτής στο κεφάλι του ασθενούς, ο οποίος είχε παραπονεθεί για δυσκολία συγκέντρωσης αλλά και για πονοκεφάλους. Ακολουθώντας την Βιοενεργειακή θεραπεία τα συμπτώματα του ασθενή βελτιώθηκαν αισθητά πράγμα που επιβεβαιώθηκε και από το σύστημα GDVαφού μετά την θεραπεία η ροή της ενέργειας, όπως φαίνεται και στην εικόνα, είχε αποκατασταθεί πλήρως. Όλα αυτά τα συστήματα βοήθησαν χιλιάδες ασθενείς να κατανοήσουν ότι η Βιοενεργειακή Θεραπεία τους βοήθησε πραγματικά παρά το γεγονός ότι δεν ακολούθησαν κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι ο παρακάτω ασθενής ο οποίος παραπονέθηκε για γενική σωματική αδυναμία, πίεση και πόνο στο κεφάλι καθώς και σημαντική αδυναμία συγκέντρωσης. Η GDV εικόνα έδειξε οτι υπήρξαν μπλοκαρίσματα στο κεφάλι αλλά και στις περιοχές γύρω από το συκώτι και το παχύ έντερο. Για μια ακόμα φορά μετά την Βιοενεργειακή Θεραπεία τα αποτελέσματα, όπως διαφαίνεται και από την GDVεικόνα , ήταν εκπληκτικά αφού υπήρξε πλήρης αποκατάσταση της ροής της ενέργειας γύρω από το σώμα.

Leave a Response