Saturday, December 14, 2024
Τεστ Δυσανεξίας

Τεστ Δυσανεξίας: Πόσο μπορεί να μας βοηθήσει τελικά;

Τεστ δυσανεξίας στην αθήνα

Που βοηθάει το τεστ δυσανεξίας;

Το κείμενο αποτελεί σχολιασμό του βίντεο.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με το Τεστ Δυσανεξίας και θα προσπαθήσουμε να λύσουμε τα διάφορα ερωτήματα που δημιουργούνται όταν σκεφτόμαστε να κάνουμε το τεστ αυτό.

1. Τι είναι το Τεστ Δυσανεξίας;

Θα έχουμε ακούσει πολλές φορές γνωστούς ή συγγενείς μας οτι διάφορα τρόφιμα που καταναλώνουν τους προκαλούν φούσκωμα/τυμπανισμό, έντονη δυσφορία, ακόμα και έντονο κοιλιακό πόνο με χρόνιο χαρακτήρα. Το πρόβλημα όμως που συναντάνε είναι οτι δεν μπορούν να καταλάβουν ποιά συστατικά είναι αυτά που τους προκαλούν τις πεπτικές αυτές διαταραχές καθώς τα συμπτώματα αυτα έρχονται αρκετές ώρες μετά την κατανάλωση ενός γεύματος .

Επίσης, πολύ συχνά αναφέρουν οτι τα συμπτώματα αυτά δεν τα είχαν στο παρελθόν και οτι εμφανίστηκαν ξαφνικά.  Εδώ γεννιέται ένα μεγάλο ερώτημα. Από τι υποφέρουν οι συνάνθρωποι μας? Αν δεν συντρέχει παθολογικός παράγοντας  το πρόβλημα δεν μπορεί να είναι παθολογική δυσανεξία, καθώς οι διαταραχές αυτές όπως η δυσανεξία στη γλουτένη ή στη λακτόζη είναι χρόνια προβλήματα υγείας τα οποία δύσκολα αντιμετωπίζονται  και το άτομο γνωρίζει οτι πάσχει από αυτές και προσέχει ούτως ή άλλως.

Ούτε μπορεί να είναι αλλεργία καθώς αν κάποιος έχει αλλεργία σε συγκεκριμένα τρόφιμα , δεν θα παρουσιάσει απλά κάποια φουσκώματα αλλά θα υπάρξει άμεση και βίαιη αντίδραση του οργανισμού στο τρόφιμο που το άτομο είναι αλλεργικό και εάν δεν νοσηλευτεί άμεσα τότε μπορεί να κινδυνεύσει ακόμα και η ζωή του.

Άρα το ερώτημα παραμένει. Τι είναι αυτό το οποίο ταλαιπωρεί τον συνάνθρωπο μας?  Την γκρίζα αυτή περιοχή έρχεται να καλύψει το τεστ δυσανεξίας το οποίο θα έπρεπε να λέγεται καλύτερα τεστ υπερευαισθησίας. Με απλά λόγια το τεστ δυσανεξίας ή υπερευαισθησίας μας δείχνει την φλεγμονή που προκαλεί οποιοδήποτε τρόφιμο ή συστατικό στο πεπτικό μας σύστημα.

Είναι ουσιαστικά τα τρόφιμα τα οποία ο οργανισμός για διάφορους λόγους δεν ανέχεται εύκολα ή τα μεταβολίζει μερικώς ή  δεν μπορεί να τα μεταβολίσει καθόλου. Γνωρίζοντας τα τρόφιμα αυτά έχουμε πλέον τη δυνατότητα να προστατευτούμε πλήρως, για αυτό άλλωστε η πρώτη διαφορά που βλέπει ένα άτομο κάνοντας το τεστ δυσανεξίας είναι ότι μετά την αποφυγή των δυσανεκτικών τροφών αισθάνεται καλύτερα καθώς υποχωρούν πλήρως οι πεπτικές του διαταραχές.

2. Υπάρχει διαφορά μεταξύ τροφικής δυσανεξίας με την παθολογική δυσανεξία και με την τροφική αλλεργία;

Όπως αναφέραμε και πριν δεν πρέπει να συγχέουμε το τεστ δυσανεξίας ή υπερευαισθησίας με την παθολογική δυσανεξία ή με την τροφική αλλλεργία.

Όταν το άτομο υποφέρει από παθολογικη δυσανεξία όπως η δυσανεξία στη γλουτένη , το άτομο γνωρίζει ότι έχει το πρόβλημα αυτό καθώς το έχει επιβεβαιώσει με εργαστηριακές εξετάσεις και προσέχει ακόμα και τα σκεύη μαγειρέματος προκειμένου να μην υπάρχει ίχνος γλουτένης στη διατροφή του.

Επίσης  το τεστ δυσανεξίας ή υπερευαισθησίας δεν συσχετίζεται ούτε με την τροφική αλλεργία καθώς όπως γνωρίζουμε  τα συμπτώματα της τροφικής αλλεργίας εκδηλώνονται άμεσα και βίαια.

