Friday, September 20, 2024
Τεστ Δυσανεξίας

Ποιο το κόστος για να κάνω το τεστ τροφικής δυσανεξίας;

Ποιο το κόστος για να κάνω το τεστ τροφικής δυσανεξίας;

Αφού αποφασίσουμε να κάνουμε το τεστ τροφικής δυσανεξίας, το κόστος θα παίξει σημαντικό ρόλο στην επιλογή του κέντρου όπου θα πραγματοποιήσουμε τον έλεγχο.

Αυτό που θα πρέπει να ισορροπήσουμε είναι η ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας προς το κόστος ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την υγεία μας και φυσικά να πετύχουμε τους στόχους μας οι οποίοι μπορεί να είναι είτε μια αύξηση στο βασικό μεταβολισμό μας είτε η αντιμετώπιση των πεπτικών διαταραχών αλλά και άλλων προβλημάτων υγείας, τα οποία δεν έχουν κάποια παθολογική βάση.

Με λίγα λόγια δεν υπάρχει κανένα παθολογικό εύρημα το οποίο να δικαιολογεί την ύπαρξη τους και φυσικά να δικαιολογεί τη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής. Τέτοιες διαταραχές ονομάζονται λειτουργικές και παρόλο που δεν απειλούν άμεσα τη ζωή μας, επηρεάζουν σημαντικά την καθημερινότητα μας.

Φυσικά και το budget μας, δηλαδή τα χρήματα που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε,  θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την επιλογή που θα κάνουμε. Ας δούμε μερικές επιλογές που έχουμε.

Προσφορές δυσανεξίας/πολλαπλά τεστ τροφικής δυσανεξίας 

Τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κατάστασης στη χώρα μας είχαμε άνθιση στις ιστοσελίδες προσφορών.  Πολλές υπηρεσίες και προϊόντα αναρτήθηκαν με πολύ λιγότερο κόστος από αυτό που συνήθως πληρώναμε. Ειδικότερα για το τεστ τροφικής δυσανεξίας ακούσαμε τιμές 10 ή 15 € ευρώ το άτομο ή οι γνωστές προσφορές με τριπλά ή πενταπλά τεστ με κόστος λιγότερο από 40 ευρώ.

Όμως εύκολα αντιλβάνεται κανείς ότι αν και το κόστος ήταν δελεαστικό, η ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας δεν ήταν η αναμενόμενη. Συνήθως η συνολική εξέταση δεν κρατούσε πάνω απο 10 λεπτά μάζι με τον έλεγχο δυσανεξίας ενώ τα μηχανήματα ήταν και αυτά αμφιβόλου προελεύσεως και ποιότητας γεγονός που επηρέαζε σημαντικά την τελική υπηρεσία.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που ένιωσαν πλήρη απογοήτευση αφού κανείς δεν τους έδωσε τον απαραίτητο χρόνο να εκφράσουν πλήρως το πρόβλημα που τους ταλαιπωρούσε. Οι άνθρωποι που αγόρασαν τις υπηρεσίες αυτές μέσω προσφορών απογοητεύτηκαν όχι μόνο από την παρεχόμενη υπηρεσία αλλά δυστυχώς και από το ίδιο το τεστ τροφικής δυσανεξίας αφού δεν πέτυχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Δεν είναι τυχαίο που οι ιστοσελίδες προσφορών έχουν δει σημαντική μείωση και ενδιαφέρον από το αγοραστικό κοινό αφού λίγο πολύ όλοι μας την έχουμε πατήσει με μια παρεχόμενη υπηρεσία ή προϊόν που ποιοτικά δεν μας έδωσε αυτά που υποσχόταν.

Τεστ τροφικής δυσανεξίας με εξέταση αίματος(αιματολογική εξέταση)

Μια άλλη επιλογή για να κάνουμε το τεστ τροφικής δυσανεξίας είναι με εξέταση αίματος. Για τις διαφορές εξέτασης δυσανεξίας με μηχάνημα βιοσυντονισμού – αιματολογικής εξέτασης θα ασχοληθούμε σε ένα άλλο άρθρο. Εδώ το κόστος της εξέτασης είναι σημαντικά αυξημένο αφού για να ελέγξουμε περίπου 100 τρόφιμα χρειαζόμαστε τουλάχιστον 150 ευρώ, ενώ για 250 – 300 τρόφιμα το κόστος μπορεί να φτάσει και τα 400 €.