3.Κινδυνεύω να στερηθώ πολύτιμα θρεπτικά συστατικά;

Ένα άλλο μεγάλο ερώτημα που συναντάμε συχνά είναι αν κάνοντας το Τεστ Δυσανεξίας  θα υπάρχει κίνδυνος να στερηθώ πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Τα σύγχρονα τεστ δυσανεξίας τα οποία πραγματοποιούνται με την τεχνολογία του Βιοσυντονισμού έχουν την δυνατότητα να ελέγξουν εκατοντάδες τρόφιμα μεμονωμένα και όχι κατηγορίες τροφίμων.

Συγκεκριμένα στο Ομοιοπαθητικό Κέντρο Biomedicus ελέγχουμε πάνω από 320 τρόφιμα και συστατικά, πράγμα που σημαίνει ότι πάντα θα υπάρχει ένα τρόφιμο ή συστατικό που θα μπορούμε να καταναλώνουμε, το οποίο θα έχει τα ίδια ή και περισσότερα θρεπτικά συστατικά.  Άρα αν το τεστ υποδείξει να μην καταναλώνω το αγελαδινό γάλα, θα έχω τη δυνατότητα να καταναλώσω πρόβειο, κατσικίσιο καθώς και άλλες πηγές γάλακτος και γαλακτοκομικών. Είναι λοιπόν αδύνατον να παρουσιάσω έλλειψη σε άσβεστιο ή σε οποιοδήποτε άλλο θρεπτικό συστατικό.

4. Θα πρέπει να στερηθώ για πάντα τα δυσανεκτικά τρόφιμα;

Όπως είπαμε και προηγουμένως το τεστ δυσανεξίας ή υπερευαισθησίας που πραγματοποιείται με την τεχνολογία του βιοσυντονισμού δεν  αποτελεί παθολογική δυσανεξία ώστε να πρέπει να αποφύγω τα τρόφιμα για μια ζωή.

Αντίθετα ο χρόνος αποφυγής ορίζεται στους 3 με 6 μήνες , ένα διάστημα ικανό ώστε ο οργανισμός να αποτοξινωθεί πλήρως από την συγκεκριμένη τροφή ώστε να την εντάξουμε ξανά στη διατροφή μας. Ο επόμενος έλεγχος μας δείχνει συχνά αν ο οργανισμός μπορεί να μεταβολίσει πλέον το τρόφιμο που αποφεύγουμε η αν θα πρέπει να συνεχίσουμε την αποφυγή του.

5. Με παχαίνει τελικα ο μαϊντανός;

Πολύ συχνά λέμε οτι το τεστ δυσανεξίας δείχνει τα τρόφιμα που μας παχαίνουν. Αυτό είναι ενα μεγάλο λάθος. Όπως είπαμε και πριν το τεστ δυσανεξίας δείχνει ποιά τρόφιμα δεν μεταβολίζονται σωστά, όμως αποφεύγοντας  τα, το πεπτικό μας σύστημα αλλά και ο μεταβολισμός μας  θα δουλέψει πιο σωστά.

Το Τεστ Δυσανεξίας δεν αποτελεί μαγική λύση αλλά μια σημαντική βοήθεια καθώς μπορεί να υποδείξει ποιά τρόφιμα ταιριάζουν ή όχι στον οργανισμό μας. Για να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην απώλεια βάρους με το τεστ δυσανεξίας θα πρέπει να ακολουθήσουμε είτε κάποια διατροφή απο διαιτόλογο – διατροφολόγο είτε κάποιες βασικές  διατροφικές οδηγίες.

Ο διαιτολόγος είναι ο μοναδικός επιστήμονας υγείας που μπορεί να στήσει μια ισορροπημένη διατροφή. Με τη βοήθεια όμως του Τεστ δυσανεξίας μπορεί να στήσει μια πραγματικά εξατομικευμένη διατροφή για τον οργανισμό μας  αποφεύγοντας τη χρήση  των δυσανεκτικών τροφών.

Στο Ομοιοπαθητικό Κέντρο Biomedicus υπάρχει πτυχιούχος διαιτολόγος-διατροφολόγος που αναλαμάβει είτε να στήσει μια ισορροπημένη διατροφή με βάση τα αποτελέσματα του τεστ δυσανεξίας είτε να δώσει τις κατάλληλες συμβουλές διατροφής.

Τέλος δεν είναι λίγοι οι συνάνθρωποι μας οι οποίοι έχοντας ακολουθήσει πολλές δίαιτες στη ζωή τους γνωρίζουν τις βασικές αρχές μιας ισορροπημένης διατροφής με αποτέλεσμα να επιλέγουν να εφαρμόζουν μόνοι τους και με τον ρυθμό τους τα αποτελέσματα του τεστ δυσανεξίας.