Το πρόβλημα της υψηλής τιμής με αιματολογική εξέταση της τροφικής δυσανεξίας είναι το κόστος των αντιδραστηρίων. Φυσικά η επιλογή αυτή είναι πλέον απλησίαστη, ενώ και σε αυτή τη περίπτωση ο χρόνος που δίνεται για την εξέταση είναι πολύ λίγος, με αποτέλεσμα και πάλι να μη διερευνάται η πραγματική αιτία του προβλήματος που μας ταλαιπωρεί.

Τεστ τροφικής δυσανεξίας με μηχάνημα βιοσυντονισμού

Ο έλεγχος της δυσανεξίας με μηχάνημα βιοσυντονισμού είναι πλέον ο πιο γνωστός και ευρέως χρησιμοποιούμενος ενώ τα αποτελέσματα του τεστ έχουν υψηλή ακρίβεια σε σύγκριση με τις προαναφερόμενες μεθόδους αφού τα μηχανήματα αυτά διαθέτουν πιστοποίηση ποιότητας CE.

Το κόστος της εξέτασης ποικίλει από 70 – 90 ευρώ ανάλογα με το εάν επιθυμούμε μόνο τον έλεγχο δυσανεξίας ή επιπλέον υπηρεσίες όπως το τεστ έλλειψης βιταμινών ή έλεγχο έλλειψης ενζύμων.  Η επανεξέταση συνήθως γίνεται μετά απο 3 -6 μήνες οπότε εύκολα μπορεί κάποιος να καταλάβει ότι το μηνιαίο κόστος δεν ξεπερνά τα 15 ευρώ.

Στο ομοιοπαθητικό κέντρο Biomedicus προσπαθούμε να δώσουμε τον απαραίτητο χρόνο στον ασθενή για να αναλύσει πλήρως το ιστορικό του αλλά και να βρεθούν οι λύσεις στα διάφορα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούν, για αυτό και η ελάχιστη διάρκεια της εξέτασης δυσανεξίας είναι σαράντα (40) λεπτά ενώ τα τρόφιμα που ελέγχονται είναι πάνω από 320.

To άρθρo αυτό είναι πνευματική ιδιοκτησία του Biomedicus. Απαγορεύεται η αντιγραφή, η δημοσίευση, η αναπαραγωγή ή η μετάδοση του, από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια από το Biomedicus. Νόμος 2121/1993 Copyright Biomedicus® All rights reserved.

7 Comments

  1. Hello
    My name is Elizabeth and I was wondering if this place took the ALCAT
    test, I live in Vrilisia and I understand very little Greek, thank you

    6945522205
    Best regards
    Elizabeth

  2. Γεια σας.Είμαι από Ρόδο ,για να κάνω το τεστ δυσανεξίας πρέπει να έρθω Αθήνα;

  3. Καλημερα σας, ονομαζομαι Τινα Μαστορη Ποτσου ειμαι 61 χρονων και μενω μονιμα στην Κύπρο. Διαγνωστηκα με την νοσο ΗΑΣΙΜΟΤΟ απο το 2010 και παιρνω φαρμακευτικη αγωγή απο τ’οτε. Τον Δεκεμβριο του 2020 διαγνωστηκα με Ρευματοειδη Αρθριτιδα. Εδω τα πραγματα άρχισαν να δυσκολευουν πολύ. Εχω αρκετους πόνους, δυσκαμψια, φουσκωματα στις αρθρωσεις και με την φαρμακευτικη αγωγή που παιρνω ειχα σαν αποτέλεσμα να επιρεαστει ο υπνος μου. Επειδη είμαι στα αρχικα στάδια αυτης της αρρωστιάς και δεν είμαι καθόλου οπαδος τοσο δυνατων φαρμακων με όλες τις παρενέργειες τους, θα ηθελα σας παρακαλώ να εχω μια επικοινωνια μαζί σας για να δούμε πως η ομοιπαθητικη μπορεί να με βοηθησει. Το τηλέφωνο μου είναι ********* μπορουμε να μιλησουμε μεσω viber – messenger .

    Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Leave a Response