6. Μπορούν όλοι να κάνουν το Τεστ Δυσανεξίας;

Το Τεστ Δυσανεξίας με βιοσυντονισμό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε άτομα τα οποία φέρουν βηματοδότη, σε εγκύους καθώς και σε άτομα που βρίσκονται σε ισχυρές φαρμακευτικές αγωγές καθώς μπορεί να επηρεαστούν τα αποτελέσματα.

Εάν ένα άτομο παρουσιάζει πεπτικές διαταραχές μετά από κάποια συχνή και ισχυρή φαρμακευτική αγωγή είναι λογικό η αιτία να είναι η αγωγή αυτή και όχι κάποιο συγκεκριμένο τρόφιμο , οπότε δεν υπάρχει λόγος κάποιος να μπεί στην διαδικασία αυτή.

7. Το τεστ δυσανεξίας με βιοσυντονισμό αποτελεί εναλλακτική θεραπεια;

Το τεστ δυσανεξίας με βιοσυντονισμό αποτελεί μια εναλλακτική προσέγγιση όπως η ομοιοπαθητική, ο βελονισμός , η ρελεξολογία και άλλες θεραπείες. Ο λόγος που το κάνουμε είναι να βοηθήσουμε τον μεταβολισμό μας αλλά και γενικότερα τον οργανισμό μας ώστε να δουλέψει καλύτερα.

8. Είναι μεγάλο το Κόστος του Τεστ Δυσανεξίας;

Το τεστ δυσανεξίας με Βιοσυντονισμό μπορεί να κοστίσει απο 70 -90 ευρώ ενώ η διάρκεια του είναι 6 μήνες. Εάν προσπαθήσω να υπολογίσω το κόστος σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία ή θεραπεία το κόστος είναι πολλαπλάσιο.

Για παράδειγμα αν η επίσκεψη είναι 30 ευρώ/εβδομάδα τότε σε διάστημα 6 μηνών θα πρέπει να πληρώσω  30 ευρώ χ 4 εβδομάδες χ 6 μήνες = το οποίο  μας κάνει 720 ευρω.

Εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς ότι το Τεστ Δυσανεξίας αποτελεί μια εύκολη και οικονομική λύση για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας.

Ας δούμε ένα περιστατικό και πιο συγκεκριμένα μια γυναίκα 46 ετών, που με τη βοήθεια του τεστ δυσανεξίας, της ομοιοπαθητικής αλλά και με τις συμβουλές διατροφής του διαιτολογού μας και ακολουθώντας το δικό της ρυθμό σε ποσότητα και απώλεια κατάφερε οχι μόνο να χάσει σημαντικό σωματικό βάρος αλλά και να το διατηρήσει .

Στην πρώτη φωτογραφία βλέπουμε ότι οι τιμές του συνολικού σωματικού λίπους ήταν ιδιαίτερα αυξημένες. Το ποσοστό λίπους της ήταν  53 τοις εκατό, ενώ οι φυσιολογικές τιμές του λίπους για μια γυναίκα 46 ετών πρέπει να κυμαίνονται από 23 με 34 τοις εκατό του συνολικού βάρους. Για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα, από τα 116,3 κιλά τα 61,6 ήταν σωματικό λίπος.  Εύκολα μπορεί να παρατηρήσει κανείς ότι σχεδόν όλες οι τιμές της ανάλυσης σύστασης σώματος ήταν στην  κόκκινη κατηγορία δηλαδή στην κατηγορία της παχυσαρκίας.

6 μήνες μετά από την αποφυγή των δυσανεκτικών τροφών και με γνώμονα τις συμβουλές διατροφής  τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά σε όλες τις τιμές. Το σωματικό βάρος από 116,3 κιλά έπεσε στα 102,7 κιλά δηλαδή απώλεια περίπου 14 κιλών ενώ το σωματικό λίπος είχε πέσει από τα 61,6 κιλά στα 51,3 κιλά υπήρξε δηλαδή απώλεια άνω των 10 κιλών λίπους. Η υπόλοιπη απώλεια ήταν κυρίως σωματικά υγρά και όπως είναι λογικό ελάχιστη μυϊκή μάζα. Όλες οι τιμές της ανάλυσης σύστασης σώματος, δηλαδή το σπλαχνικό λίπος, η μεταβολική ηλικία, ο δείκτης μάζας σώματος ή bmi, τα σωματικά υγρά κ.α βελτιώθηκαν σημαντικά και ο επ’ομενος στόχος φυσικά είναι να μπούμε στην κίτρινη ζώνη, δηλαδή στην υπέρβαρη κατηγορία.

To άρθρo αυτό είναι πνευματική ιδιοκτησία του Biomedicus. Απαγορεύεται η αντιγραφή, η δημοσίευση, η αναπαραγωγή ή η μετάδοση του, από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια από το Biomedicus. Νόμος 2121/1993 Copyright Biomedicus® All rights reserved.

2 Comments

  1. Ενδιαφέρομαι να κάνω το τεστ τροφικής δυσανεξίας. θέλω να χάσω 5 κιλά και δε μπορώ…..

Leave a Response